دلیل نفروختن کالا از زبان رئیس اتاق اصناف
در شرایطی که بسیاری از عرضه کنندگان کالا مانند فروشندگان لوازم خانگی، محصولات خود را نمیفروشند، رئیس اتاق اصناف معتقد است که احتکار نمیتواند درست باشد اما اختفا و نفروختن دلایل مختلفی دارد که باید بررسی شود.
خبرگزاری ایسنا: در شرایطی که بسیاری از عرضه کنندگان کالا مانند فروشندگان لوازم خانگی، محصولات خود را نمیفروشند، رئیس اتاق اصناف معتقد است که احتکار نمیتواند درست باشد اما اختفا و نفروختن دلایل مختلفی دارد که باید بررسی شود.
در شرایط امروز مردم به عنوان مشتریان بازار با چالشهای مختلفی مواجه هستند که یکی از آنها پس از گرانفروشی و نوسانات قیمتها عرضه نکردن و نفروختن کالاها از سوی فروشندگان به واحدهای صنفی بود؛ چرا که به عنوان مثال نه تنها افزایش قیمت غیرقانونی در لوازم خانگی خارجی همچنان پابرجاست و ادامه دارد بلکه عده زیادی از مغازهداران کالا نمیفروشند و بعضا از عرضه آن امتناع میکنند.
علی فاضلی - رئیس اتاق اصناف ایران- در پاسخ به اینکه چرا برخی از واحدهای صنفی کالاهای خود را عرضه نمیکنند و آیا در این زمینه مسئلهای به نام احتکار یا تخلفات صنفی مانند آن وجود دارد؟ به ایسنا توضیح داد: نمیتوان به صورت کامل عرضه نکردن کالا از سوی برخی از واحدهای صنفی و توزیع کنندگان را رد کرد اما کمبود کالا یا نبود آن در بازار چندان مورد تایید نیست؛ چرا که در میان سه میلیون بنگاه و واحد صنفی قطعا امکان تخلف به صورت آشکار یا پنهان وجود دارد.
وی با بیان اینکه عرضه نکردن کالا یک تخلف محسوب میشود، افزود: مسئله احتکار چندان نمی تواند درست باشد اما این موضوع با اختفا تفاوت دارد. در جاهایی که اختفا صورت میگیرد، بنگاهها مطمئن به تامین کالای خود برای جایگزینی آن به جای چیزی که فروختهاند، نیستند؛ بنابراین باید چنین مسائل و دغدغههایی را رصد کنیم. مسلما ارزیابی و پایش درست و دقیقی از بازار، انبارها و حتی آنهایی که کالایشان را عرضه نمیکنند، داشتهایم که در این زمینه اتحادیههای صنفی پیشگام بوده و هستند.
رئیس اتاق اصناف ایران با تاکید بر اینکه نباید کسی از چنین خللهایی در بازار آسیب ببیند، گفت: باید علت بروز چنین اتفاقاتی را ارزیابی و آسیب شناسی کرد و مسلما با نظارت بیشتر و بهتر میتوان جلوی چنین تخلفاتی در بازار را گرفت. البته در این زمینه ساختار نظارتی در اتاق اصناف ایران چندان قوی نیست و از تعداد کافی نیرو و امکانات در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری برخوردار نیستیم که امیدواریم بتوانیم آن را با توجه بیشتر مسئولان تقویت کنیم.
در چنین شرایطی باید دید که دستگاههای نظارتی که متولیان بررسی، رصد و پیگیری تخلفاتی از این دست در بازار هستند، چه میکنند و نحوه برخوردشان با متخلفان چگونه خواهد بود؛ چرا که اگر نظارت کافی در بازار وجود نداشته باشد، همچنان این چالشها و تخلفات در بازار محصولات مختلف به وجود خواهد آمد و مردم را بیش از پیش سرگردان و نگران میکنند.
نظر کاربران
واقعا متاسفم برای حرف حالا که این طور شده اصلا بااین بساطی که هست وقتی نمیتونن بخرن شماهمش زوردارین خب کی میخواد دلتان راضی کنید وبرای رضای خدا هم که شده با مردم باشید من اصلا سر گردانی در هیچی قبول ندارم چیه محصول مونده
نمیفروشند تا هی گرونتر بشه
وجورد 100برابری فروشگاه ها در ایران معضلی است غیر قابل کنترل , اگر برند سازی و نمایندگیهای فروش شکل می گرفت کنترل انها بسیار ساده تر صورت می گرفت هر چند عدم نظارت موثر , الان باعث شده که نمایندگیها کالای شتاخص رو بین ان 100 فروشگاه تقسیم می کنند و خود ندارند .
خیلی راحت وقتی جنسی از خارج نمایید صد درصد اجناس گران میشوند .این مطلب ساده آنقدر پیچیده است که پاسخی ندارین.
این احتکاره وچون خودشان ذیح نفع هستن کاری باهشان ندارند
من بیچاره یخچالم سوخته،نمیتونم یه یخچال ساده بخرم،بخدادارم دیوونه میشم تواین گرمای تابستون یه لیوان آب خنک نداریم
حضرات مسئول..توی نظام ساخت وتولید حتما افراد مومن خوب هستند که اگر مسیر خوب برایشان ایجادشود حاضرند تولیدات ومایحتاج مردم را..باسود کم بدون واسطه به مردم وهمیهنان خودشان بفروشند مثلا دربازادچه های..بابا مردم یخچال وکولر ولباسشویی و...لازم دارند وچه کنند ..موبایل وخونه وطلا پیشکش دولتیعا تا سالیان دراز وقت حل کردن دارند..یا اون کسی که جهیزیه لازم دارد ونمیتواند بخرد..واقعا نامردی احتکار وسودزیادخواستن...پس حق اون عده ای هست که لوازم خارجی اومد ..تولید داخلی نخرند...باهردست بدی ....