۷۵۲۵۰۹
۱۶ نظر
۵۰۱۴
۱۶ نظر
۵۰۱۴
پ

سقوط خانواده به دره حبس، به واسطه نرخ سکه!

مگر می‌شود به نرخ ارز و سکه بی توجه ماند و تلاش کرد، خود را از معرض این دست اخبار ناخوش دور نگه داشت؟ اگر برای خیلی هایمان بشود، برای برخی غیر ممکن است؛ برای آن‌هایی که زندگی شان به خودی خود متلاطم است، اما رنج بزرگترشان، اوضاع اقتصادی کشور شده!

تابناک در گزارشی نوشت: مگر می‌شود به نرخ ارز و سکه بی توجه ماند و تلاش کرد، خود را از معرض این دست اخبار ناخوش دور نگه داشت؟ اگر برای خیلی هایمان بشود، برای برخی غیر ممکن است؛ برای آن‌هایی که زندگی شان به خودی خود متلاطم است، اما رنج بزرگترشان، اوضاع اقتصادی کشور شده!

همه مؤلفه‌های اجتماعی و فرهنگی به نوعی با بخش اقتصادی گره می‌خورد و نمی‌توان آن‌ها را از هم جدا کرد؛ حتی در زندگی زناشویی در کشورمان، چرا که شکل گیری خانواده در ایران براساس آداب و رسومی چینش می‌شود که تعیین مهریه یکی از نمونه‌های آن است.

اما تعیین مهریه که براساس تعداد سکه رقم می‌خورد خود چالشی مضاعف است. بسیاری معتقدند، یکی از دلایل کناره گیری مردان برای ازدواج همان تعداد سکه‌هایی است که به عنوان مهریه تعیین می‌شود.

از طرفی زنان نیز مهریه را حق خود می‌پندارند و این طور تصور می‌شود که هر چه تعداد سکه بیشتر باشد منزلت زن بالاتر است. مسائلی که البته مورد تأیید همگان نیست و مخالفان بسیاری هم دارد، اما چه مخالفش باشیم و چه موافقش، مهریه چیزی نیست که بتوانیم بر آن چشم ببندیم.

البته مهریه برای همگان پذیرفته شده است و ازدواج‌ها بر مبنای تعیین آن رقم می‌خورد، اما زمانی که پای پرداخت به میان می‌آید، اوضاع فرق می‌کند و مشکلات جدیدی خودنمایی می‌کنند.

مشکلاتی که در سال‌های اخیر اوج گرفته و در ماه‌های اخیر بحرانی شده اند، چراکه نوسانات قیمت سکه جایش را به صعود با شیب زیاد داده و کاری کرده که توان پرداخت مهریه از بسیاری از مردان سلب شود و راهی جز حبس و زندان پیش رویشان نباشد.

براساس آخرین آمار‌ها ۳۵۵۰ نفر زندانی مهریه در کشور وجود دارد؛ زندانیانی که تمامی شان برای مهریه‌های چند هزارتایی به زندان نرفته اند، بلکه در میانشان مردانی هستند که برای ۲۰ عدد سکه و ناتوانی در پرداخت آن دچار این چالش شده اند.

این خبری است که مدیرعامل ستاد دیه بیان می‌کند تا نشان دهد معضل افزایش نرخ طلا و سکه چیزی نیست که بتوان به سادگی از کنارش گذشت و با پیچیدن نسخه «نخرید» رفع و رجوعش کرد.

به این مشکل، دشواری‌های فراوان در پرداخت اقساطی مهریه را هم می‌توان افزود که گریبان بسیاری را گرفته است؛ گریبان مردانی که پیشتر طلاق گرفته اند و حالا مهریه شان را قسطی می‌پردازند.

اما نرخ سکه از حقوق و مزایای ماهیانه شان بالاتر زده و در پرداخت ناتوان شده اند و همچنین زنانی که مهریه می‌گیرند تا امورات بگذرانند و حالا دستشان خالی مانده است.

وضعیتی وخیم که حل آن نیازمند راهکار اضطراری و ویژه به نظر می‌رسد. راهکاری خیلی اساسی‌تر و کلیدی‌تر از راه‌های اتخاذ شده تا کنون، مثل گذاشتن سقف ۱۱۰ سکه‌ای برای مهریه و برداشتن حبس از این میزان مهریه یا حتی تسهیل در اقساطی کردن پرداخت آن، چرا که قیمت سکه بسیار بالا رفته و کماکان در مسیر صعود است.

راهکاری که برای خلق آن دست به دامان فرهنگ هم نمی‌توانیم بشویم، چون باید مدت‌ها بگذرد تا اصول شکل گیری خانواده و ازدواج آسان پا بگیرد. آن هم به مدد تبلیغات و آگاهی خانواده ها؛ راهکاری که اگر خلق هم شود.

شامل افراد در شرف ازدواج خواهد شد نه آن‌هایی که در قلب بحران واقع شده اند. پس چه باید کرد؟ آیا می‌بایست ملاک را تغییر داد؟

به نظر می‌رسد که در شرایط بی تاب اقتصادی این روز‌ها اگر میزان مهریه براساس نرخ روز محاسبه نشود قدرت پرداخت بیشتر می‌شود، اما شاید در این میان زنان حقوق خود را پایمال شده ببینند، اما خلأ قانونی این مسأله را باید این گونه پر کرد که ببینیم آیا زندانی کردن یک مرد برای ۲۰ سکه می‌تواند جبران شرایط روحی و اقتصادی یک زن باشد؟ قطعا اینگونه نیست.

بنابراین باید راهکاری قهری در این اوضاع اندیشید که دست کم مانع از افزایش زندانیان، کاهش تولید به واسطه زندانی شدن افراد، رسیدن زنان به حداقل حقوقشان و مواردی از این دست شود. شبیه راهکار‌هایی که در طلاق توافقی به کار بسته می‌شود تا مشکل حل شود.

