۷۳۶۵۷۲
۲۳ نظر
۵۰۱۳
۲۳ نظر
۵۰۱۳
پ

بر اساس آمار صدا و سیما

۷۶ درصد مردم در رمضان تلویزیون تماشا کردند

به گفته رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما، حدود ۷۶/۳ درصد مردم در رمضان سال ۹۷ به تماشای برنامه مختلف تلویزیون نشستند.

خبرگزاری مهر: نشست خبری آخرین نتایج و آمار مخاطبان برنامه های ماه رمضان با حضور علی طلوعی رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما و اصحاب مطبوعات امروز یکشنبه سوم تیر ماه در ساختمان اداری صداوسیما برگزار شد.

۷۶ درصد مردم در رمضان تلویزیون تماشا کردند

طلوعی در ابتدای این نشست درباره آخرین یافته های نظرسنجی ویژه برنامه ها و سریال ها در ماه رمضان ۹۷ عنوان کرد: ما در ماه رمضان چهار نوبت نظرسنجی در سطح ملی و تهران داشتیم که این نظرسنجی که امروز به شما ارایه می شود به ۱۰ روز آخر ماه رمضان تعلق دارد.

وی با اشاره به مخاطبان تلویزیون در رمضان ۹۷ اعلام کرد: تلویزیون در ماه رمضان حدود ۷۶/۳ درصد مخاطب داشت و بینندگان به طور میانگین ۲ ساعت و ۲۷ دقیقه در شبانه روز برنامه ها و سریال ها را تماشا کردند.

طلوعی اظهار کرد: برنامه «ماه عسل» ۵۵/۵ درصد بیننده داشت که پربیننده ترین برنامه رمضان ۹۷ بود و بعد از آن «خندوانه» که در مجموع ۱۳ قسمت از آن در ماه رمضان پخش شد ۴۶/۲ درصد مخاطب داشت که دومین برنامه پربیننده سیما بود. همچنین ۳۳ درصد از مردم مراسم شب های قدر را از تلویزیون تماشا کردند. ۲۹/۳ درصد برنامه های ترتیل خوانی را دیدند و سخنرانی های رمضانی نیز ۲۳/۵ درصد مخاطب داشت.

وی با اشاره به دیگر ویژه برنامه های رمضانی بیان کرد: در میان سایر ویژه برنامه ها «جشن رمضان» در شبکه پنج ۱۴/۳ درصد و «هزار داستان» حدود ۱۱ درصد مخاطب داشت که ۷۷ و ۷۱ درصد رضایت مخاطبان را هم کسب کردند.

پربیننده ترین سریال امسال «رهایم نکن» بود

طلوعی در بخشی دیگر درباره سریال های تلویزیونی بیان کرد: پربیننده ترین سریال امسال اثر «رهایم نکن» به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور در شبکه سه با حدود ۴۱ درصد بود که ۶۹ درصد از مخاطبان از آن رضایت داشتند. بعد از آن «بچه مهندس» ساخته علی غفاری در شبکه ۲ با ۳۲/۱ درصد مخاطب بود که حدود ۷۰ درصد رضایت داشتند. سریال «سر دلبران» ساخته محمدحسین لطیفی نیز حدود ۲۷/۳ درصد بیننده و حدود ۷۱ درصد رضایت را در برداشت.

وقتی سریال تکراری پربیننده تر از جدیدها می شود!

وی افزود: همچنین چهارمین سریالی که برای اولین بار در ماه رمضان پخش می شد سریال خارجی «جاده یاس» از شبکه ۲ بود که حدود ۶/۶ درصد مخاطب داشت. طبق آمار ما حدود ۷۰ درصد از بیننده ها حداقل یکی از سریال های رمضانی را دیده اند. زنان بیشتر از مردان و نوجوانان بیشتر از سایر گروه های سنی سریال دیده اند. همچنین ما ۱۱ سریال تکراری را هم بررسی کردیم که «پایتخت ۴» با ۵۰ درصد مخاطب پربیننده ترین سریال ماه رمضان بود.

رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما در بخشی از این نشست درباره صحت و سقم این آمار عنوان کرد: مرکز پژوهش امسال وارد پنجاه و یکمین سال تاسیس خود می شویم و امسال جشن نیم قرن فعالیت این مرکز را خواهیم گرفت. ۱۲۰۰ پرسشگر از افراد آموزش دیده این نظرسنجی ها را انجام می دهند و ما در تهران و ۳۱ شهر دارای مرکز استان این نظرسنجی ها را با نمونه ای نزدیک به پنج هزار نفر انجام داده ایم.

ادعای ما این است که علمی ترین و دقیق ترین نظرسنجی ها را در کشور انجام می دهیم

طلوعی تصریح کرد: ادعای ما این است که علمی ترین و دقیق ترین نظرسنجی ها را در کشور انجام می دهیم. نظرسنجی مرکز پژوهش در انتخابات ریاست جمهوری به طور مثال می تواند شاهد این گفته باشد. ما میزان مشارکت را در انتخابات اخیر ۷۳/۱ تخمین زدیم و با آماری که وزارت کشور ارایه کرد فقط چند درصد فاصله داشتیم. همچنین ما پیش بینی کردیم حسن روحانی با ۵۶/۸ رییس جمهور شود و رییسی ۳۶/۵ رای می آورد که باز هم تفاوت آمار چند درصد بود و این درحالی است که ما قبل از وزارت کشور این آمار را منتشر کردیم.

وی درباره این آمارها و میزان باورپذیری آنها از طرف مخاطبان بیان کرد: ماموریت مرکز افکارسنجی داخلی است و یافته های خود را به بیرون ارایه نمی دهیم و شاید از این حیث مخاطب چندان با کار و فعالیت ما آشنا نباشد.

رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما با مقایسه میان این آمار این مرکز و آمار مراکز نظرسنجی جهانی یادآور شد: یافته های ما در میزان مخاطب با یافته های دستگاه ها و موسسات داخلی و خارجی افکارسنجی، آمار مخاطب تلویزیون را کمتر هم پیش بینی کرده است. به طور مثال گالوپ در سال ۲۰۱۲ میزان مخاطب تلویزیون ایران را ۸۶ درصد و در سال ۲۰۱۳ حدود ۹۵ درصد اعلام کرده است. رسانه بی بی سی در سال ۲۰۱۳ حدود ۸۵/۳ درصد میزان مخاطبان تلویزیون ایران را اعلام کرده است. همچنین مرکز مطالعات بین المللی و امنیتی دانشگاه مریلند نیز در سال ۲۰۱۴ حدود ۹۶ درصد، در سال ۲۰۱۵ حدود ۹۴ درصد و در سال ۲۰۱۸ حدود ۹۲ درصد آمار مخاطبان تلویزیون ایران را اعلام کرده است که این آمارها از آمارهای ما بالاتر است.

طلوعی افزود: تمام مراکز نظرسنحی مثل ایسپا مخاطب تلویزیون را از آنچه ما اعلام کردیم بیشتر اعلام کرده اند و علتش هم این است که ما دقیق تر اعلام می کنیم. هیچ یک از این مراکز توان مخاطب پژوهی را به اندازه مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما ندارند.

وی با اشاره به آمار مخاطبان گفت: ما با یک روند خطی در میزان مخاطب مواجهیم اگرچه که ریزش هم داشته ایم اما این ریزش قابل توجه نبوده است. امسال سریال ها کمترین بیننده را داشته است اما باز هم وضعیت نسبت به سال گذشته خوب بوده است. تجربه نشان می دهد که هر سال که ما سریال طنز داشتیم وضعیت ما بهتر بوده است.

این مدیر رسانه ملی اظهار کرد: امسال دستاورد ما این است که در ماه رمضان در کنار سریال ها، کارهای غیرنمایشی هم خوب دیده شد و این نشان می دهد که روی این آثار هم می توان سرمایه گذاری کرد.

طلوعی در پایان درباره میزان ساعتی که بینندگان با آن به عنوان مخاطب تلویزیون سنجیده می شوند، اظهار کرد: سوال پرسشگران ما از نمونه ها این است که چقدر برنامه های صداوسیما را می بینند و اگر این میزان بیش از ۱۵ دقیقه در شبانه روز باشد فرد به عنوان مخاطب در نظر گرفته می شود که البته این مخاطب در دسته بندی های بعدی به عنوان مخاطب فعال و غیر فعال و... محسوب می شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • سید

    خداییش خیلی باحالین

  • بدون نام

    سلام و درود
    لطفا برای دروغ پردازی مالیات تعیین کنید.

  • بدون نام

    همیشه آمار غلط
    اصلا مد شده

  • امان ازمردم عوام فریب

    منکه یادم نمیادکی تلویزیون صداوسیمارانگاکردم

  • بی نام

    ارواح عمت راست میگی،اخه کی برنامه های صدواسیما روتماشا می‌کنه بااین برنامه های مسخره اش

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دوست عزیز منظورش مردم بوده نه ما

  • خلیلی قوشچی

    بازم آمار؟
    ما تو کوچمون غیر از یه پیرمرد پیر زن همه ماهواره دارن؟
    ما که غیر از فوتبال به تلویزیون ایران نگاه نمیکنیم

  • فرزاد

    احتمالا منظورش زمانیه که تلویزیون رو روشن میکنیم روی شبکه های سیما روشن میشه ولی بعدش همه میزنن روی شبکه های ماهواره.همون تایم 10 ثانیه رو حساب کردن شده 76 درصد.جمع کنید تورو قران صدا و سیمای دروغگو و عقب مونده که اصلا به واقعیت های جامعه کاری نداره فقط برنامه های اخلاقی و ارشادی و دروغین نشون میدن که نتیجش تو جامعه همیشه برعکسه

  • بدون نام

    دروغه هیچ کس تلویزیون میلی را تماشا نمی کند

    پاسخ ها

    • نازنین

      فقط تو سربازخونه ها تلویزیون نگاه میکنن. چون امکان دیدن شبکه های خوب و پربار ماهواره نیست. اونم هیچکس نگاه نمیکنه، فقط تلویزیون یه گوشه آسایشگاه واق واق میکنه.

  • علی

    اگر دوربین تو خونه ها گذاشتن و به این امار دست پیدا کرد که خدایی تشویق داره ..اگرم که با پیامک هایی که به برنامه ها زده شده فهمیدن ..عکس یا تعداد پیامک ها رو نشون بدن .....واقعا خجالتم نمیکشن فقط حرف میزنن اون میگه 70 درصد مردم راضی هستن ....اون یک میگه 80 درصد مردم سبد کالا گرفتن .. ...بابا بسه دیگه با این امارا...

  • بدون نام

    خوب برید برنامه های مزخرف ماهوا ه رو ببینین . افتخار کنین. .....

    پاسخ ها

    • علی

      چطوری جیره خور

  • بدون نام

    واقعا چقدر ماهواره دیدن عادی شده و شده تمدن . متاسفم براتون . البته ماهم ماهوراه داریم ولی تمدن نمیدونیم. اتفاقا دنیای مصنوعیه و انگار همه جای دنیا گل و بلبله وهیشکی مشکل نداره اتفاقا وقتی می بینم ماهواره رو افسردگی میگیرم بهم می ریزم .انقدر تبلیغشو نکنین.

  • بدون نام

    این امارمنوبیادسخن احمدی نژادمیندازه که گفت:هرکس یک ساعت درهفته کارکنه شاغل محسوب میشه.آخه بادوساعت که نمیشه پس 22ساعت بقیه که کانالهای ماهواره ای میبینن. البته اگه 2ساعت شماهم اماردرستی باشه!!!!!!!

  • بدون نام

    من اصلا تیلویزون نگاه نمیکنم همش دورغ و چرت وپرت سریال غمگین ادم افسرده میشه

  • بدون نام

    دلتون خوش.

  • بدون نام

    من که نگاه نکردم ولی مردم ممکنه!

  • بدون نام

    دادا تو هرچی دوست داری ببین تلیبیزیون هم نبین. امشب حالا خوابم نمیبره

  • بدون نام

    اول بود %80 خخخخخخخ

  • علی

    کی به کیه 100 درصد تماشا کردن

  • مهدی

    الان نگرانیم رفع شد ...خیال میکردم 78 درصده ....

  • کوسه

    خیلی باحالین امار نگاه کردن به تلویزیون مردم رو دارین اما امار خانواده های زیر خط فقر رو ندارین امار ندارین چقد فشار اقتصادی روحی روانی رو.مردمه چقد خانواده ها به خاطر بیکاری ازهم پاشیده چقد ادم به خاطر نداشتن پول دکتر فوت کردن اون مرکز یا ادمی که همچین اماری رو اعلام میکن..

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج