تلاش رئیسی برای تاسیس بانک «آستان قدس»
تولیت آستان قدس رضوی در مصاحبهای اعلام کرد که نهاد متبوعش یکسالی است درخواست تاسیس بانک کرده اما بانک مرکزی هنوز با این درخواست موافقت نکرده است.
روزنامه اعتماد نوشت: تولیت آستان قدس رضوی در مصاحبهای اعلام کرد که نهاد متبوعش یکسالی است درخواست تاسیس بانک کرده اما بانک مرکزی هنوز با این درخواست موافقت نکرده است.
افرادی که اندک هوش رسانهای دارند، متوجه خواهند شد که این مصاحبه در شرایط کنونی اقتصاد کشور معنای خاصی دارد و نشان میدهد که بانک مرکزی تمام قد بر سر عدم صدور مجوز ایستاده و قصد ندارد بانک جدیدی را به نظام بانکداری کشور اضافه کند.
به باور برخي كارشناسان اقتصادي، بانكداري در شرايط فعلي اقتصاد ايران جذابيتهاي زيادي براي نهادها و كارتلهاي بزرگ اقتصادي دارد و آنها قادرند به راحتي با تامين سرمايه اوليه كه چيزي حدود ٦٠٠ ميليارد تومان است، مجوز چند برابري كردن خط اعتباري را دريافت كنند.
حال كه دولت و بانك مركزي مصمماند تا جلوي صدور مجوز براي بانكهاي جديد با هر هدفي را بگيرند و حتي برخي بانكهاي موازي را با يكديگر ادغام كنند، برخي نهادها قصد دارند با رمز «قرضالحسنه» وارد نظام بانكي كشور شوند. اين در حالي است كه دنيا موضوع موسسات خيريه را به راحتي حل كرده و از آنان خواسته براي انجام امور خيرخواهانه به جاي تزريق منابع، به توانمندسازي افراد روي آورده و افراد را بدهكار خود نكنند.
علي ديني تركماني، اقتصاددان و استاد دانشگاه تصميم توليت آستان قدس را از چند منظر نقد كرده است.
به باور اين اقتصاددان، تاسيس بانك توسط آستان قدس رضوي زمينه را فراهم ميكند كه هر دستگاه و نهادي كه منابع مالي قابل توجهي دارند اقدام به تاسيس بانك كنند و اين موجب ميشود منابع مالي بانكها كاهش پيدا كند و تاثير منفي روي گردش مالي و عملكرد آنها دارد و ريسك عمليات بانكي در كشور را نيز افزايش ميدهد.
نكته ديگر مساله تودرتويي نهادي در اقتصاد ايران است. اين موضوع موجب موازيكاري و عدم مسووليتپذيري و عدم پاسخگويي و بيثباتي ميشود. نهادهاي موازي اجازه نميدهند فضاي شفافي وجود داشته باشد و مسيرها شفاف و روشن باشند و اجازه ميدهد كه افراد دورزدنها و در رفتنها را ياد بگيرند و بنابراين مادامي كه اين وضعيت تو در توي نهادي وجود داشته باشد شفافسازي، كار خيلي سختي ميشود. در اين راه بالابردن مسووليتپذيري كار بسيار سختتري ميشود.
نكته بعدي برميگردد به توزيع نابرابر ثروت و درآمد كه موجب ميشود نظم اجتماعي به هم بخورد. وقتي عدهاي وجود دارند كه يك شبه ره صدساله ميروند حالا به دلايل وصل شدن به منابع رانتي و رابطههايي كه وجود دارد باعث ميشود برخي هم آنها را به عنوان گروه مرجع در نظر بگيرند و سعي كنند كه خود را به آنها برسانند و چون از راههاي معمولي رسيدن به چنين چيزي ممكن نيست بنابراين از راهكارهاي غيرقانوني و راهكارهايي كه همراه با زدوبند است و همراه با پرداخت رشوه است استفاده كنند.
همين موضوع موجب ميشود كه برخي كه به نهادهاي تاثيرگذار و تصميمگيرنده نزديك هستند و نفوذ دارند تصميم بگيرند يك بانك تاسيس كنند؛ لذا شايد الان آستان قدس از بانكمركزي درخواست مجوز كند اما با توجه به تودرتويي نهادي نه تنها موجب اتلاف منابع ميشود بلكه اين تعدد موجب غيرقابل كنترل و نظارت شدن سيستم بانكي و پولي كشور ميشود.
نظر کاربران
بانکداری حلقه تکمیل شده ، بنگاه های اقتصادی بزرگ ثروتمند .
پاسخ ها
بنظرم رهبری بعنوان متولی اصلی آستان قدس باید دستور حسابرسی از فعالیت های اقتصادی آستان رو بده که اگه درآمد های آستان بحدی زیاده که میتونه بانک تاسیس کنه چرا هنوز شاهد فقر شدید در مشهد هستیم؟!