اما آیا نمی‌توان این راهکار‌ها را در قالب قانون تهیه و تدوین کرد و به کار بست؟ مثلا رای به تقسیم اموال داد یا دست کم سقفی برای پرداخت از حقوق تدارک دید تا زندانی شدن مردان و بی پناه ماندن زنان نتیجه اش نباشد؟

آیا نمی‌توان مقدماتی قانونی تدارک دید که نتیجه اش رسیدن زنان به مهریه شان و رهایی مردان از سایه تهدید حبس باشد؟ آیا می‌توان ادعا کرد بی آنکه هیچ طرح و برنامه‌ای داشته باشیم و شرایط را بررسی کنیم، نتیجه گرفته ایم که این مشکل لاینحل است و به همین دلیل برایش کاری نکرده ایم؟!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    یا باید سکه ارزان شود یا باید مهریه از سکه برداشته شود.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      سکه از مهریه برداشته شود منظورتونه؟

  • بدون نام

    اگر قانون از زنان حمایت کند نیازی به سکه نیست زنان بیچاره برای مهریه های خود در دادگاهها میدوند و دستشان به جایی بند نیست مثلا قانون حق تحصیل و حق کار و....همه را به مرد داده و این حق ها زیر بنای اختلافات می شود دادگاه های خانواده باید از زنان حمایت کنند زنان ایرانی در دادگاه ها بی پناه و بی یاورند می خواهید طلاق کم شود؟ قوانین را از مردسالاری تغییر دهید و از زنان در قانون حمایت کنید طلاق پایین می آید قوانین اروپا و غرب راهم ببینید و خوب های آن قوانین را گلچین کنید اگر طلاق پایین نیامد نود درصد طلاقها به علت قوانین و عقد نامه های مردسالارانه است قبل انقلاب نزدیک بود اصلا مهریه به نزدیک صفر برسد راه کاهش طلاق : اصلاح عقدنامه ها....اصلاح دادگاه های خانواده.....‌‌بفرمایید....

    پاسخ ها

    • ناصر

      بر عکس قانون الان شدیدا از زنها دفاع میکند که مردها اکثرا از ازدواج گریزانند.البته قانون ازدواج فعلی باید شفاف سازی بیشتری شودو باید تغییر کند.تا دوطرف حدود خود را بدانند و درصورت عدم تفاهم به جای جاروجنجال بتوانند طی مراحل قانونی براحتی ازهم جدا شوند.

  • دیدگاه

    مثل بقیه دنیا. بقیه دنیا چه می کنند؟
    مهریه سکه طلا هیچوقت در توان مرد ایرانی نبوده ولی چون جوانی توام با جهالت است اینطور شد.
    شاید بهتر باشد فعلا مردها ازدواج نکنند تا خود خانمها یک فکری برای بازنگری مهریه هایشان بکنند.
    البته اجباری برای ازدواج برای هیچکس نیست.
    مردها صبر کنند تا خدا فرجی بکند و با مهریه مناسب و معقول ازدواج بکنند.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اگه یه خورده بیشتر صبر کنند انشالله تو بهشت حوری مجانی نصیبشان می شه.

  • حقیقت

    بنظرم اصلا قانون مهریه سکه اشتباهه.ما در ازدواجهایمان وطایفه هایمان اصلا سکه نمیزنیم.و معریه رو پول میزاریم

  • بدون نام

    بهتر! نادونا رو زندان کنید شهر خلوت بشه
    حق طلاق و تحصیل و سفر و انتخاب مسکن بر اساس توافق طرفین (مثل همه جای دنیا) در عوضِ مهریه

  • بدون نام

    برید تو سایت ها ببینید در مورد زن
    چه چرندیاتی میگن

    زن در مواقع لزوم فقط باید از خانه خارج شود

    یعنی زن باید کل عمرش حبس باشه تو خونه
    هر وقت دیگه خیلی لازم شد بره بیرون

    یه انسان تبدیل به برده شده

    پاسخ ها

    • mard

      زن بهتره به کارای خونه برسه ...

    • بدون نام

      تو هم بهتره تو کار زنها فوضولی نکنی

  • بدون نام

    پیشینیان ما نه مهریه سنگین داشتن و نه شرط و شروط انچنانی میگذاشتن اما تو زندگی همیشه موفق بودن ولی دنیای امروز برمبنای پول و سکه ساخته شده این زندگیها دوام نمیاره واز هم پاشیده میشه

  • یوزارسیف

    اگر مهریه در توان مرد باشد که بپردازد. اما اگر نیست بهتر است تیمی کارشناس تحقیق کنند که توان مالی مرد چقدر است و بر حسب ان تصمیم بگیرند. مثلا تا زمانی که زن ازدواج نکرده باشد مبلغی به عنوان گذران زندگی بصورت ماهیانه به او پرداخت شود(که این مبلغ بر اساس درامد مرد تایین شود) و هنگامی که ازدواج کرد مرد معاف از پرداخت شود.

  • بدون نام

    آدمهای احمق فکرمیکنند مشکل مردم فقط یک لقمه نان است، میشود بایک وعده غذا هم زندگی کرد، امامخارج دیگرزندگی لقمه نان نیست، ازدواج، طلاق، وسائل منزل، مسئولین مرفه بی درد ......

  • بدون نام

    کلا مهریه چیز مزخرفیه،باعث بدبختی مردم شده،هیچ قانونی هم نیست و قاضی هر طور عشقشه نظر میده

  • م م

    من خودم مهریه میدم دیگه بااین اوضاع درتوانم نیست منتظرم کی بگیرنم بادوتا بچه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج