۷۴۱۷۸۸
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

وقوع آتش سوزی تابستانه در جنگل‌های شمال

رییس انجمن جنگل‌ها امسال را به عنوان سال آتش در جنگل‌های ایران خواند و گفت: بارندگی‌های اخیر در فصل بهار از عوامل آتش‌سوزی جنگل‌ها در تابستان است.

خبرگزاری ایسنا: رییس انجمن جنگل‌ها امسال را به عنوان سال آتش در جنگل‌های ایران خواند و گفت: بارندگی‌های اخیر در فصل بهار از عوامل آتش‌سوزی جنگل‌ها در تابستان است.

هادی کیادلیری با حضور در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه پس از بارندگی در فصل بهار انبوهی از گونه‌های علفی افزایش می‌یابد و در فصل تابستان به سرعت خشک و مستعد آتش‌سوزی خواهد شد، تصریح کرد: افزایش آتش‌سوزی‌ها دارای منشأ انسانی است و تغییر الگوی آتش‌سوزی‌ها با نگرانی‌هایی همراه است اما الزاما همه انواع آتش‌سوزی بدنه درختان را نمی‌سوزاند.

رئیس انجمن جنگل‌ها درباره نتایج آتش‌سوزی در جنگل گفت: این آتش سوزی برخی گونه‌های گیاهی در جنگل را از بین می‌برد و در ادامه گونه‌هایی با حساسیت کمتر را جایگزین آن می‌کند.

وی همچنین به تاثیرپذیری مخرب مکانیزم آب و خاک در جنگل در یک آتش سوزی گسترده اشاره و اظهارکرد: مجموع این تغییرات اکوسیستم جنگل را از روال عادی خارج می‌کند.

در بخشی دیگر این برنامه حیدر ابراهیمی فر - معاون یگان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری- درباره روند آتش‌سوزی و محافظت از جنگل‌ها در شرایط بحرانی اظهار کرد: نمی‌توان وضعیت سال جدید را از نظر آتش‌سوزی پیش‌بینی کرد. در ایام عید با وضعیت بحرانی روبه‌رو بودیم و از طرفی فقدان بارندگی و گرمای بالایی داشتیم که تعدد حریق را در جنگل‌های شمالی را در پی داشت.

ابراهیمی فر با اشاره به ۱۴۱ فقره آتش سوزی در نوروز ۹۷ در جنگل‌های شمال گفت: شاید هر پنج سال یک بار این وضعیت در ایام عید دیده شود و امروز همچنان در شرایط بحرانی هستیم. پیش‌بینی می‌شود ظرف دو هفته آینده با افزایش دما شرایط برای بروز حریق فراهم شود.

در ادامه رضا ارجمندی - عضو هیات مدیره انجمن محیط زیست - با اشاره به اینکه آتش‌سوزی بیش از هرچیز موجب از بین رفتن حیات در خاک می‌شود،اظهارکرد: میکرو ارگانیسم‌ها در اعماق خاک با هوموس بالا از بین می‌روند و در واقع حیات خاک نابود می‌شود. وجود درختان و ریزش برگ‌ها موجب افزایش میکرو ارگانیسم‌های جنگلی می‌شود چراکه حیات در خاک جنگل وجود دارد.

ارجمندی ادامه داد: متاسفانه مردم در زمان آتش‌سوزی اطلاع چندانی از نوع برخورد با این مسئله ندارند و نمی‌دانند با کدام نهاد باید تماس بگیرند.

در ادامه بهمن افراسیابی - مدیرکل حفاظت و حمایت از منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری- با اشاره به اینکه آتش‌سوزی در کشورمان کمتر از سایر نقاط دنیاست، گفت: در کشور جنگل‌ها در سطح کم اما با تعداد زیاد دچار حریق می‌شوند.

وی با بیان اینکه جنگل‌های کشور بسیار تنک شده‌اند، تصریح کرد: اگر مدیریت عرصه بخوبی انجام گیرد گیاهان علفی، بوته و درختی بیشتری در جنگل حضور پیدا می‌کنند.

افراسیابی همچنین شدت و جهت باد را در حریق‌های جنگلی تاثیرگذار دانست و اظهارکرد: متاسفانه امروز شرایط مناسبی پیش رو نیست و عرصه‌هایی طعمه حریق می‌شوند که عموما جزو پوشش‌های گیاهی خوب جنگلی هستند.

وی در پایان با بیان اینکه کار محافظت از جنگل‌ها در آغاز بروز حریق به بومیان منطقه واگذار شده است، گفت: پس از حریق اولین کسانی که سراغ حریق می‌روند بومیان منطقه هستند البته حریق عمدی نیز وجود دارد اما بسیار کم و در سطوحی اندک اتفاق می‌افتد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج