پاسخ آیت الله مکارم به نامه وزیر بهداشت
آیتالله مکارم شیرازی در پاسخ به نامه وزیر بهداشت، تاکید کرد: وجود یک دوره کامل مربوط به تمام دردها و درمانها در روایات اسلامی با عنوان "طب اسلامی" ، دور از واقعیت است.
خبرآنلاین: آیتالله مکارم شیرازی در پاسخ به نامه وزیر بهداشت، تاکید کرد: وجود یک دوره کامل مربوط به تمام دردها و درمانها در روایات اسلامی با عنوان "طب اسلامی" ، دور از واقعیت است.
سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نامهای به آیتالله مکارم شیرازی، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و دیگر مراجع تقلید، تلاش گستردهای را بهمنظور تقویت طب سنتی پالایششده بهعنوان میراثی ارزشمند از دانشمندان مسلمان ایرانی به کار گرفته.
و راهاندازی دانشکدهها و گروههای دانشگاهی و سلامتکدههای طب سنتی و انجام تحقیقات گسترده در این زمینه، از مصادیق بارز این تلاشها است، به اقدامات برخی اشاره کرده است که با پوشش دفاع از جایگاه علمی دین مبین اسلام نسبت به راهاندازی موسسات آموزشی با عنوان آموزش طب اسلامی یا موسسات درمانی با عنوان درمان به روش طب اسلامی اقدام کردهاند.
وزیر بهداشت در این نامه ضمن ابراز نگرانی از اینکه اقدامات این افراد هیچگونه اساس و بنیان علمی حوزوی یا دانشگاهی نداشته و بینتیجه بودن درمان سبب از دست رفتن فرصت درمان واقعی و علمی و آسیب به اعتقادات مردم میشود و موسسات نظارتی تابعه وزارت بهداشت بعضا به دلیل حرمتی که برای لباس مقدس روحانیت قائل هستند، از برخوردهای جدی با اینگونه افراد و موسسات خودداری میکنند، خواستار اعلام نظر این مرجع عالیقدر در این زمینه شده است.
آیتالله مکارم شیرازی نیز در پاسخ به این نامه، تاکید کرد: به دلیل اهمیت بسیار سلامتی انسان در نظر اسلام، در قرآن مجید و روایات اسلامی، دستورات مهمی برای حفظ سلامتی داده شده است که بسیار موثر هستند.
آیتالله مکارم شیرازی در این نامه وجود یک دوره کامل مربوط به تمام دردها و درمانها در روایات اسلامی با عنوان "طب اسلامی " را دور از واقعیت دانسته و در مقابل، بر زنده ماندن طب سنتی و استفاده از آن بهعنوان نتیجه تجربیات فراوان علمای اعصار گذشته، تاکید کردند.
متن کامل نامه آیتالله مکارم شیرازی به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر سید حسن هاشمی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
با اهدای سلام و تحیت؛ مرقومه گرامی مربوط به سوال از طب اسلامی و طب سنتی رسید و متشکر شدم.
از آنجا که سلامتی انسان در نظر اسلام بسیار اهمیت دارد، در قرآن مجید و روایات اسلامی دستورات مهمی برای حفظ سلامتی داده شده که بسیار موثر است، اما اینکه معتقد باشیم یک دوره کامل طب مربوط به تمام «دردها» و «درمانها» در روایات اسلامی آمده و نام آن را «طب اسلامی» بگذاریم، دور از واقعیت است.
ولی «طب سنتی» در طول هزاران سال نتیجه تجربیات فراوان علمای اعصار گذشته، مخصوصا اسلام بوده و کتابهایی مثل «قانون» بوعلیسینا و «موجز» ابن نفیس و همچنین «خلاصهالحکمه» عقیلی و امثال آن به یادگار مانده که باید این شاخه از طب همچنان زنده بماند و مورد استفاده قرار گیرد.
ولی برادر عزیزی که میخواهند در طب سنتی کار کنند، لازم است تایید صلاحیت خود را از نهادهای ذیصلاح داشته باشند تا هرج و مرج پیدا نشود و هرکس در گوشهای برای خود مطبی به راه نیندازد؛ اگر این کار تحت برنامه باشد، به یقین دارای آثار مفیدی خواهد بود.
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته
ناصر مکارم شیرازی
نظر کاربران
آخه وزیر بهداشت باباش عطاری داشته الان برادرش هم عطاری داره این که رو این موضوع حساسه از عطا ی باباش هم صاحب این ثروت افسانه ای شده
قانون برای همه یکسان است و هیچ کس بالاتر از قانون نیست ...
طب سنتی برای زمانی بود که علم بشر اینقدر پیشرفت نکرده بود و خیلی چیزها مجهول بود، باید با علم روز پیش رویم و از دستاوردهای جدید بهره ببریم.
پاسخ ها
مریضی هاکه کم نشده .طب جدید تجارت است .برای دارو سازان دنیا .این همه داروخانه دلیل این است که بهداشت وعلم طبابت مدرنیته کار ساز نبوده به جز در بعضی موارد .فعلا که درآمدزایی است .
تمام دردها ودرمانها با طب سنتی وداروهای گیاهی و اصلاح تغذیه برطرف میشود
مخالفت وزارت بهداشت و اکثر پزشکان در این خصوص
فقط به دلیل مسایل مالی است
چون ثروت بیش از حد پزشکان و وارد کنندگان داروهای شیمیایی در نبودن طب سنتی ساده وبیماری مردم است
وزیر بهداشت که در مورد طب سنتی به بیت رهبری . مراجع تقلید . دولت .مجلس.نامه نگاری میکند چرا در خصوص روغنها مضر . آب آلوده. گوشت های یخزده .مرغهای هورمونی و .....صداش در نمیاد
پاسخ ها
کلمه بهداشت را باید در مقابل طب سنتی اسلامی وطب سنتی ایران را عوض کرد . درست اشاره کردی .بسیاری از خوراکهای ما سالم نیست وبهداشت ایراد نمی گیره .طب گیاهی وسنتی بهترین را طبابت است
چه عجب !
طب سنتی ایران. سر آمد طب دنیا بوده است وخواهدبود وهرکه مخالفت کند طب شناس نیست .
طب سنتی ایران را نباید دست کم گرفت از علم دکتری امروز خیلی جلو تر است .البته کسانی که آشنا با این علم نیستند.خبر ندارند .امروزه در کشورهای بررگ وپیشرفته مردم تمایل به طب کیاهی وسنتی روی آورده اند