کارهایی که از دردسرهای سایبری شما میکاهد
به گفته کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه امنیت سایبری، رعایت برخی از نکات ریز و بیاهمیت میتواند تا حد زیادی به افزایش ضریب امنیت سایبری دستگاههای الکترونیکی متصل به اینترنت کمک کند.
خبرگزاری ایسنا: بسیاری از کاربران از به مخاطره افتادن اطلاعات شخصی و حریم خصوصی خود همواره هراس دارند؛ بنابراین همواره در تلاشند تا بتوانند با رعایت برخی نکات امنیت سایبری دستگاههای الکترونیکی متصل به اینترنت خود را بالا برده و در دام دردسرهای اینترنتی نیفتند.
به گفته کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه امنیت سایبری، رعایت برخی از نکات ریز و بیاهمیت میتواند تا حد زیادی به افزایش ضریب امنیت سایبری دستگاههای الکترونیکی متصل به اینترنت کمک کند.
بر اساس تازهترین گزارشی که محققان و پژوهشگرانی که در موسسه چک پوینت فعالیت میکنند، ارائه دادهاند میتوان گفت که موارد زیر درصورتی که توسط کاربران رعایت نشود، میتواند حریم خصوصی آنها را به شدت به مخاطره بیندازد و راهی برای هکرها و مجرمان سایبری بازی کند تا به اطلاعات شخصی آنها دسترسی پیدا کنند.
در زیر به مهمترین مواردی که در افزایش ضریب امنیت اطلاعات کاربران اشاره شده است:
۱. افراد غریبه و ناشناس را در شبکههای اجتماعی دنبال نکنید
ممکن است این روزها برای بسیاری از کاربران و علاقمندان به شبکههای اجتماعی، داشتن تعداد فالوور و دنبالکنندگان زیاد مایه افتخار باشد اما جالب است بدانید بیشترین حملات سایبری و فیشینگی از طریق داشتن افراد ناشناس و غریبه و راه دادن آنها به حسابهای کاربری شخصی در شبکههای اجتماعی است.
۲. گذرواژه حسابهای کاربری خود را تغییر دهید
یکی دیگر از راههایی که همواره کارشناسان فعال در حوزه امنیت سایبری به کاربران پیشنهاد میکنند، تعویض زود به زود گذرواژه یا رمز عبور حسابهای کاربری مختلفی است که هر روزه از آن استفاده میکنند.
۳. نرمافزارهای خود را بهروزرسانی کنید
کاربران با بهروزرسانی و آپدیت کردن نرمافزارهای مورد استفاده خود قادر خواهند بود به بهترین و بهروزترین نسخه از نرمافزارهای موردنظر خود دسترسی پیدا کنند چراکه معمولا شرکتهای توسعهدهنده مختلف همواره با انتشار بهروزرسانیهای امنیتی و جدید، سعی دارند امنیت سایبری گوشیهای کاربران را افزایش دهند.
۴. هر فایلی را دانلود نکنید
یکی از عواملی که موجب میشود بسیاری از کاربران مورد هجوم و حملات بدافزاری، ویروسی، باجافزاری و فیشینگی واقع شوند، آن است که در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی هر فایلی را اعم از تصویر، ویدیو و فایل صوتی باز کرده و دانلود میکنند. لازم است کاربران به این نکته توجه داشته باشند که دانلود فایلهای آلوده میتواند بدافزار و ویروسهای خطرناکی را با خود وارد گوشی شما کند که نتایج و عواقب ناخوشایندی همچون سرقت اطلاعات شخصی کاربر را به دنبال دارد.
۵. اطلاعات خود را پشتیبانی کنید
کاربران بهمنظور حفاظت از اطلاعات ذخیره شده خود در گوشی، باید هر از گاهی از تمامی دادههای موبایل خود یک نسخه پشتیبان تهیه کرده و به اصطلاح از آن پشتیبان بگیرند.
۶. ورود دو مرحلهای را فعالسازی کنید
یکی دیگر از مواردی که در افزایش امنیت حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی کمک میکند، فعالسازی ورود دو مرحلهای است که به کاربر اجازه میدهد هنگام ورود به اکانت موردنظر، در ابتدا یک کد دریافت کرده و سپس با تایپ کد مربوطه در آن، وارد اکانت خود شوند.
۷. پس از هربار استفاده، از حساب کاربری خود خارج شوید
این نکته وقتی که گوشی شما به سرقت میرود و یا گم میشود، کاربرد بیشتری دارد چراکه هکرها قادر نخواهند بود، بهراحتی به اطلاعات موردنظر خود دسترسی پیدا کنند.
۸. سیستم عامل گوشی هوشمند خود را بهروزرسانی کنید
شرکتهای توسعهدهنده سیستمهای عامل مختلف نظیر گوگل و اپل، همواره با انتشار بهروزرسانیهای امنیتی و نرمافزاری سعی دارند علاوه بر عرضه قابلیتهای جدید و منحصر بفرد، امنیت سایبری دستگاههای مجهز به اندروید و iOS را نیز بالا ببرند. بنابراین دریافت نسخههای بهروزرسانی سیستمهای عامل موردنظر، میتواند تا حد زیادی دستگاه الکترونیکی کاربران را از خطر نفوذ هکرها حفظ کند.
ارسال نظر