ابوترابی: کشور دیگر ظرفیت تکانههای ارزی را ندارد
خطیب نمازجمعه تهران با اشاره به اینکه قانون پولی و بانکی کشور مربوط به سال ۱۳۵۱ است از دولت خواست با لایحهای این قانون را اصلاح کند.
خبرگزاری فارس: حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابیفرد خطیب نمازجمعه تهران در خطبههای خود خطاب به رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: آقای مدیرکل! با دستور و امر، معاون و مسئولان خود را عزل و نصب نکنید زیرا شما مسئول هستید و باید پاسخگو باشید.
وی افزود: رئیسکل بانک مرکزی باید مسئولیتها را به دست مدیران عالم و باتجربه بسپارد و کشور این سرمایهها را در اختیار دارد.
خطیب موقت نمازجمعه تهران با بیان اینکه قانون پولی و بانکی کشور مربوط به سال ۱۳۵۱ است،گفت: با همکاری دولت میتوان با لایحهای این قانون را اصلاح کرد و هدفگذاری در بانک مرکزی نیز باید در راستای رشد تولید ناخالص داخل به منظور ثبات نرخ ارز در کشور و جلوگیری از این تکانههای سخت در میانمدت و بلندمدت باشد.
حجتالاسلام ابوترابیفرد با تأکید اینکه کشور دیگر ظرفیت تکانههای ارزی را ندارد گفت: با برنامهریزی صحیح میتوان به این هدف رسید بنابر این دولت نباید رضایت کوتاهمدت را ملاک اقدامات خود قرار دهد.بلکه با برنامههای بلندمدت و اهداف کلان راه را برای اقتدار ملی هموار کند.
وی ضمن آرزوی موفقیت برای رئیسکل بانک مرکزی از وی خواست که برای اصلاح نظام بانکی کشور قدمهای اساسی و بنیادی بردارد.
خطیب نمازجمعه تهران با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب از دولت در خصوص اصلاح نظام بانکی تصریح کرد: این کار بزرگ نیازمند برنامهریزی و استفاده از نخبگان علمی و سیاسی کشور است.
حجتالسلام ابوترابیفرد تأکید کرد: باید سه قوه با عزم جدی و با نگاه بلندمدت اصلاح نظام بانکی را در دستور کار خود قرار دهند و قدمها را استوار بردارند و در این راه عزم جدی نیز معطوف به فراهم آوردن استقلال بانک مرکزی باشد.
وی اضافه کرد: رئیسکل بانک مرکزی نیز باید به طور شفاف این مطالبه را از رئیس محترم دولت و مجلس داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه اصلاح نظام بانکی راه را برای رشد اقتصاد ملی هموار میکند،به پایه پولی کشور اشاره و تصریح کرد: یکی از اجزای پایه پولی کشور خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی است، اراده بانک مرکزی باید بر عدم افزایش داراییهای خارجی باشد این سیاستی است که همه بر آن اتفاق نظر دارند.
وی افزود: باید با برنامه جدی افزایش داراییها ی خارجی بانک مرکزی کنترل شود و میتوان از طریق آن هزینه های دولت را کاهش داد؛ با افزایش بدهیهای دولت شاهد رشد نا موزون پایه پولی خواهیم بود بنابراین دولت باید برای پرداخت بدهیهای انباشته خود برنامه داشته باشد.
حجتالسلام ابوترابیفرد عامل خالص بدهیهای دولت را اجزای دیگر پایه پولی کشور عنوان و خاطرنشان کرد: با افزایش بدهیهای دولت شاهد رشد پولی کشور خواهیم بود بنابر دولت محترم باید با برنامهریزی نسبت به پرداخت بدهیهای خود قدم بردارد و مانع رشد بدهیهای دولت به بانک مرکزی شود.
به گفته خطیب نمازجمعه تهران خالص بدهی بانکها به بانک مرکزی از دیگر اجزای پایه پولی کشور است و ما در این حوزه با چالش روبهرو هستیم و معضل اصلی امروز نیز همین مسئله است.
وی ادامه داد: در این حوزه، ما بانکهای خصوصی را بدون ضابطه خلق و در حالی که نظارت لازم برای عملکرد این بانکها در اختیار نداشتیم اجازه فعالیت دادیم و امروز بدهی این بانکها به بانک مرکزی از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
حجتالسلام ابوترابیفرد تأکید کرد: رئیس کل بانک مرکزی باید با ابزار مناسب نظارتی و کارآمد در عملکرد بانکهای خصوصی نظارت جدی داشته باشد.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه از رئیس کل بانک مرکزی انتظار می رود برای رشد واقعی اقتصاد برنامه ریزی کند؛ گفت: هر چند با مشکلات ارزی مواجه هستیم؛ اما مشکلات کشورهایی که دارای بدهی خارجی سنگین هستند را نداریم. ما امروز کمترین بدهی خارجی داریم که یازده میلیارد دلار است و در کنار این مسئله میتوان راه را برای حرکت اقتصادی آغاز کرد.
به اعتقاد حجتالسلام ابوترابیفرد ایران از ظرفیت بالایی برای تولید ثروت برخوردار است تصریح کرد: ما میتوانیم نفت خام را به فرآوردههای بالاتر تبدیل کنیم که امکان تحریم آن نیز برای دشمن سخت است.
خطیب نمازجمعه تهران اظهار داشت: ما از قدرت بالایی برای بیرون رفتن از این تنگناها برخوردار هستیم اما مشروط بر اینکه تصمیمات درست اتخاذ کنیم.
نظر کاربران
تا وقتی که مقامات بیغیرت با نکبت زاده های دزدشان تو این مملکت جولان میدهند وضعیت بهتر از این نمیشه.لعنت به همشون
زمان احمدی نژاد بخاطر مسکن مهر و یارانه ها و سهام عدالت تورم داشتیم ولی روحانی که در 5 سال کاری اصلا نکرده پس چرا باید ارزش پول را یک سوم کند بابا ما دیگر خسته شده ایم .
کاملا"درست می فرمایند بله ما برای برون رفت از این بحران ظرفیت های فراوانی داریم ولی درست تصمیم گیری نمی شود تصمیمات هیجانی وشتابزده وفرمایشی است وبد تر از همه اعمال نفوذ نا آگاهان وزیاده خواهان و ویژه خواهان در تصمیم سازی وتصمیم گیربهای مهم است
فقط علی طیب نیا
نخیر اقا خیلی هم دارد ...از شما فشار از ما تحمل. ما دلار را از 70 به 100000 تحمل کرده ایم ...جرا قدرت تحمل ما را دستکم گرفته اید؟؟&#%%@
با هر روز بی ارزش تر شدن پول در واقع ایرانی در دنیا تحقیر میشود و هیچکی دیگه برامون دیگه تره هم خرد نمی کنه!