اعتراضات به شهرک صدر بغداد سرایت کرد
اعتراضات اجتماعی و تظاهرات بعضا خشونت آمیز چند روز اخیر در شهرهای جنوبی عراق عصر شنبه به بغداد کشیده شد.
ایرنا: اعتراضات اجتماعی و تظاهرات بعضا خشونت آمیز چند روز اخیر در شهرهای جنوبی عراق عصر شنبه به بغداد کشیده شد.
درحالی که تجمع اعتراض آمیزی عصر شنبه در میدان تحریر در مرکز بغداد پایتخت عراق انجام شد و پس از چند ساعت بدون درگیری و بشکل مسالمت آمیز پایان یافت، از ساعاتی پیش تظاهرات در شهرک صدر در شرق آغاز شده است.
درحالی که شبکه اینترنت در عراق به شکل سراسری قطع شده است، خبرهای میدانی از منطقه شهرک صدر حاکی است اعتراضات در این منطقه نیز به سبک اعتراضات چند روز اخیر در شهرهای جنوبی این کشور از ابعاد خشونت آمیز و رویکرد حمله به مراکز دولتی و حزبی و تخریب اموال عمومی برخوردار است.
در بغداد همچنین از شنیده شدن صدای تیراندازی در این منطقه خبر می دهند.
در همین حال تقریبا در همه مراکز استان های جنوب و مرکز تدابیر سختگیرانه ایجاد شده و ایست های بازرسی ورودی شهر به غریبه ها اجازه ورود به شهرها نمی دهند این وضعیت بویژه در استان های میسان، نجف، ذیقار، دیوانیه و بصره حاکم است.
در لحظه انتشار این گزارش در ساعات نخستین بامداد روز یکشنبه صدای تیراندازی در منطقه حبیبیه در جنوب شهرک صدر فروکش کرده است اما بسیاری از جوانان همچنان در سطح خیابان ها حضور دارند.
برخی خبرها نیز حاکی است برخی تظاهر کنندگان در شهر کربلا به ساختمان استانداری کربلا حمله کرده اند.
هنوز هیچ منبع رسمی به این رویدادهای امشب بویژه در بغداد واکنش نشان نداده است.
به دلیل قطع بودن اینترنت و عدم دسترسی مردم به شبکه های اجتماعی، اطلاعات و اخبار میدانی بسیار محدودی از رویدادهای امروز عراق منتشر می شود و حتی شبکه های تلویزیونی بومی تاکنون نتوانسته اند خبرهای موثق یا تصاویری از ناارامی ها و برخی اقدامات خشونت آمیز را پخش کنند.
در عین حال گزارش خبرنگار ایرنا در بغداد حاکی است دولت به دنبال جدا کردن نفوذی ها از تظاهرات مسالمت آمیز با مطالبات اجتماعی مردم است و احزاب شیعه و گروه های مقاومت اسلامی نیز در تمامی بیانیه های خود بر این موضوع تاکید دارند.
از سوی دیگر در پی حوادث خشونت بار چند روز اخیر در شهرهای جنوب عراق، کویت و ترکیه اتباع خود را به دور ماندن از اماکن تظاهرات در عراق فراخواندند و همچنین در پی بستن گذرگاه صفوان توسط معترضان، کویت مرز خود را با عراق بست.
پیش تر شورای وزارتی امنیت ملی عراق روز شنبه اعلام کرد که دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی این کشور، گروه های نفوذی سازمان یافته را در تظاهرات های اخیر مردمی در جنوب و مرکز عراق رصد کرده اند.
دفتر نخست وزیری عراق در بیانیه ای تایید کرد که در جلسه شورای وزارتی امنیت ملی عراق به ریاست 'حیدر العبادی' نخست وزیر این کشور اعلام شد که دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی، افراد وابسته به گروه های نفوذی را در بین تظاهرات کنندگان رصد کرده اند.
به نوشته این بیانیه، گروه های نفوذی سازمان یافته و کوچک تلاش می کنند که تحت پوشش تظاهرات مسالمت آمیز مردمی، به نهادهای دولتی و اموال و دارایی های خصوصی حمله کرده و آن را تخریب کنند.
شورای وزارتی امنیت ملی عراق تاکید کرده که دستگاه های امنیتی این افراد نفوذی را تحت تعقیب قرار داده و تدابیر پیشگیرانه در حق آنها به اجرا می گذارند.
در این بیانیه همچنین از تعرض برخی از این گروه های نفوذی به نیروهای امنیتی عراق هشدار داده و افزود که تعرض به این نیروها، خدشه به حاکمیت ملی عراق به شمار می رود.
این شورای وزارتی در عین حال از مطالبات به حق مردم اعلام حمایت کرده و تصریح کرده است که دولت تمام تلاش خود را برای بهبود خدمات و برآورده کردن انتظارات مردمی به کار می بندد.
در بیانیه تصریح شد که حفاظت از جان شهروندان و پاسداری از اموال و دارایی های دولتی از وظایف نیروهای امنیتی عراق است.
این شورای وزارتی از همه شهروندان و تظاهرکنندگان عراقی خواست که در شناسایی عوامل نفوذی و حفاظت از امنیت و ثبات در عراق با نیروهای دولتی همکاری کنند.
** اعتراضات از کجا و چگونه آغاز شد
استان های جنوبی و مرکزی عراق که عموما شیعه نشین هستند، از اواخر هفته گذشته شاهد اعتراضات عمومی به مشکل برق، آب و بیکاری بوده است.
تظاهرات مردمی نخست در بصره در اعتراض به بیکاری و مطالبه برای اشتغال جوانان این استان در شرکت های خارجی نفتی فعال در میادین نفتی در این استان و همچنین اعتراضات مردم استان 'واسط' (شرق عراق) به وضعیت برق آغاز شد و به تدریج به دیگر استان های جنوب و مرکز عراق سرایت کرد.
نماینده آیت الله 'علی سیستانی' مرجع عالی دینی عراق در خطبه نماز جمعه دیروز کربلا، ضمن اعلام حمایت مرجعیت از مطالبات مردمی، در عین حال از نفوذ عوامل تخریبی به صفوف تظاهرکنندگان و تحریف مسیر تظاهرات، هشدار داد.
اغلب رهبران سیاسی شیعه در عراق از تظاهرات مردمی جنوب و مرکز حمایت کرده و از دولت این کشور خواسته اند که تدابیر فوری برای تحقق مطالبات مردمی اتخاذ کند.
گزارش های میدانی حاکی است عناصر نفوذی در تظاهرات مردم بصره به شرکت های نفتی خارجی حمله کرده و بخشی از وسایل آن را به سرقت بردند و در نجف، برخی از این عوامل به فرودگاه بین المللی این شهر حمله ور شدند.
بر اثر درگیری بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان عراقی، یکی از تظاهرکنندگان کشته و چند نفر دیگر زخمی شدند.
پس از این حادثه بود که تظاهرات مسالمت آمیز مردمی در بصره، به خشونت کشیده شد و عده ای با بستن خیابان ها و معابر عمومی و آتش زدن تایرهای خودروها و تعرض به شرکت های نفتی، جوی از ناآرامی را در بصره ایجاد کردند.
شورای وزارتی امنیت ملی عراق که در مورد رصد عوامل نفوذی در تظاهرات ها سخن گفته، در خصوص وابستگی های خارجی احتمالی و گرایش های سیاسی آنها سخنی نگفته است.
این درحالی است که برخی از گزارش ها، رژیم سعودی را به دست داشتن در تظاهرات اخیر جنوب عراق متهم کرده و گفته می شود که سعودی ها از عوامل حزب منحله 'بعث' و عناصر نزدیک به افکار 'داعش' برای ایجاد اغتشاشات در جنوب و مرکز عراق تحت پوشش اعتراضات مردمی، بهره می برند.
نظر کاربران
احتمالا نفوذی ها از اسرائیل و آمریکا و سعودی اومدند شنیدم یکی میگفت خود ترامپ و بنیامین و بن سلمان هم جزء لیدر های اغتشاشات اخیر تو بصره و نجف بودند ..خخخخخ
جالبه اونجا میشه تظاهرات اینجا میشه فتنه و اغتشاش
شما همون داعشی هاحقتون تا داعش بود نفستون بالا نمی یومد
اینا آدم نمیشند
حالا فردا معلوم میشه کی پشت این تظاهرات بوده ...
تا عراق نفت دارد این مصائب و فتنه ها دست از سر ملت بر نمی دارد.
مرگ بر امریکا
مرگ بر انگلیس
مرگ بر اسراییل
اعتراضات اجتماعی و تا انتها به تنها عده یی عوامل نفوذی و دستور برای شناسایی صادر ...فقط اسمی از آشوبگر و اراذل و اوباش برده نشده و تمامی مراجع از خواسته های معترضین حمایت کرده اند! منکر گرسنه بودن بعضی فراموش شدگان نمیشم فقط ای کاش برای ایران هم از این گزارش دلسوزانه نوشته میشد و صف نفوذی را لااقل جدا میکردند......
چرا این مردم عراق عبرت ندارید دوست دارید دو بار داعش زندگیتان خراب کند تطاهرت کنید مسالمت امیز وهر کس هم شروع به هرج و مرج کرد یا از فرصت استفاد سیاسی و نا امنی کرد خود مردم ان را تنبی کنید و از حق خودتان دفاع کنید .