۷۴۹۲۹۶
۶ نظر
۵۰۲۰
۶ نظر
۵۰۲۰
پ

پشت پرده افزایش قیمت کالاها در بازار

روزنامه ایران: طبق گفت‌و‌گوهای صورت گرفته با رؤسای اتحادیه‌ها افزایش قیمت ۷ تا ۱۷ درصدی کالاها در مورد کالاهای اساسی است و اگر مجموعه‌ای از آن تخلف کند سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت از مصرف کننده می‌توانند با آنها برخورد کنند.

روزنامه ایران: طبق گفت‌و‌گوهای صورت گرفته با رؤسای اتحادیه‌ها افزایش قیمت ۷ تا ۱۷ درصدی کالاها در مورد کالاهای اساسی است و اگر مجموعه‌ای از آن تخلف کند سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت از مصرف کننده می‌توانند با آنها برخورد کنند.

علی توسطی عضو اتاق اصناف درباره وضعیت بازار و تصویب رقم افزایش بین ۷ تا ۱۷ درصد گفت: تثبیت یک رقم نمی‌تواند مهار کننده قیمت‌ها باشد. قیمت‌ها باید سیال باشد و این امر از طریق ستاد تنظیم بازار به شکلی خاص قابل کنترل است.ما باید بدانیم که مدیریت بحران در این مقطع بسیار ضروری است. از این‌رو درصد افزایش قیمت‌ها باید در یک برهه زمانی دیده شود. نمی‌توان قیمت یک زمان و شرایط را برای زمان و شرایط‌ مختلف در نظر گرفت.

شاید یک ماه پیش سقف افزایش قیمت تا ۱۷ درصد منطقی باشد اما شاید در این مقطع باید بازنگری به سمت کاهش و یا افزایش مجدد نیاز باشد. وی خاطرنشان کرد:اگر قیمت‌ها را با فشار نگه داریم و به صورت غیر واقعی باشد به‌طور قطع کشور با التهاب و تورم بیشتری مواجه خواهد شد. به هر ترتیب باید قبول کرد که در افزایش قیمت‌ها برخی‌ها توان خریدشان کم می‌شود. لذا با توجیه این‌که قدرت خرید مردم کم نشود نمی‌توان مانع رشد واقعی قیمت‌ها شد.

محمد آقا طاهررئیس اتحادیه بنکداران نیز گفت: سقف ۱۷ درصد رشد قیمت برای تمام کالاها اتفاق نیفتاده است. برخی از کالاها بیش از ۱۷ درصد گران شده است. بیشترین افزایش قیمت در مورد پودر شوینده و کنسروجات(به علت گران شدن قوطی) و ثبات قیمت تنها در مورد حبوبات(به دلیل افزایش واردات) بوده است. دولت باید سراغ کسانی برود که ارز دولتی گرفتند و از آنها بپرسد کالاهایشان را کجا و با چه قیمتی عرضه کردند. متأسفانه برخی‌ها برای کسب سود کالاهای خود را به افرادی فروختند که آنها هدفشان کسب سود بوده است. وقتی کالاها به صورت عمده به چند نفر محدود برسد به‌طور قطع قیمت‌ها دستخوش تغییر می‌شود و آنها هر زمان و هر قیمتی که بخواهند می‌توانند کالایشان را عرضه کنند.

وی اظهار داشت: واردکنندگان کالا با ارز دولتی باید از سوی نهادهای نظارتی مورد بازرسی قرار بگیرند و بگویند کالاهایشان را چگونه وارد بازار کردند.البته در مواد غذایی واردکنندگان نمی‌توانند احتکار کنند چرا که زمان مصرف دارد. اما در برخی از کالاها فروش به صورت فله بوده است. آن هم به افرادی که در بازار نقشی نداشته‌اند و تنها برای کسب سود وارد بازار شدند.در این مدت بارها دیدیم که برخی‌ها از فروش عمده امتناع کردند. خوشبختانه دولت در این زمینه ورود کرده است.

سعید درخشانی رئیس اتحادیه سوپر مارکت‌ها هم رشد بیش از ۱۷ درصدی برخی از کالاها را تایید کرد و گفت:برنج ایرانی زیاد گران نشده است اما کره طی این مدت افزایش قابل توجهی یافته است. به عنوان مثال کره ۵۰ گرمی از ۱۸۰۰ تومان به ۲۳۰۰ تومان رسیده و کره صد گرمی هم ۴۵۰۰ تومان شده است. قیمت کالاهایی که به پلاستیک وابسته است مانند انواع لبنیات هم گران شده است. در حال حاضر بازار با هیچ کمبودی مواجه نیست اما با کاهش قدرت خرید مردم، واحدهای صنفی سوپر مارکت‌ها با کاهش شدید فروش روبه‌رو شدند. ما از دولت می‌خواهیم از نوسان قیمت جلوگیری کند. متأسفانه این روزها قیمت‌ها تغییرات زیادی دارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بام

    نه دیگه چه معنی داره هر سال وسایل بره بلا اصلا حرف شما قبول ندارم خب لوبیا راچرا وارد کردن من خودم دیئم توی لیست بود خیلی بیرحمین اخه تا کجا باید تحمل کرد بابا از پارسال هر روزداره زلزله میاد یک هشدار شما نمیخواین ازگران کردن دست بکشید برنج چه معنی داره اصلابرسه به 12هزار تومان

  • بدون نام

    بله تو یکسال چند بار افزایش قیمت میدن با همون 17 درصد که بعد یکسال میبینی حداقل دوبرابر شده شایدم بیشتر

  • کارمند

    بازار کاملا خودمختار شده و عمده فروشان با احتکار وسودجویی باعث افزایش تا۱۵۰درصدی بعضی اجناس شده اند وبه دنبال آن هم نرخ خدمات افزایش یافته و تقریبا غیر قابل کنترل شده چون پای ژن خوب و مسئولین فاسد در میان است این درحالی است که هنوز تحریمها شروع نشده
    مسئولین هم که در خواب هستند و مرتب تکرار میکنند تحریمها هیچ تاثیری برما ندارد

  • حسین

    نمی دانم‌ در مملکت چه خبر شده هر کس ساز خودش را میزند دستگاههای نظارتی چندان موفق نیستند .... ساده عرض کنم هر کی هر کی بود نه باین اندازه تجار وکسبه جز هم خود مختار شدن ظاهرا"کسی زورش به آنها نمی رسد ....

  • بدون نام

    درای آشفته بازارعده ای ثروت کلانی به جیب می زنند، بیچاره کارگروکارمندحقوق بگیر...

  • بدون نام

    پشت پرده لازم نداره پرده بزنین کنار روبازی کنین

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج