۷۵۴۰۱۱
۱ نظر
۵۰۱۶
۱ نظر
۵۰۱۶
پ

کدام کارگردان‌ها در جشن خانه سینما حضور دارند؟

بیستمین جشن خانه سینما امسال با رقابتی سخت میان تعدادی از کارگردانان صاحب‌نام و مطرح سینمای ایران همراه است که از میان آن‌ها به بهمن فرمان‌آرا، مسعود کیمیایی، علیرضا داودنژاد، تهمینه میلانی، ابراهیم حاتمی‌کیا، ابوالحسن داودی و نیز چهره‌هایی همچون مهران مدیری و رامبد جوان می‌توان اشاره کرد.

خبرگزاری ایسنا: بیستمین جشن خانه سینما امسال با رقابتی سخت میان تعدادی از کارگردانان صاحب‌نام و مطرح سینمای ایران همراه است که از میان آن‌ها به بهمن فرمان‌آرا، مسعود کیمیایی، علیرضا داودنژاد، تهمینه میلانی، ابراهیم حاتمی‌کیا، ابوالحسن داودی و نیز چهره‌هایی همچون مهران مدیری و رامبد جوان می‌توان اشاره کرد.

تا یک ماه دیگر بیستمین جشن خانه سینما برگزار می‌شود و در صنفی‌ترین جشن سینمایی کشور، برترین فیلم‌ها و عوامل آن‌ها معرفی می‌شوند.

در این دوره از جشن خانه سینما که قرار است آخرین دوره برگزاری آن به شیوه آیین‌نامه سالیانه باشد، ۷۳ فیلم در مرحله اول داوری قرار گرفته‌اند که این مرحله به پایان رسیده و به زودی دومین دور داوری‌ها آغاز می‌شود.

در بین این ۷۳ فیلم، آثاری از ژانرهای مختلف سینمایی دیده می‌شوند و همچنین فیلم‌های انیمیشن هم مورد بررسی قرار می‌گیرند، اما نکته جالب توجه داوری آثاری از نسل‌های مختلف سینمای ایران است که تنور جشن امسال را قطعا گرم‌تر خواهد کرد.

کدام کارگردان‌ها در جشن خانه سینما حضور دارند؟

مسعود کیمیایی با فیلم «قاتل اهلی»، علیرضا داودنژاد با «فراری» و بهمن فرمان‌آرا با «دلم می‌خواد» از جمله فیلمسازان قدیمی هستند که آخرین اثر اکران‌ شده‌شان در جشن بیستم داوری می‌شود.

ابوالحسن داودی که سال قبل فیلم «زادبوم» را پس از چند سال توقیف روی پرده داشت یکی دیگر از فیلمسارانی است که در این دوره حضور دارد و البته شهرام شاه‌حسینی با فیلم «خانه دختر»، رضا درمیشیان با فیلم «عصبانی نیستم» هم از دیگر کارگردان‌هایی بودند که فیلمشان پس از چند سال توقیف رنگ پرده را به خود دید و در این جشن داوری می‌شوند.

از کارگردانان دیگری که در این دوره فیلمشان داوری می‌شود و جزء فیلمساران باسابقه محسوب می‌شوند، می‌توان از ابراهیم حاتمی‌کیا (به وقت شام)، فریدون جیرانی (خفه‌گی)، تهمینه میلانی (ملی و راه‌های نرفته‌اش)، مانی حقیقی (خوک)، پرویز شهبازی (مالاریا)، مازیار میری (سارا و آیدا) مصطفی کیایی (چهارراه استانبول)، وحید جلیلوند (بدون تاریخ بدون امضا) و رامبد جوان (نگار) نام برد.

در بین اسامی فیلم‌های این دوره از جشن آثاری هم هستند که به دلایلی خاص مورد توجه بوده‌اند از جمله «ساعت ۵ عصر» که اولین فیلم سینمایی مهران مدیری است و نیز فیلم «هجوم» شهرام مکری که موفقیت‌های بین‌المللی زیادی را توانست کسب کند و برای مدتی هم در گروه «هنر و تجربه» اکران شد.

