تابستان امسال گرمتر از سالهای قبل است؟
سرپرست پژوهشکده اقلیمشناسی دمای کشور با اشاره به اینکه در طول فصل تابستان با میانگین بلندمدت تفاوت چندانی نخواهد داشت، در مورد بارندگیهای این فصل اظهار کرد: مطابق معمول در تابستان به استثنای استانهای ساحلی دریای خزر و جنوب و جنوب شرق بارشی در سطح کشور نداریم.
خبرگزاری ایسنا: سرپرست پژوهشکده اقلیمشناسی دمای کشور با اشاره به اینکه در طول فصل تابستان با میانگین بلندمدت تفاوت چندانی نخواهد داشت، در مورد بارندگیهای این فصل اظهار کرد: مطابق معمول در تابستان به استثنای استانهای ساحلی دریای خزر و جنوب و جنوب شرق بارشی در سطح کشور نداریم.
ایمان بابائیان، در مورد شرایط دمای کشور در طول فصل تابستان تصریح کرد: میانگین دمای هوا در تابستان امسال در بیشتر استانها تفاوت چندانی با میانگین بلندمدت ندارد و تنها دراستانهای واقع در جنوب شرق و شرق کشور حدود یک درجه بیش از نرمال خواهد بود.
وی همچنین در مورد وضعیت بارشها در تابستان ۹۷ گفت: مطابق معمول در تابستان به استثنای استانهای ساحلی دریای خزر و جنوب و جنوب شرق بارشی در سطح کشور نداریم. بارش در استانهای ساحلی دریای خزر و نوع موسمی آن در جنوب، جنوب شرق در حد نرمال خواهد بود.
بارش پاییز ۹۷ در چه وضعیتی است؟
سرپرست پژوهشکده اقلیمشناسی در ادامه در مورد پیشبینی فصلی مربوط به بارشهای پاییز ۹۷ اظهار کرد: پیشبینی میشود که بارش پاییزی سال ۹۷ بدون تاخیر آغاز شود و مقدار آن در حد نرمال و بیش از نرمال در سطح کشور و به ویژه در مناطق غربی باشد.
بابائیان تاکید کرد: با اینکه انتظار داریم فصل پاییز با خشکسالی هواشناسی مواجه نباشد، اما به دلیل پایین بودن سهم بارش در نیمه اول پاییز نسبت به مجموعه بارش سالانه، این افزایش تاثیر چندانی بر منابع آب در آغاز سال آبی نخواهد داشت و خشکسالی شدید آبشناسی همچنان ادامه مییابد. این واقعیت تلخ لزوم برنامهریزی دقیقتر را برای مدیریت تامین و مصرف آب و انرژی در سطح کشور پررنگتر میکند.
این کارشناس سازمان هواشناسی همچنین با اشاره به آخرین وضعیت بارشهای کشور اظهار کرد: از ابتدای سال زراعی تا پایان خرداد ماه به استثنای استانهای واقع در شمال غرب و برخی استانهای غربی که بارش نرمال تا بیش از نرمال دریافت کردهاند، در سایر استانها به ویژه در جنوب غرب و جنوب کشور بارش کمتر از نرمال بوده است.
وی ادامه داد: با اینکه بارش بهاری نسبت به سال گذشته و بلندمدت به ترتیب ۳۶ و ۲۷ درصد افزایش داشته است، اما بارش سال زراعی تا کنون به ترتیب ۲۱ و ۲۶ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته و بلندمدت است.
سرپرست پژوهشکده اقلیمشناسی در پایان گفت: از ابتدای سال زراعی تا پایان خرداد ماه استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب بیشترین کاهش بارش را در مقایسه با دوره مشابه بلندمدت متحمل شدند.
ارسال نظر