مقاطع تحصیلی در دانشگاهها کوتاهتر شود
در مورد نظام آموزشی دانشگاهی معتقدم که الزامی ندارد که دوره آموزشی ۴ سال و یا دوره کارشناسی ارشد و دکتری هرکدام۳ سال باشدزیرا این زمانها بسیار طولانی است و این یکی ازمسائلی است که کیفیت علم وآموزش را کاهش میدهد
باتوجه به تغییراتی که دربافت اجتماعی و نیروی انسانی و نیزساختارهای اداری اتفاق میفتدتغییردرنظامهای آموزشی یک ضرورت به نظرمیرسد.
مجید نصیرپور افزود: البته به این معنانیست که کاربدون مطالعه انجام بدهیم و قطعاتغییرات در ساختارنظام آموزشی کشور نیازمند کار میدانی و دقیق علمی است بخصوص در نقطه اتصال بین آموزش متوسطه و دانشگاهی و درمراحل تکمیلی دانشگاهی نیازمند بازنگری هستیم.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تحول نظام آموزشی، خاطر نشان کرد: من شخصا معتقدم رابطه منسجمی بین تحصیلات متوسطه و دانشگاههابرقرار نیست در صورتیکه این دو مجموعه باید زنجیروار به هم متصل باشد و موضوع آموزش راتکمیل کنند.
نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در مورد نظام آموزشی دانشگاهی معتقدم که الزامی ندارد که دوره آموزشی ۴ سال و یا دوره کارشناسی ارشد و دکتری هرکدام۳ سال باشدزیرا این زمانها بسیار طولانی است و این یکی ازمسائلی است که کیفیت علم وآموزش را کاهش میدهد، که برای جلوگیری از اینکار لازم است بعضی از دروس در همدیگر ادغام شوند و مقاطع تحصیلی در دانشگاهها کوتاهتر شود و یا اینکه دوره کارشناسی را مستقیم به دوره دکتری متصل کنیم و اگر اینکار انجام شود بسیاری ازنیروهای انسانی که دوره کارشناسی ارشد را تمام میکنند، میتوانند بدون وقفه دکتری را هم طی کنند.
این نماینده مجلس هشتم در ادامه اظهار داشت: در هرصورت اتصال کارشناسی و دکتری یک ضرورت است که البته ما طرحی راهم شروع کردیم و دوره مقدماتی آن درحال طی شدن است و آن ادغام دروس است که کم کردن زمان کارشناسی و کارشناسی ارشد از ویژگیهای آن است که امیدواریم مورد اقبال همکاران درمجلس قرارگیرد.
نصیرپور در تشریح این طرح، خاطر نشان کرد:در مورد تغییر محتوای کتب درسی چون دانشجویانی که در دانشگاهها مشغول به تحصیل هستند، همان افرادی هستند که در آیندهای نزدیک مدیریت کشور را به عهده خواهند گرفت، باید با علم و دانش روز آشنا شوند، که متاسفانه مجموعه ای ازاطلاعاتی که دارند از کتبی با محتوای قدیمیترمیباشد که محتوای این کتب باید بازنگری و تجدید نظر شود.
نصیر در انتها متذکر شد:البته نباید فراموش کرد که جهت گیریها هم دراین زمینه باید جهت گیری درستی باشد و براساس واقعیتهای امروز ایران وجامعه جهانی بوده و نیاز ما را با امروز و آینده و همینطور ارتباط ما را با کتب و جامعه جهانی حفظ نماید.
منبع: تابناک
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ارسال نظر