واکنش به احتمال افزایش نرخ سود بانکی
رئیس شورای هماهنگی بانکهای خصوصی با بیان اینکه افزایش نرخ سود بانکی، بازگشت به چرخههای معیوب در نظام بانکی است، گفت: نباید شوک جدید به نظام بانکی وارد کرد.
خبرگزاری مهر: رئیس شورای هماهنگی بانکهای خصوصی با بیان اینکه افزایش نرخ سود بانکی، بازگشت به چرخههای معیوب در نظام بانکی است، گفت: نباید شوک جدید به نظام بانکی وارد کرد.
کوروش پرویزیان گفت: تغییر نرخ سود بانکی اگرچه میتواند بخشی از نقدینگی بازار را مدیریت کند؛ اما یکی از چرخههای معیوب در نظام بانکی است؛ این در حالی است که افزایش نرخ بهره بانکی اگرچه ممکن است در یک مقطعی به کنترل نقدینگی کمک کند؛ اما به هر شکل هزینههای سیستم بانکی و نظام بانکی را افزایش خواهد داد.
رئیس شورای هماهنگی بانکهای خصوصی افزود: دولت باید فضایی را ایجاد کند که جلوی شوک هایی که به اقتصاد وارد میشود را بگیرد و آرامش را به بازار برگرداند؛ پس هر گونه تغییرات این چنینی مثل نرخ سود، شرایط را سختتر میکند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، بحثهای متنوع و متعددی در حوزه بانکی وجود دارد که برخی از آنها همچون FATF ، پیش از آنکه یک بحث فنی و اجرایی باشد، تبدیل به یک منازعه سیاسی شده است؛ در این میان بسیاری از بحثهای دیگری را نیز در حوزه بانکی نیاز داریم که باید در درون سیستم بر روی آنها کار کنیم. این در حالی است که نظام بانکی ایران اکنون نیاز دارد که بر روی استانداردهای بانکی مدیریت ریسک و موضوعات مربوط به بیزینس بانکی که شاید موضوع اصلی کسب و کار بانکی در کشور باشد، تمرکز کرده و کسب و کار بانکی بتواند ارزش افزوده کافی برای ذینفعان خود ایجاد کند.
به گفته پرویزیان، به هرحال این تصمیمات، دارای ارزش افزوده برای ذینفعانش است و اگر این تصمیمات بتواند ارزش افزوده کافی و مازاد را در بلندمدت برای بانکها تضمین کند؛ حتما راه خود را پیدا خواهد کرد. در حقیقت مجموعه تصمیمات باید به این سمت حرکت کند که ارزشهای لازم برای کسب و کار را داشته باشد و مدیریت ریسک را انجام دهد.
وی منابع و مصارف بانکی را یکی از مباحث مهم در کسب و کار این بخش از اقتصاد ایران ذکر و خاطرنشان کرد: متاسفانه در سیاستهای عمومی کشور و در اهداف کلی، بر روی تضعیف این تصمیمات پیش میرویم؛ در حالیکه به نظر میرسد باید ماموریتهای سیاستی تغییر کرده و به سمتی برود که بازار مدیریت شود؛ در این میان یکی از مسائل مهم کسب و کار بانکی، تعادل منابع و مصارف و سود و زیان است تا فعالیتهای خود را بتوانند عقلایی انجام دهند و شوکهایی که از بیرون و درون به اقتصاد وارد میشود را مدیریت نمایند.
رئیس شورای هماهنگی بانکهای خصوصی خاطرنشان کرد: رفتار با نظام بانکی باید مدیریت شده باشد تا یک کسب و کار اصولی صورت گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که قرار بود بانک مرکزی هزینه تصمیم افزایش نرخ سود ۲۰ درصدی را که در اسفندماه اعمال کرد، در قالب اضافه برداشت بانکها و خطوط اعتباری بانکها در نظر بگیرد، گفت: بانک مرکزی اطلاعات را جمعآوری کرد؛ ولی هنوز این کار عملیاتی نشده است.
نظر کاربران
چهل ساله که بابالاوپائین بردن نرخ سود وبهره بانگی میخواستند مشکلات بانکها و اقتصاد را حل کنند ولی غافل از اینکه این راهش نیست اقتصاد مریض و مشکل دار با این تغیرات بهبود نخواهد یافت از بانکها واقتصاد کشورهای در حال توسعه یاد بگیرید ببینید اونا چیکار میکنند که روز بروز پیشرفت دارند .البته چیزی که کشورهای دیگه به تندی کشور ما ندارند اختلاس وفساد در سیستم اقتصادی خود است شاید هم کلید واژه اصلی پیشرفتشان همین باشد ....
هزار بار آزموده را میازماییم گرچه یقین درایم به نتیجه نمیرسد
اولا دولت سود سپرده هارو پائین اورد ولی سود تسهیلات رو پائینی نیاورد دوما سپرده ها از بانکها خارج وبه سمت ارز و سکه و مسکن برده شد نقدینگی در این سمت
سرگردان شده واگر بانکها دو باره بخواهند سود سپرده ها رو بالا ببرند دیگر این نقدینگی به آسانی به بانکها بر نخواهد گشت چون دلال ها و مردم به لحاظ گرانتر شدن ارز و سکه و.... دست نگه داشته ودر نزد خود نگه می دارند.
مشكل بانكها معوقات غيرقابل بازگشته،پولهايي كه اصلش از بين رفته
مشكل بانكها معوقات غيرقابل بازگشته،پولهايي كه اصلش از بين رفته
بابا من پولم را کاسپین خورد رفتم اعتراض کنم کتک هم خوردم کی دیگه پول تو بانکهای ورشکسته میذاره اصل و فرع را میخورن خدا برکت بده سکه ماشین ضررم را 6 ماه در آوردم مردم گول بانکها را نخورید خودتان کاسب شوید تو این کشور هرکی تو فکر خویشه یک سکه بخرین روزی 100 هزار سود میکنین خخخ
اتفاقا سود بانکی رقمی باید حدود 24درصد باشد ...تا کمی مرهم زخم این اقتصاد نا به سامان باشد...چون تورم 300درصدی به اقتصاد تحمیل کرده اید
افزایش سودخوب نیست ولی کاهش تسهیلات بانکی محال میباشدازهرطرف بایدبه نفع بانک باشه!!!
اگه دست من بود سود بانکی رو ۵ درصد قرار میدادم و سود وام رو ۱۰ درصد و برای وام دادن به اقشار جامعه مخصوصا جوان ها اینقدر سخت گیری نیاز نبود زیرا همین وام هایی با سود بالای ۲۰ درصد هست که هیچکس نمیتونه باهاش کسب و کارش رو رونق بده و تهش که حساب کنه یه چیزی هم متضرر شده..
افزایش نرخ سود بانکی اونم به مقدار جزئی (روزشمار ۱۵ و سالانه ۲۰ درصد) شاید بتونه مقداری از نقدینگی رو جمع کنه، بخصوص الان که قیمت دلار و سکه مقداری کاهش پیدا میکنه