درسته فقر در مشهد بیخ گوش آقای رییسی داره بیداد میکنه
نه ، دلایل سیاسی دارد میترسند رئیسی یک بانک بدون ربا و اختلاس تاسیس کند
پاسخ ها
یا برعکس مردم به حرمت امام رضا بهشون اعتماد کنن اینا هم ..
خدا رحم کنه چه اختلاسهای کلانی در این بانک صورت خواهد گرفت
خیلی خوش بینی داداش!!!!!
دیده شدن و رای جمع کردن هزینه داره دیگه!!!
اگر بانک مرکزی تا کنون با این اقدام موافقت نکرده بعنوان برگ زرینی در مدیریت بانک محسوب میشود همین بانکهای خصوصی وغیره شفاف بودن آنها وضع اقتصادی را باین روز رساند وباعث فساد مالی در کشور شد از سوی دیگر مگر آستان قدس برایش فعالیت بانکداری تعریف شده است که خواهان تاسیس بانک هستند اگر این ادغام بانکها بدرستی اعمال شود وسازمان ها ونهادهایی که بلحا ظ نقدینگی بالا بانک تاسیس نمودند از فعالیت بانکداری منع شوند میتوان امیدوار به برون رفت از اقتصاد آشفته را داشت مشروط به اینکه این افرادی که نا امید به تاسیس بانک شدند چوب لای چرخ اقتصاد نزارند و دسیسه فراهم نکنند
امیدوارم بانک مرکزی موافقت نکنه دیگه شور بانک و بانکداری دراومده ...
حتمن سود خوبی عاید کسانیکه دنبال تاسیس بانک و موسسه ها هستند،...
پاسخ ها
قراره در این بانک سود بانکی صفر درصد باشه
پس سود بانکی در بانک های دیگه ای هست که تا الان دیدیم
این بانک میخواد الگوی یک بانک اسلامی با تمام شرایط باشد
آقا محمد یا خییلی ساده ای یا خودت هم از اینایی
بدبخت شدیم
معلوم نیست اینهمه درآمد آستان قدس کجاها هزینه میشه ؟؟؟ چون در همون مشهد فقرا ی زیادی زندگی میکنن !
یا ابوالفضل!!!!!
بازهم یه ثامن الحجج دیگه!!!!!!!!!!
پاسخ ها
اول حسابرسی از موقوفات درامدها شرکتها صدقات استان قدس بعد بانک فلان و بهمان ب
سلام..لابد تتلو هم ریس بانک میشه...خخخخخ
پاسخ ها
بدبختی دوباره مثل بانکها دیگر
کم کم دارندراکفلر می شوندموسسه مالی حذف می شه اینهامی آیندمگرنه اینکه سود حرام است واکثرعلماتائیدکرده اندبانک بدون سودوکارمزد هم نمی شود!؟
آقا چند درصد سود میدین؟!!!
منابع اقتصادی آستان قدس به تنهایی توان اداره یک کشور رو داره و اگر واقعا این منابع بدون رانت و دزدی با بانک مرکزی همکاری کنه در مشهد هیچ فقیری زندگی نمیکنه و آباد ترین شهر ایران میشه
پاسخ ها
دقیقا ، ولی ......
عجب تیتر مسخره ای کی این بنده خدا گفت بانک چرا دروغ میگید بنده خدا اومد گفت یک نهاد قرضالحسنه یک موسسه قرض الحسنه که فقط بتونه به مردم وام بدکن سود بده... لامذهبها دین ندارید لااقل آزاد مرد باشید چرا تهمت میزنید لعنت به رسانههای دروغگد
من حاضرم با نویسنده این متن هرجا و هرمکانی که بخواد مناظره کنم وچندین دروغی که گفته براش رو کنم
به به چه شود!!!!
چه جالب از خود مردم پول میگیره اونوقت میخواد به خودشون وام هم بده حتما!!!! البته اگر سایر کارهای جانبی و اقتصادی بذاره
درود خدابرسیدمطلومان که تلاشهای او به لطف امامرصا ع پاسخ خوب داده واما اقای روحانی جهانگیری خودتان را برملا کردید با توچالی توخالی وپوشالی بودن کارهایتان
حالا نوبتی که باشه نوبت حسن است شما هم بفرمایید
این پول شما نیست که براش تصمیم بگیرید پول مستضعفان و نیازمندان است که باید در بین انها تقسیم شود یعنی باید در اختیار کمیته امداد قرار گیرد
ثامن الجج وکاسپین کم بود مردم را به خاک سیاه نشاند
برادر من خودش ناراحتی قلبی داره و قلبش با باطری کار میکنه وی پسر بیمار دیابتی داره خونه شو فروخت صد .؛گذاشت موسسه کاسپین پولشو بردن ودر رفتن الان خانواده برادرم وضع اسفناکی دارن
به این برادران افغانی الاصل بگویید دست از سر امان رضا و مردم بردارید انگار صد بانک قرض الحسنه تاسیس کرده هید