نقشآفرینی «ابتکار» جوانان در «اقتصاد»
معاون علمی و فناوری ردیس جمهوری گفت: خلاقیت و نوآوری جوانان خلاق و تحصیلکرده، مهمترین لازمه برای توسعه کشور و گذار از اقتصاد منبعمحور به اقتصاد دانشبنیان به شمار میرود و برای تبدیل ابتکار این جوانان به اقتصاد، باید محیط کسب و کار از سوی دولت و مردم برای شکوفا شدن این خلاقیت مساعد شود.
برترین ها: معاون علمی و فناوری ردیس جمهوری گفت: خلاقیت و نوآوری جوانان خلاق و تحصیلکرده، مهمترین لازمه برای توسعه کشور و گذار از اقتصاد منبعمحور به اقتصاد دانشبنیان به شمار میرود و برای تبدیل ابتکار این جوانان به اقتصاد، باید محیط کسب و کار از سوی دولت و مردم برای شکوفا شدن این خلاقیت مساعد شود.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گزاترش داد؛ سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در نشست صمیمی با نخبگان ایرانی بازگشته به کشور، مهمترین لازمه تحول کشور را تکیه به توانمندی و خلاقیت جوانان خلاق و تحصیلکرده دانست و افزود: برای شکوفایی خلاقیت جوانان و تبدیل ابتکار به اقتصاد باید محیط کسب و کار برای ایجاد کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی توسط این جوانان فراهم شود.
ضرورت حمایت از مساعدسازی محیط کسب و کار جوانان
وی با اشاره به اهمیت بالای محیط مساعد کسب و کار گفت: محیط مساعد کسب و کار اولویتی بالاتر و مهمتر اززیرساختهای مالی است و مساعد شدن این محیط کسب و کار با همدلی جامعه و به کمک نخبگان محقق میشود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان به تحولآفرین بودن نیروی انسانی خلاق و تحصیلکرده در ساختارهای سنتی اقتصادی اشازه کرد و افزود: امروزه نسل جدیدی از جوانان خلاق و کارآفرین وارد میدان اقتصاد شدهاند که ضمن دانش و مهارت لازم، با فرهنگ کسب و کارهای نوآور آشنا هستند، و راه و رسم تعامل در بازارهای بینالمللی را میدانند.
وی ادامه داد: این افراد با کسب و کارهای استارتاپی و دانشبنیان خود فرهنگ تازهای را به فضای کسب و کار کشور وارد کردند و ساختارهای سنتی پیشین را دستخوش تحولات جدی میسازند.
به گفته ستاری، حمایت از شرکتهای خلاق، یکی از برنامههای مهم معاونت علمی است که امسال روی آن تمرکز جدی شده تا روند فعالیتهای داخلی به خصوص در حوزه شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها تسریع شود.
اولویتهای جدی در جذب نخبگان ایرانی غیر مقیم
رییس بنیاد ملی نخبگان، به برنامههای جدی برای تعامل و جذب دانشجویان و فارغالتحصیلان ایرانی غیر مقیم اشاره کرد و گفت: امسال این مسئله به طور جدی پیگیری شد و بیش از هزار نفر در ۵/۲ سال گذشته به کشور بازگشتند که اکنون در کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی فعالیت میکنند حضور استارت آپها باعث میشود که فرهنگی در کشور ایجاد شود.
وی، اعتماد بهنفس و انگیزه بالا در کنار عزم جدی را دو ابزار مهم جوانان استارتاپی برای تحول فرهنگی و اقتصادی کشور دانست و ادامه داد: این جوانان علیرغم موانع فرهنگی و ساختاری که در فضای کسب و کار با آنها دست و پنجه نرم میکنند، به تلاش خود ادامه میدهند و با مشکلاتی نظیر حضور موانع ناشی از ساختارهای سنتی، در مسیر خود ثابتقدم هستند.
معاون علمی فناوری رئیس جمهوری، موانع و تحریمهای داخلی فراروی استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان را آسیبزنندهتر از تحریمهای خارجی دانست و گفت: باید با یک تحول زیرساختی و فرهنگی و تغییر نوع نگرش نسبت به این جوانان و کسب و کارهایشان،مشکلات را از راه آنان برداشته و از ایدههای جدید حمایت کنیم.
ستاری در ادامه درباره مشکلاتی نظیر بروکراسی اداری برای نخبگان بازگشته به کشور توضیح داد: من پیش از این هم اعلام کردم این نخبگان به کشور بازگشتند تا بتواند محیط کسب و کار را ارتقا دهند و این مشکلات وجود دارد و هر تغییری قاعدتا هزینههایی دارد تا ایجاد شود، ولی ما به عنوان یک نهاد بالادستی پشتیبان این افراد هستیم.
نشست صمیمی نخبگان ایرانی بازگشته به کشور با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، رئیس مرکز تعاملات بینالمللی فناوری و جمعی از نخبگان و فارغالتحصیلان ایرانی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
ارسال نظر