دولت دهم رکورد شاخص فلاکت را شکست
براساس تازه ترین آمارهای منتشره از نرخ بیکاری و تورم برای نخستین بار طی ۱۷ سال اخیر شاخص فلاکت از مرز ۵۰ درصد عبور کرد.
شاخص فلاکت به عنوان میزانی برای ارزیابی شدت رکود تورمی مورد استفاده قرار می گیرد، این شاخص طی سالهای اخیر هر ساله رکورد جدیدی بر جا گذاشته است، تازه ترین آمارها از وضعیت این شاخص نشان می دهد برای نخسین بار طی ۱۷ سال اخیر سرجمع نرخ تورم و بیکاری که شاخص فلاکت نامیده می شود در پایان تابستان سال ۹۲ از مرز ۵۰ درصد عبور کرده است.
این وضعیت گویای عمق رکود تورمی در اقتصاد ایران است. نکته قابل تامل انکه رشد شدید این رکود تورمی دقیقا از سال ۸۹ آغاز شده است، همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها می بینیم که شاخص فلاکت در ایران از ۲۶ درصد به ۵۱ درصد در نیمه نخست سال ۹۲ رسیده است.
این وضعیت اما زمانی بهتر خود را نشان می دهد که مقایسه ای بین شاخص فلاکت در ایران و شاخص فلاکت جهانی (براساس متوسط نرخ تورم و بیکاری جهانی) داشته باشیم. این شاخص طی سالهای ۱۳۷۶ تات ۱۳۹۲ در جهان بین ۱۱ تا ۱۵ درصد در نوسان بوده است اوج گیری بحران مالی در سال ۲۰۰۸ (سال ۱۳۸۷) شاخص فلاکت را در سطح جهان از ۱۲ درصد به ۱۴ درصد ارتقاء داده است و لی در ایران سه دوره در نوسان این شاخص فلاکت قابل رویت است اول طی سالهای ۷۶ تا ۱۳۸۴ که سیر نزولی این شاخص را در کشور شاهد هستیم، یعنی دقیقا در سالهایی که دولت های هفتم و هشتم تلاش کرده اند با ایجاد انظباط مالی و شفاف سازی فضای اقتصادی، رشد اقتصادی ایجاد کنند.
دوره دوم بین سالهای ۸۴ تا ۸۷ است که دوره اجرای تثبیت قیمت ها و رونق سیاستهای انبساطی دولت نهم را در فضای پولی کشور شاهد هستیم و شاخص فلاکت تا ۳۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
سقوط شاخص فلاکت در سال ۸۸ ناشی از تغییر سیاستهای انبساطی مالی دولت به سیاستهای انقباضی برای زمینه سازی اجرای قانون هدفمندی به ناگهان شاخص فلاکت را به حدود ۲۳ درصد کاهش داده است که البته بهبود فضای رکودی را به دنبال نداشته است زیرا نرخ بیکاری در این سال در مقایسه با سال ۸۶ نه تنها کاهش نداشته بلکه ۱.۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
و در نهایت آخرین دوره نوسان شاخص فلاکت طی سالهای ۸۹ تا ۹۲ شکل می گیرد که به آن اشاره شد، طی این دوره شاخص از ۲۶ درصد به ۵۱ درصد افزایش پیدا کرده است و این دوره ای است که دولت دست به تیغ جراحی برد و طرح هدفمندی را به اجرا گذاشت.
در این سالها رکود تورمی به شدت در اقتصاد ایران تعمیق شد به طوریکه امروز بسیاری از واحد های تولیدی کشور با حدود ۳۰ درصدت ظرفیت خود فعالیت می کنند.
مهار این شاخص و خروج از چرخه تورم و رکود در واقع چالش اصلی دولت یازدهم محسوب می شود.
نظر کاربران
واقعا که تاسف باره
قابل توجه دوستانی که برای آقا محمود تولد می گیرند وشعارما منتظربهاریم را سرمی دهند، لطفا تحویل بگیرید، این وضع خراب طی این هشت سال اخیر شروع شد والان به این حد رسیده سه ماهه که دولت جدید کارشو شروع کرده اما به وضوح می توان چهره های غمگین و ناراحت اونها رو حتی درپشت لبخندها مشاهده کرد ، با اینکه نمی تونند زیاد در مورد مشکلات و گندکاری ها حرفی بزنن و خیلی مسائل جزو موارد امنیتی هست و از اسرار به شمارمیره اما ما مردم به راحتی می تونیم تشخیص بدیم که پاک کردن این افتضاحات انرژی زیادی رو ازآقای روحانی و تیمش می گیره، خدا کمکشون کنه فقط
پاسخ ها
در رابطه با 8 سال گذشته توضیحات زیادی داده شده . و دوستانی که قانع نشدن با خودشان
خدا کند که این 4 سال ( فقط این 4 سال ) خدا بخیر کند .
من نمی دونم اونایی که هنوز هم از عملکرد احمدی نژاد حمایت می کنن مغز تو کلشون هست یا نه؟؟؟؟شایدم از قبلش سود می بردن مثل دلال ها
پاسخ ها
این عده تعداد قلیلی هستن که حتما سود میبرن شک نکن کاربر جان
این که به من صد روز فرصت بدهید!!! یا خالی بندی های دیگر چی ؟ بودجه هست و میگن نیست !!؟ اخه همه چی به کنار میخوان انتقام هاشمی را از مردم بگیرن که چرا بهش رای ندادن !!؟این خط زرد دست کیه که خودشودش رفته بالا ؟یا اونی که داره یه چیزی گیرش میاد از خراب کردن ! شما درست کن به قبلش کاری نداشته باش !
پاسخ ها
خوشحالم که اکثریت متوجه موضوع هستند و میدونن که خراب کردن یه ساختمان 2 روزه انجام میشه ولی ساختنشه که زمان میبره. امثال شماها که با وجود این همه مشکلاتی که آقایون برای مملکت بوجود آوردن همچنان سنگ امثال احمدی نژاد و مشایی و بقایی و ... رو به سینه میزنید، دیگه کاری از پیش نمیبرید. به امید حق