۷۴۳۱۱۸
۱ نظر
۵۰۱۷
۱ نظر
۵۰۱۷
پ

خدمات پرستاری به منزل می‌آید

پرستاری در منزل را می‌توان خدمات نوین بهداشتی و درمانی دانست که با سالمند شدن جامعه مورد توجه قرار گرفته است. موضوعی که بالاخره بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

خبرگزاری ایرنا: خدمات پرستاری در منزل با توجه به سالمند شدن جامعه و مشکلات زندگی شهری، حالا به بخشی از خدمات مورد نیاز افراد به خصوص در شهرهای بزرگ تبدیل شده است. خدمتی که شاید بتوان اهمیت آن را در کنار معضلات زندگی بیشتر درک کرد.

هر چند این خدمات تا تیر ۹۶ هیچ تعرفه مصوبی نداشت، اما بنا بر پیشنهاد مشترک وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان برنامه و بودجه و تایید شورای عالی بیمه سلامت، هیئت وزیران تعرفه‌های مشخصی را برای این خدمات در نظر گرفت. خدماتی که از باز کردن و برداشتن گچ تا سرم تراپی در منزل و پانسمان زخم پای دیابتی و حتی فشار خون را شامل می‌شود و قیمت‌های متغیری دارد.

*چتر بیمه بر سر خدمات پرستاری در منزل

تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این خدمات اتفاق تازه‌ای است که به گواه معاون پرستاری وزارت بهداشت می‌توان آن را اقدام مهمی در حوزه خدمات پرستاری دانست. اقدامی که شاید اثرات مثبت آن را بتوان طی سال‌های آتی و به واسطه روند صعودی سالمندی بیشتر درک کرد. حالا این پوشش بیمه‌ای قرار است در بیمارستان‌های تحت پوشش وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی اجرا شود.

مریم حضرتی، معاون پرستاری وزیر بهداشت درباره طرح آزمایشی پرستاری و مراقبت در منزل به خبرنگار سلامت ایرنا می گوید: بسیاری از بیماران نیازی به بستری شدن طولانی مدت در بیمارستان ندارند و فقط نیازمند دریافت برخی خدمات مراقبتی در منزل هستند. این بیماران به علت بستری طولانی مدت باعث اشغال تخت‌های بیمارستانی می شوند و احتمال ابتلا به عفونت‌های بیمارستانی نیز در این بیماران افزایش پیدا می‌کند.

وی می افزاید: با مجوز وزارت بهداشت تاکنون حدود هزار مرکز مراقبت در منزل ( پرستاری در منزل) ایجاد شده است که نزدیک به ۷۰۰ واحد آنها فعال هستند. خدمات این واحدها تاکنون تحت پوشش بیمه نبود. اما اکنون و با مصوبه اخیر شورای عالی بیمه سلامت، تعرفه این خدمت تحت پوشش بیمه قرار گرفت. البته شاید در آغاز راه فشاری به بیمه‌ها وارد شود، اما می‌توان اطمینان داشت که با اجرای این طرح، مراجعان به بیمارستان‌ها، آزمایش‌های القایی و مشاوره‌های اضافی کاهش خواهد یافت.

*تعرفه خدمات پرستاری

به واسطه این طرح آزمایشی می‌توان به بیمارانی که نیاز به مراقبت دارند؛ در منزل خدمات مراقبتی ارائه کرد. در گذشته بیمارانی از این دست یا رها می‌شدند یا در بیمارستان‌ها به طور طولانی مدت بستری و باعث هزینه‌های فراوان برای بیمار و دولت می‌شدند.

حضرتی به تعرفه‌های این طرح آزمایشی ۶ ماهه اشاره می کند و می گوید: تعرفه‌های اعمال شده در این طرح آزمایشی بر اساس مصوبه تیر ۹۶ هیئت دولت خواهد بود، اما این تعرفه‌ها بازنگری شده و کمی تغییر هم در آنها ایجاد شده است.

