۷۵۶۰۳۳
۶ نظر
۵۰۱۰
۶ نظر
۵۰۱۰
پ

یک زن پشت‌پرده بحران عربستان و کانادا

بازداشت جمعی از فعالان عربستانی از جمله سمر بدوی که از سوی نهاد‌های حقوقی بین‌المللی بی‌سابقه توصیف شد، موجب به وجود آمدن یک بحران دیپلماتیک غیرقابل پیش‌بینی میان ریاض و اوتاوا شد.

ایسنا به نقل از سایت شبکه خبری روسیا الیوم، وزارت خارجه کانادا روز یکشنبه نگرانی شدید خود را از بازداشت‌های جدید فعالان جامعه مدنی و حقوق زنان در عربستان از جمله سمر بدوی ابراز داشته و مسؤولان عربستانی را به آزادسازی فوری این زندانیان تشویق کرد، اما این درخواست اوتاوا خشم شدید مسؤولان ریاض را به دنبال داشت.

ریاض در پاسخ به این انتقاد اوتاوا، سفیر خود در کانادا را فراخواند و اعلام کرد، حضور سفیر کانادا در این کشور قابل پذیرش نیست، همچنین عربستان روابط تجاری خود با کانادا را به حالت تعلیق درآورد.

این تنش در پی گزارش عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر از بازداشت دو فعال زن عربستانی به نام‌های سمر بدوی و نسیمه الساده در هفته گذشته در این کشور آغاز شد.

یک زن پشت‌پرده بحران عربستان و کانادا

الساده یک فعال زن در عربستان بوده و بدوی نیز در چند سال اخیر در جهان شناخته شده است، به ویژه که او در سال ۲۰۱۲ در آمریکا جایزه بین‌المللی زن شجاع را دریافت کرد.

طبق گزارش دیده‌بان حقوق بشر، بدوی که متولد سال ۱۹۸۱ میلادی است، با به چالش کشیدن قانون تبعیض‌آمیز قیمومیت مردان در عربستان شناخته می‌شود، او از جمله اولین زنان عربستانی بود که خواستار اعطای مجوز رانندگی، حق رای و کاندیداتوری در انتخابات شهرداری‌ها در عربستان شد.

بدوی در طول فعالیت‌های خود، شکایتی را علیه پدرش به دستگاه قضایی عربستان ارائه کرده و از او بابت خشونت‌های فیزیکی در طول ۱۵ سال، مصرف مواد مخدر، ازدواج با ۱۴ زن و نداشتن شغل شکایت کرد.

طبق قوانین عربستان بدوی به اتهام نافرمانی بازداشت شده و از آوریل تا اکتبر ۲۰۱۰ در زندان بود.

او در نهایت با فشار‌های کمپین‌های داخلی و جهانی حامی خود آزاد و سرپرستی‌اش به عمویش سپرده شد.

این فعال زن عربستانی در ادامه از وزارت امور شهری و روستایی عربستان بابت مخالفت با ثبت نام او برای کاندیداتوری انتخابات سال ۲۰۱۱ شهرداری‌ها شکایت کرده و در کمپین رانندگی زنان عربستانی در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ شرکت کرد، او به مبارزات زنانه خود ادامه داد تا اینکه مسؤولان عربستان به این خواسته‌ها پاسخ داده و اجازه صدور گواهینامه رانندگی برای زنان را صادر کردند.

یک زن پشت‌پرده بحران عربستان و کانادا

وزارت خارجه آمریکا در سال ۲۰۱۲ در مراسمی با حضور هیلاری کلینتون، وزیر خارجه وقت آمریکا و نیز میشل اوباما، همسر باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت این کشور برگزار شده بود، به بدوی بابت تلاش‌هایش در زمینه حقوق زنان عربستانی جایزه بین‌المللی "زن شجاع" را اعطا کرد.

یک زن پشت‌پرده بحران عربستان و کانادا

بدوی خواهر رائف بدوی، وبلاگ‌نویس مشهور عربستانی و بنیانگذار شبکه لیبرال عربستان است که در سال ۲۰۱۲ به اتهام اهانت به اسلام بازداشت شد، او در مه ۲۰۱۴ به ۱۰ سال زندان و ۱۰۰۰ ضربه شلاق در طول ۲۰ هفته محکوم شد، همچنین ولید ابو الخیر، همسر سابق این فعال زن نیز به دلیل فعالیت‌های حقوقی‌اش به ۱۵ سال حبس محکوم شد.

بدوی علاوه بر دفاع از حق برابر برای زنان، کمپینی را برای آزادی همسر سابق و برادر خود به راه انداخت و طبق گزارش دیده‌بان حقوق بشر، فعالیت‌های او در زمینه حقوق بشر موجب شد مسؤولان عربستانی بدوی را هدف قرار داده و او را سال‌ها در تنگنا و فشار قرار دادند.

او در دسامبر ۲۰۱۴ ممنوع السفر شد و در ژانویه ۲۰۱۶ به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیزش که مسؤولان عربستانی را به ستوه آورد، تحت بازداشت موقت قرار گرفت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • شروین

    همیشه پای یک زن در میان است

    پاسخ ها

    • کاربر خودسانسور

      همیشه و همه جا.

    • بدون نام

      اخی طفلی مردا

      شماها که خونخوارید

  • بدون نام

    یک زن شجاع می‌ارزد به میلیونها مرد بی غیرت وترسو

  • مردجنوبی

    همیشه پای یک ماده گرگ در میان است

  • بدون نام

    بازم غیرت زن ها ، واقعا مایه ی افتخار هستن تو اون جامعه متحجر و عقب مانده ی ذهنی عربستان دل شیر می خواد ، آفرین بر زنان شجاع

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج