سرو ایرانی برای لوریس چکناواریان
سومین دوره آیین اهدای جایزه سرو ایرانی پنجشنبه این هفته برگزار میشود و لوریس چکناواریان دریافتکننده یکی از دو سرو این مراسم خواهد بود. در این برنامه تندیسِ سروِ سایهفکن به لوریس چکناواریان ـ رهبر ارکستر و آهنگساز برجسته ایرانی ـ و سجاد آیدنلو ـ شاهنامهشناس و استاد دانشگاه ـ اهدا خواهد شد.
ایسنا: سومین دوره آیین اهدای جایزه سرو ایرانی پنجشنبه این هفته برگزار میشود و لوریس چکناواریان دریافتکننده یکی از دو سرو این مراسم خواهد بود. در این برنامه تندیسِ سروِ سایهفکن به لوریس چکناواریان ـ رهبر ارکستر و آهنگساز برجسته ایرانی ـ و سجاد آیدنلو ـ شاهنامهشناس و استاد دانشگاه ـ اهدا خواهد شد.
لوریس چکناواریان که اکنون ۸۱ سال دارد، در بروجرد از پدر و مادری ارمنیتبار زاده شد. او در وین و میشیگان تحصیلات خود را ادامه داده و بیش از ۷۵ اثر موسیقی ساخته و بارها در مهمترین صحنههای موسیقی جهان به رهبریِ ارکستر پرداخته است.
اما آثاری از او که مورد توجه علاقهمندان میراث فرهنگی ایران قرار گرفته است عبارتند از: اپرای پردیس و پریسا، اپرای رستم و سهراب، اپرای شمس و مولانا، بالهی سیمرغ، آهنگِ نور و صدا برای برنامه شبانه تخت جمشید، سمفونی پرسپولیس و سمفونی کورش کبیر که این آخری به تازگی منتشر شده است.
دیگر برنده امسال جایزه سروِ ایرانی، دکتر سجاد آیدنلو، شاهنامهشناس جوان اهل ارومیه است. او با اینکه تنها ۳۸ سال دارد هماکنون از خبرهترین چهرههای پژوهشهای شاهنامه به شمار میآید. او از سن ۱۸ سالگی به نوشتن مقالات تاثیرگذار در مجلات تخصصی و معتبر در زمینه ادبیات فارسی و شاهنامه پرداخته و هم اکنون بیش از ۱۵۰ مقاله و ۱۱ کتاب در کارنامه علمی او مشاهده میشود.
سومین آیین سروِ ایرانی روز پنجشنبه ۱۴ تیرماه ۱۳۹۷ ساعت ۵ پسین در خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران در خیابان نجاتالهی(ویلا)، نبش ورشو برگزار خواهد شد و در آن افزون بر اهدای تندیس، شماری از چهرههای برجسته فرهنگی و هنری به سخنرانی خواهند پرداخت.
اجرای موسیقی و نقالی شاهنامه نیز از دیگر بخشهای این برنامه خواهد بود.
جایزه سرو ایرانی نخستین جایزه غیردولتیِ میراث فرهنگی ایران، چهار سال پیش توسط انجمنهای مردمنهاد فرهنگی و دانشگاهی بنیاد نهاده شده و در سالهای گذشته از دکتر عبدالمجید ارفعی ایلامشناس، آیدین سلسبیلی تصویرگرِ شاهنامه، دکتر ژاله آموزگار استاد فرهنگ و زبانهای باستانی ایران و میلاد وندایی باستانشناس، در دو گروهِ "رده سالای بالای ۶۵ سال" و گروه "جوانان زیر ۴۰ سال" تقدیر کرده است.
ارسال نظر