سازمان امور اجتماعی: فروش نوزاد را کتمان نمیکنیم
رییس سازمان امور اجتماعی کشور با بیان اینکه موضوع فروش نوزاد را کتمان نمیکنیم، گفت: اصل فروش نوزاد جرم است و قطعا از سوی مقامات انتظامی و قضایی قابل پیگیری است.
خبرگزاری ایلنا: رییس سازمان امور اجتماعی کشور با بیان اینکه موضوع فروش نوزاد را کتمان نمیکنیم، گفت: اصل فروش نوزاد جرم است و قطعا از سوی مقامات انتظامی و قضایی قابل پیگیری است.
تقی رستموندی (رییس سازمان امور اجتماعی کشور) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به سوالی درباره میزان آسیبهای اجتماعی گفت: نباید در خصوص آسیبهای اجتماعی کلی نظر بدهیم، چرا که با تنوع موضوع در اینگونه آسیبها مواجه هستیم. نمیتوانیم وضعیت طلاق، اعتیاد و دیگر آسیبها را با هم یکی کنیم. با توجه به نوع آسیب در برخی موارد ممکن است به مرز تهدید رسیده باشد و برخی موضوعات نیز ممکن است از مرز تهدید گذشته و بتوانیم اینگونه تعبیر کنیم که به مرحله بحران رسیده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ تا ۲۵ نوع آسیب در کشور وجود دارد، گفت: آسیبهای اصلی که مقام معظم رهبری نیز آنها را مشخص کردهاند، باید توجه جدی به آنها داشته باشیم، چرا که اگر به معرض تهدید برسند، قطعا آسایش جامعه و سعادت مردم به خطر میافتد. به طور مثال در آسیبی مانند اعتیاد باید فهم همهجانبهای از موضوع داشته باشیم.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور با بیان اینکه سه کانون برای تولید مواد مخدر در جهان وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران در بزرگترین کانون تولید مواد مخدر جهان و هرم طلایی قرار دارد و سالانه حدود ۸۰۰ تن میزان کشفیات مواد مخدر است، در حالی که سالانه چیزی حدود ۴ برابر این مقدار یعنی نزدیک به سه هزار تن مواد مخدر از کشور به سمت اروپا ترانزیت میشود.
رستموندی با بیان اینکه ترانزیت مواد مخدر را باید به عنوان یک تجارت بزرگ و جهانی در نظر بگیریم، خاطرنشان کرد: این تجارت یک شبکه مافیایی در پیوند با تروریسم در منطقه است و جمهوری اسلامی در صف مقدم خطری به این بزرگی قرار دارد، بنابراین عملکرد کشور در موضوع مواد مخدر را باید با توجه به این موقعیتها در نظر بگیریم به ویژه اینکه در سال گذشته تولید مواد مخدر دو برابر و به بیش از ۹ هزار تن رسیده است و این نشان میدهد، توطئه بزرگ و همکاری بزرگی بین تروریسم منطقهای و باندهای مافیای مواد مخدر در منطقه وجود دارد.
وی با بیان اینکه در سال ۹۰ حدود ۳ میلیون و ۴۹۰ هزار مصرف کننده مواد مخدر در کشور شناسایی شدهاند، گفت: اما در سال ۹۴ براساس پیمایشی که صورت گرفت؛ ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرفکننده مواد مخدر در کشور شناسایی شدند که نشان از کاهش مصرفکنندگان مواد مخدر در کشور دارد.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور درباره فروش نوزاد گفت: در خصوص این موضوع اطلاعات دقیقی ندارم و باید این آمار بررسی شود، اما به هر حال وقتی مقوله اعتیاد فراگیر میشود، یکی از مباحث نامطلوب آن، این موضوع است البته اصل فروش کودک جرم است و اگر کسی چنین موضوعی را اطلاع دهد، قطعا از طریق مراجع قضایی و انتظامی قابل برخورد است، اما متاسفانه فروش کودک از آن دست جرمهایی است که به صورت مخفی صورت میگیرد و با توجه به این موضوع هیچ کسی نمیتواند درباره فروش نوزاد آمار دقیقی را اعلام کند.