در مصوبه هیئت وزیران آمده که پانسمان زخم پای دیابتی هزینه ۴۰ هزار تومانی دارد و پرستاران برای مراقبت حرفه‌ای به ازای هر ساعت برای یک بیمار عادی با محدودیت حرکتی و ناتوانی در انجام فعالیت‌های شخصی، مبلغ ۱۷هزار تومان دریافت می‌کنند.

این مصوبه می‌گوید که هزینه ایاب و ذهاب اضافه یا جداگانه‌ای در کدها نباید از بیمار اخذ شود و این هزینه بر اساس مصوبه کمیته‌های استانی به صورت کلی مشخص و محاسبه می‌شود.

جدول تعرفه خدمات پرستاری در منزل طیف وسیعی از خدمات قابل ارائه در منزل را شامل می‌شود. گرانترین خدمت نیز مربوط به انجام همودیالیز توسط پرستار دوره دیده است که دوره‌های مورد تایید اداره کل آموزش مداوم و معاونت پرستاری وزارت بهداشت را گذرانده باشند.

ابراهیم بهمن خواه، مدیر یکی از مراکز مراقبت در منزل نیز این طرح را برای کاهش هزینه‌های بیمارستان‌ها و پیشگیری از بروز مشکلاتی مانند عفونت‌های بیمارستانی مفید می داند اما نسبت به تعرفه‌های این خدمات انتقاد دارد.

او به خبرنگار سلامت ایرنا می گوید: تعرفه‌های فعلی خدمات پرستاری در منزل به طور عمومی رعایت نمی‌شود و در عمل هزینه ها به صورت توافقی دریافت می‌شود، اما اگر یک مرکز با بیمارستان قرارداد ببندد و بیمه‌ها به این موضوع ورود کنند، ماجرا متفاوت خواهد بود و استقبال بیشتری خواهد داشت.

این پرستار می افزاید: تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این خدمات می‌تواند فعالیت مراکز مراقبت در منزل را رونق دهد، اما هنوز این موضوع عملیاتی نشده و اگر سازمان‌های بیمه‌گر حمایت کنند، هزینه بیمارستان‌ها بسیار کاهش پیدا می‌کند و البته بازار کار برای پرستاران بیکار نیز ایجاد می‌شود.

بهمن خواه در پاسخ به این سوال که آیا سهم بیمه‌ها و بیمار برای این طرح مشخص شده، گفت: هنوز این جزییات مشخص یا منتشر نشده است؛ بر اساس شرایط فعلی، ۱۰ درصد هزینه بر عهده بیمارستان‌ها و ۹۰ درصد بر عهده بیمه‌هاست و اگر این موضوع در مورد این مراقبت‌ها اعمال شود به نفع این مراکز خواهد بود، اما احتمال دارد سهم بیمه برای برخی خدمات مانند خدمات سرپایی‌ تغییر کند و بگویند که ۳۰ درصد را بیمار و ۷۰ درصد را بیمه‌ها پرداخت کنند. در هر حال حمایت بیمه‌ای می‌تواند هم به نفع بیمار و هم به نفع نظام سلامت باشد.

*بسته‌های خدمات پرستاری در منزل

حضرتی، معاون وزیر بهداشت درباره تعداد خدماتی که در طرح «مراقبت در منزل» ارائه می شود، می گوید: خدمات در این طرح به صورت بسته خدمتی خواهد بود. به طور مثال بیماری که به سکته مغزی مبتلاست، بسته خدمتی مخصوص به خود را دریافت خواهد کرد. در این طرح چهار بسته خدمتی برای بیماری‌های سکته‌های مغزی، نارسایی‌های قلبی، سرطان‌ها و بیماران ICU در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر بهداشت می افزاید: این طرح با پوشش بیمه ای از شهریور امسال به مدت ۶ ماه اجرا می شود و برای تعمیم دادن نتیجه،ابتدا این طرح را به طور آزمایشی در ۴ یا ۵ بیمارستان در دانشگاه‌های مختلف علوم پزشکی اجرا خواهیم کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ما بلاخره نفهمیدیم نحوه اجرای این طرح چطو یه برای مراقبت از بیمار در متزل به کجا وکی مراجعه کنیم این چه طرز اطلاع زسانیه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج