جلسه خصوصی نمایندگان کنگره آمریکا با ناتو
گروهی از سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه در حالی که انتقادها و حملات لفظی «دونالد ترامپ» علیه ناتو ادامه دارد، در جلسه خصوصی با نمایندگان ۹ کشور عضو این ائتلاف، بر تداوم تعهد واشنگتن نسبت به ناتو تاکید کردند.
خبرگزاری فارس: در ادامه تحرکات کنگره آمریکا برای اطمینانبخشی به اعضای ناتو درباره ادامه تعهد واشنگتن به این ائتلاف نظامی غربی، گروهی از سناتورهای آمریکایی دیداری خصوصی با نمایندگان کشورهای عضو ناتو ترتیب دادند.
به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، «ریچارد دوربین» سناتور ارشد دموکرات برخی خبرها مبنی بر دیدار خصوصی یک گروه از سناتورهای جمهوریخواه و دموکرات با گروهی از نمایندگان ۹ کشور اروپایی و غیراروپایی ناتو به منظور اطمینانبخشی به آنها درباره تعهد مجلس سنای ایالات متحده آمریکا به این ائتلاف نظامی غربی را تایید کرد.
به گفته این قانونگذار ارشد کنگره، در جریان این دیدار خصوصی حتی یک بار هم نام دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا مطرح نشد اما یکی از دلایل مهم برگزاری این دیدار، اظهارات و مواضع تند او علیه ناتو بوده است.
آقای دوربین گفت: «همه میدانند که او (ترامپ) یک بازیگر بزرگ در جلسه بود و هدف از این دیدار هم فائق آمدن و رفع برخی از چیزهایی بوده که او گفته و انجام داده و این گفتهها و کارها سبب ایجاد سوالاتی درباره آینده شده است».
«ریچارد شلبی» سناتور جمهوریخواه هم یکی از حاضران در این دیدار خصوصی بود و گفت که هدف از برگزاری آن، ابراز اطمینان درباره تعهد سنای آمریکا به ناتو بود.
گفته میشود که ۹ کشور اروپایی و غیراروپایی عضو ناتو در این دیدار حضور داشتند و سفیر لهستان در آمریکا هم یکی از حاضران در این دیدار بود.
«پیتر ویلسزک» ضمن تشکر از مواضع سنای آمریکا درباره ناتو، ابراز امیدواری کرد که کاخ سفید هم با اتخاذ برخی تدابیر، به اعضای ناتو درباره تداوم تعهد واشنگتن به ناتو اطمینان بدهد.
این دیدار در حالی صورت گرفته که انتقادهای شخص ترامپ و برخی دیگر از مقامهای دولت او به اعضای ناتو درباره پرداخت نکردن هزینهها و مخارج این ائتلاف نظامی غربی همچنان ادامه دارد.
رئیسجمهور آمریکا بارها با اعضای اروپایی ناتو به ویژه آلمان به دلیل اینکه کف ۲ درصد از تولید ناخالص ملی را به بودجه نظامی تخصیص ندادهاند، انتقاد کرده است.
پیش از این، سناتورهای ارشدی از قبیل «جان مک کین» در اعتراض به مواضع ترامپ، طرحی به کنگره ارائه داده و خروج احتمالی آمریکا از این ائتلاف را به مجوز کنگره مشروط کردند.
ارسال نظر