وی با بیان اینکه موضوع فروش نوزاد قابل کتمان نیست، خاطرنشان کرد: چه بسا یک فرد معتاد به علت تامین نیاز مواد مخدر خود چنین اقدامی را انجام دهد، اما همانطور که گفتم هنوز هیچ کار پیمایشی و پژوهشی در این خصوص که نشان دهد، ابعاد این ماجرا چگونه است، در کشور انجام نشده است.
رستموندی با بیان اینکه این موضوع قابل پیش بینی است و ما نیز در این خصوص به شنیدههایی برخوردیم، تصریح کرد: معتقدم با توجه به اقداماتی که در خصوص فقرزدایی و تامین حداقل غذا برای کسانی که در کشور دچار فقر مطلق هستند، صورت گرفته، بعید میدانم مادری به دلیل فقر مطلق نوزاد خود را بفروشد، اما همانطور که گفتم ما نیز شنیدهایم که مادر معتادی به دلیل سوءمصرف، نوزاد خود را بفروش برساند. معتقدم مبحث مادر و کودک که درخصوص مادران معتاد در حال انجام است، باید ارتقا پیدا کند و کمبودهایی در این زمینه وجود دارد که باید چتر پوششی با توجه به اینکه مخاطرات ما در زمینه زنان معتاد بیشتر است، افزایش پیدا کند.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور خاطرنشان کرد: هدف این سازمان این است که زیرساختهای کاهش آسیب اجتماعی را در کشور تقویت و ارتقا دهد.
وی در خصوص پخش اعترافات دختر ۱۷ ساله از صدا و سیما گفت: این موضوع را میتوان از چند منظر مورد بررسی قرار داد؛ اول اینکه فرهنگ کشور ما آنقدر باسابقه و دارای غنای محتوایی است که بعضا موضوعاتی این چنینی نباید در این حد در کشور بزرگ شده و مسئلهآفرین و حاشیهساز شود. ما فرهنگ غنی داریم که مبتنی بر عفاف، حجاب، نجابت، شرم و حیاست که میشود در رفتار عمومی مردم در دههها و سدههای گذشته آن را دید و در حقیقت سرچشمه از تعالیم اسلامی دارد. اینگونه مسائل را باید آسیبهای مصداقی مدنظر قرار داد که ناشی از غفلتهای تربیتی است، چرا که ما در حوزه خانواده کمتر سرمایهگذاری کردهایم.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به پژوهشهای صورت گرفته در این حوزه خاطرنشان کرد: با پیگیری آسیبهای شبیه به این مورد به این نتیجه میرسیم که سرنخ اصلی مربوط به ضعف تربیت در خانواده، تنشهای خانوادگی، دور شدن از ارزشهای دینی و ملی است. معتقدم به هر حال در این ۸۰ میلیون جمعیتی که در کشور ما مطابق با هنجارها و اصول ارزشی در کشور زندگی میکنند، بخشی هم هستند که کجروی داشته و دچار انحراف رفتار میشوند. البته امروزه به دلیل فراگیر بودن و عمومیت داشتن فضای مجازی این مسائل برجسته شده و جلوی چشم ما میآید. در این موارد عمدتا باید با فرد صحبت کرد و اگر قابلیت ارشاد و راهنمایی دارد، از این منظر با او برخورد کرد.
رستموندی با بیان اینکه صدا و سیما میتوانست در این زمینه حرفهایتر عمل کند، تصریح کرد: پخش این فیلم با استانداردهای حرفهای فاصله زیادی داشت.
نظر کاربران
خوب وقتی همه بیکارند هم صواب دارد هم خانواده ای به آرزویش میرسد هم مشکل مالی یک خانواده حل میشود.