ارز مسافرتی هم قیمت بازار شد!
با وجود اینکه قرار بود طبق مصوبه دولت و در قالب بسته جدید ارزی، ارز مسافرتی در صرافیها و با نرخی حدود یک درصد بالاتر از بازار ثانویه ارائه شود، اما با توجه به عدم آماده بودن ساز و کار لازم فعلا ارز مسافرتی با این نرخها وجود نداشته و همقیمت با بازار آزاد است؛ دلار اکنون تا مرز ۱۱ هزار تومان در بازار قیمت خورده است.
خبرگزاری ایسنا: با وجود اینکه قرار بود طبق مصوبه دولت و در قالب بسته جدید ارزی، ارز مسافرتی در صرافیها و با نرخی حدود یک درصد بالاتر از بازار ثانویه ارائه شود، اما با توجه به عدم آماده بودن ساز و کار لازم فعلا ارز مسافرتی با این نرخها وجود نداشته و همقیمت با بازار آزاد است؛ دلار اکنون تا مرز ۱۱ هزار تومان در بازار قیمت خورده است.
در سیاست جدید قرار بر این شد تا تامین ارز مسافرتی در صرافیها انجام شده و مسافر بتواند با ارائه مدارک سفر تا سقف ۵۰۰۰ یورو دریافتی داشته باشد که قیمت آن نیز طبق نرخی که در بازار ثانویه و در سامانه نیما به طور روزانه تامین می شود، تا یک درصد بالاتر باشد.
در بازار ثانویه که در روزهای اخیر معاملات آن به طور وسیعتریر انجام میشود، ارز ناشی از صادرات عرضهشده و واردکنندگان آن را خریداری میکنند.
نرخگذاری در این بازار به صورت توافقی و روزانه بر اساس عرضه و تقاضا شکل میگیرد و در روزهای گذشته بین ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان برای دلار قیمت خورده است؛ از این رو صرافیها باید ارز خود برای چند بخشی که امکان فروش آن را دارند، تا یک درصد بالاتر عرضه کنند.
تقریبا هیچ مشتری حاضر نیست ارز خود را با نرخ بازار ثانویه که حدود ۹۰۰۰ و کمتر است به صرافی بفروشد چرا که اکنون بازار آزاد قیمت بالاتری داشته و به راحتی میتواند با اختلاف حداقل ۱۵۰۰ تومانی در هر دلار معامله خود را انجام دهد.
از سوی دیگر تامین ارز در سامانه نیما است که این نیز ماجرای خود را دارد، به هر حال صرافیها وقتی ارز را در سامانه خریداری میکنند باید در کشور دیگری به حساب صرافی واریز شده و به اسکناس تبدیل شود. در مرحله بعد ورود اسکناس به کشور و از طریق گمرک است که هر دو مرحله هم زمانبر و هم هزینه خاص خود را به همراه دارد که در مجموع این هزینهها بالاتر از آن یک درصدی است که برای صراف تعیین شده تا بالاتر از نرخ بازار ثانویه بفروشد.
بنابراین ورود ارز از این طریق هر چند که به گفته صرافان میتواند به مرور باعث شکسته شدن قیمتها در بازار و تعدیل آن شود، اما فعلا تا تعیین ساز و کار و اجرایی شدن آن زمانبر بوده و نمیتواند پاسخگوی مسافر باشد.
در شرایطی که صرافیها فعلا عنوان میکنند دسترسی به ارز با نرخ ثانویه ندارند پس امکان فروش با همان نرخ و حتی یک درصد بالاتر از آن را هم نخواهند داشت. در این حالت ارز مسافرتی معنا نداشته و مسافران فعلا باید با نرخ آزاد خرید کنند تا اینکه در هفتههای پیش رو و با هماهنگ شدن زمینههای لازم بتوانند برای تامین ارز با نرخ بازار ثانویه اقدام کنند.
نظر کاربران
کی مسافرت می تونه بره دلت خوشه
پاسخ ها
آره واقعا مخصوصا الان باز ۳ ماه پیش جای امیدواری بود
این وضع موجود نشون داد آمریکا چه قدرتی در دنیا داره واقعا
اقتصاد ايران مثل ادم سرطاني ميمونه كه بهش اسپرين ميدن ادم سرطاني رو شيمي درماني ميكنن
دُم شيررررررر ! داره خودشو نشون ميده ........
اگه گرون نکنین ۹ میلیارد و کی بدزده
واقعا تا کی میخوان مردمو گول بزنن ؟! ارز مسافرتی شده قیمت آزاد و ارز دانشجویی نمیدن !! همه که واسه تفریخ نمیرن . نیست وضعیت مملکت گل و بلبله ، مردمو هم همینجا به زور نگه دارین که نتونن برن!!!
واقعا عجب کشور بی در و پیکری هر کی ساز خودش را میزنه تا وقتی تجارت دلار و پول رونق داره کی دلش میاد بره سمت تولید و اشتغال
هزینه یه سفر خارجی یک هفته ای از حقوق سالانه ی اکثر شهروندان ایرانی بیشتر شده ...دو سال رفتیم سربازی که پاسپورت بگیریم جهان رو یکم ببینیم حالا پولمون جوابگو زیارت شاه عبد العظیم هم نمیده
همون اول باید این تصمیم گرفته می شد نوشداروی بعد از مرگ سهراب
سیستم اقتصادی و سیاسی این کشور رو باید کوبید و از نو ساخت!