ایران؛ پنجمین کشور پناهنده پذیر دنیا
معاون دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در آئین تقدیر از فعالان حوزه کتاب کودکان پناهنده، گفت: ایران پنجمین کشور پناهنده پذیر دنیاست.
خبرگزاری ایرنا: معاون دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در آئین تقدیر از فعالان حوزه کتاب کودکان پناهنده، گفت: ایران پنجمین کشور پناهنده پذیر دنیاست.
استفانی رینویل روز سه شنبه در آئین تقدیر از فعالان حوزه کتاب کودکان پناهنده با عنوان «مهمان من دوست من» افزود: روز جهانی پناهنده از سال ۲۰۰۱ میلادی در ۲۰ ژوئن برابر با ۳۱ خرداد به مناسبت پنجاهمین سالگرد تصویب کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان نامگذاری شد.
وی این روز را در واقع پاسداشت بزرگواری جوامعی که پناهندگان را میزبانی می کنند، برشمرد و ادامه داد: بعد از جنگ جهانی دوم بدترین وضعیت از نظر آمار پناهندگان را در دنیا شاهد بوده ایم و در چند سال اخیر تعداد پناهندگان افزایش چشمگیری داشته و تعداد کودکان پناهنده نیز پنج برابر شده که درخواست پناهندگی مستقل داده اند.
** نیمی از پناهندگان جهان کودک هستند
استفانی افزود: بر اساس آخرین آمار کمیساریای عالی پناهندگان، در پایان سال ۲۰۱۷، ۶۸.۵ میلیون آواره در سراسر جهان داریم که سه هزار نفر بیشتر از آمار سال ۲۰۱۶ است و ۲۴.۵ میلیون نفر از آنان پناهنده و بیش از نیمی از آنان کودک هستند.
معاون دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان افزود: این بیشترین رشدی بوده که طی سالهای گذشته کمیساریای عالی پناهندگان با آن مواجه بوده است.
به گفته وی تعداد پناهندگان قانونی افغان در ایران نیز یک و نیم میلیون نفر است که ۵۰ درصد از این تعداد، کودکان زیر ۱۸ سال هستند و پیش بینی حضور حدود دو تا سه میلیون نفر پناهنده بدون مدرک و به شکل غیرقانونی در کشور ایران نیز می شود.
وی افزود: نزدیک به یک میلیون پناهنده در ایران دارای کارت آمایش هستند و در حال حاضر نیز ۴۵ هزار و ۵۰۰ کودک بی سرپرست یا جداشده از خانواده به تنهایی درخواست پناهندگی داده اند و از هر ۱۰ نفر افغان در بین جمعیت درخواست دهنده پناهندگی به ایران یک نفر کودک است.
استفانی گفت: پاسخگویی به نیازهای کودکان پناهنده همچنان از اولویت های کمیساریای عالی پناهندگان است و در ایران هم تمرکز بیشتر بر روی فعالیت های پیشگیرانه از آسیب است که آموزش، توانمندسازی و مشارکت در اجتماع تحت برنامه راهبردی پناهندگان از جمله این برنامه هاست.
وی خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران با سیاست های فراگیر و تاکید بر دستیابی پناهندگان به فرصت های برابر گام های اساسی برداشته است اما کمیساریا همچنان درخواست کمک های بیشتر در جهت افزایش این حمایت ها را دارد.
در این آئین از سید مرتضی حسینی شاه ترابی نویسنده و مدرس و داستان نویس افغان، محمد سرور جایی شاعر و نویسنده افغان، نماینده موسسه پژوهش تاریخ ادبیات کودکان و برخی برگزیدگان فرهنگی افاغنه با حضور «معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تقدیر شد.
نظر کاربران
در کل کشور ایران یکونیم ملیون نفر !!!!!
فقط در هر کدوم از شهرهای زاهدان و مشهد تهران و کرج بیش بیش از این تعداد افغانی زندگی میکنه
تو مشهد و زاهدان که هرچی کارگر...مغازه دار صنفهای مختلف پارچه فردش بوتیک دار میوه فروش دست فروش سیگار فروش وووو افعانی هستن
ایران اول ب مردم کشورش رسیدگی کنه بعد بره دنبال پناهندگی
خخخخخ جوک سال بودا
جوک خوبی بود
اون نفر دیگه چقدر داغونه که بیاد پناهنده ایران بشه
اخه ایران میتونه به شهرونداش برسه که پناهنده بپذیره.؟؟؟؟؟؟؟؟؟مثل این میمونه که خوانوادم گرسنه باشن مهمان بیارم خانه اینکه عقلانی نیست
... مردم خودمون کجاپناهنده بشن بیشرفا
چقدر بد بخت اند از این همه کشور ایران را انتخاب کردند
ببین اونا چه بدبختایینمیان ایرام
شاید منظورشون صادر کننده پناهنده بوده
بهتره بگیم پناهنده گریز!
این همه تو ایران بیکارداریم اونوقت این افغانیای ...سر بهترین کار هستن بعضیاشون
لطیفه۲۰۱۸