منوچهر هادی با فیلم‌های «آیینه بغل» و «به کارگر ساده نیازمندیم» و برزو نیک‌نژاد با فیلم‌های «ناخواسته» و «لونه زنبور» دو کارگردانی هستند که هر کدام با دو فیلم با دیگر فیلمسازان رقابت می‌کند.

علاوه براین‌ها آیدا پناهنده (اسرافیل)، کاوه صباغ‌زاده (ایتالیا ایتالیا)، علیرضا امینی (بلوک ۹ خروجی ۲)، هادی حاجتمند و علی سلیمانی (اشنوگل)، مرتضی علی‌عباس میرزایی(انزوا)، اصغر یوسفی‌نژاد(ائو)، حسین نمازی(آپاندیس)، محمد حمزه‌ای(آذر)، ابراهیم مختاری (برگ جان)، محمدرضا خردمندان (بیست و یک روز بعد)، احسان عبدی‌پور(پاپ)، اکتای براهنی(پل خواب)، سیدرضا صافی (پینوکیو و عامو سردار رئیسعلی)، ابراهیم ایرج‌زاد (تابستان داغ)، مسعود اطیابی (تگزاس)، پوریا آذربایجانی(جشن دلتنگی).

حریم شخصی (احمد معظمی)، علیرضا محمودزاده (حقه باز دم‌دراز)، رضا مقصودی (خجالت نکش)، مانی باغبانی (خرگیوش)، پناه‌برخدا رضایی (دختر، پدر، دختر)، بهمن کامیار (در وجه حامل)، مهرداد غفارزاده (دریا و ماهی پرنده)، داود موثقی (دو عروس)، نوید محمودی (رفتن)، مزدک میرعابدینی (رقص پا)، مصطفی تقی‌زاده (زرد)، محسن قرایی (سد معبر)، مرتضی فرشباف (سوگ)، مهدی مظلومی(سه بیگانه).

سهیل موفق (شکلاتی)، محمود غفاری (شماره ۱۷ سهیلا)، حسین کندری (شنل)، سید محسن ماهینی (عشقولانس)، حسین یکتاپناه (غیرمجاز)، نگار آذربایجانی (فصل نرگس)، محمدامین همدانی (فهرست مقدس)، هادی محمدیان (انیمیشن فیلشاه)، کاظم معصومی (کبریت سوخته)، علیرضا توکلی بینا(انیمیشن کلیله و دمنه)، کاظم ملایی (کوپال)، افشین هاشمی (گذر موقت)، محمدحسن مهدویان(لاتاری).

رحمان سیفی ‌آزاد (ماجان)، رقیه توکلی (مادری)، سیامک شایقی (ماه در جنگل)، اصغر نصیری (مسلخ)، مهران احمدی (مصادره)، بیژن شیرمرز (من و شارمین)، وحید موسائیان (وقتی برگشتیم)، امیراحمد انصاری (هاری) و اصغر عبداللهی (یک قناری یک کلاغ) دیگر فیلم‌های اعلام شده توسط خانه سینما برای داوری در مرحله اول هستند.

در این بین؛ نام فیلم‌هایی که در جشنواره فجر سال گذشته جایزه گرفتند نیز دیده می شود اما تعداد فیلم‌هایی که بدون حضور در جشنواره به اکران رسیدند هم قابل توجه است و همین روند رقابت را سخت‌تر می‌کند؛ چرا که در میان فیلم‌های خارج از جشنواره آثاری هستند که کارگردان و عوامل تولید مطرحی داشته و در اکران مورد استقبال هم قرار گرفته‌اند.

از آن طرف همیشه این تاکید وجود داشته که جشن خانه سینما باید با نگاهی صنفی فیلم‌ها را داوری کند و از رویکرد مصلحت‌اندیشانه‌ای که وجودش در جشنواره فجر همواره مورد بحث بوده دوری کند.

از سوی دیگر امسال کانون کارگردانان خانه سینما درخواست کرد به روال سال‌های دورتر فیلم‌های که پروانه ساخت و بعضا نمایش داشته‌اند اما موفق به اکران عمومی نشده‌اند هم در داوری‌های این جشن صنفی باشند اما این پیشنهاد مورد پذیرش دست‌اندرکاران جشن سینما قرار نگرفت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ابراهیم حاتمی کیا نه ابراهیم ساندیس کیا اسمش اینه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج