خبری عجیب درباره آب ایران
یک کارشناس پژوهشکده مردم شناسی درباره وضعیت آب کشور تا ۲۲ سال آینده؛ نکات تامل انگیزی را تشریح کرد.
خبرگزاری تسنیم: ژیلا مشیری - کارشناس پژوهشکده مردم شناسی در نشست علمی مطالعات مردم شناختی میراث فرهنگی، به بررسیهایش در سال ۱۳۹۵ در زمینه تاثیر عوامل فرهنگی و اجتماعی موثر در مصرف آب شرب در منطقه ۵ تهران اشاره کرد و اظهار داشت: ۷ درصد آب موجود در کشور به شرب و ۹۲ درصد به کشاورزی اختصاص پیدا میکند این در حالی است که فقط از ۳۰درصد آب کشاورزی استفاده میشود.
وی با اشاره فاجعه کمبود آب در جهان گفت: رشد جمعیت و توسعه فعالیتهای صنعتی و کشاورزی منجر به کاهش فزاینده منابع آبی در کشور شده است.
مشیری افزود: در کشورهایی با درآمد بالا معمولا ۱۱ درصد آب، شرب و ۵۹ درصد صنعت و ۳۰ درصد کشاورزی استفاده میشود اما در کشورهایی با درآمد پایین این رقم ۸ درصد شرب، ۱۰درصد صنعت و ۸۲درصد کشاورزی است این در حالی است که در ایران ۹۲ درصد آب در بخش کشاورزی، یک درصد در بخش صنعت و ۷ درصد در بخش شرب استفاده میشود.
به گفته وی، بنابر پیشبینیها در سال ۲۰۲۵ به میزان ۸ میلیارد نفر از جمعیت در مناطقی با کمبود مطلق آب زندگی خواهند کرد و در این سال دو سوم از جمعیت جهان در کشورهای دارای تنش آبی خواهند بود.
مشیری گفت: بسیاری از مناطق جهان از جمله ایران تا سال ۲۰۴۰، حدود ۸۰درصد از منابع آبی خود را از دست میدهند مگر این که در سیاست های خود تجدیدنظر جدی داشته باشند.
وی افزود: یکی از موارد بسیار مهم در کم آبی و تنش آب پیش رو، تاثیرات اقتصادی و اجتماعی است بنابراین وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور در وضعیت آب بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مشیری با اشاره به تحقیقهای انجام شده در زمینه آب و روشهای مختلف آبیاری کشاورزان گفت: متاسفانه یکی از راههای استفاده کشاورزان از منابع، چاههای عمیق و روش سنتی غرقابی است.
وی افزود: چاههای عمیق تا اواخر دهه ۱۳۴۰ حدود ۳۰ حلقه بودند و در سال ۱۳۶۰ افزایش چشمگیری داشته و در سال ۱۳۷۵ به ۴۴۰ حلقه میرسند که باعث بهره برداری بیش از حد از منابع زیرزمینی و متروکه شدن بسیاری از روستاها شده است.
مشیری یکی از مهمترین مشکلات کشاورزی را توسعه کشاورزی از طریق گسترش سطح کشت آبی به جای افزایش تولید در واحد سطح دانست و افزود: بازده پایین آبیاری در بخش کشاورزی به دلیل مشکلاتی از جمله نبود آگاهی، ضعف دانش فنی مناسب، شیوه های سنتی کشت و زرع و نبود شبکههای مناسب آبرسانی و نبود مدیریت مصرف آب منجر به اتلاف آب میشود.
این کارشناس پژوهشکده مردم شناسی با ابراز تاسف از اینکه بازده آب در بخش کشاورزی کمتر از ۳۰درصد است، اصلاح الگوی مصرف تنها راه گذر از بحران کم آبی دانست.
نظر کاربران
بعیده تا اون موقع هم دوام بیاره،باید هر چه سریعتر از هر دو دریا آب شیرین کرد.
بخدا دورغ میگید برنامه اب را بدید دست من ببینید دوباره میگید کم ابی هست ببینید چطوری مدیریت کنم
پاسخ ها
داداچ معاون نمیخوای دست به اختلاسم خوب
:))
این مشکل فقط از دست دولت حل میشه . دولت وارد یک حوضه ابی بشه اول چاهای غیر مجاز رو پلمپ کنه بعد فناوری ابیاری قطره ای و بارانی رو برای کشاور رایگان بده تا مصرف اب به ۳۰ درصد وضع کنونی برسه
سدهای بی مصرف رو باز کنه چون فقط اب تبخیر میشه
ولی متاسفانه نه دولت همچین مسولایی داره
و نه پولی میمونه برای این کارها معلوم نیس پولا کجا خرج میشه
اگه تو هر منطقه ای مقداری خرج میکرد همه چیز درست میشد
ما که رعایت میکنیم اخه اجتماعی وخیلی ربط دادن به اب حال ما خیلی خرابه عجیب خیلی خدا باید به هممون رحم کنه
شستن با سرکه خوبه فقط سبزی یکم پلاسیده میشود ، به مقدار مصرف بشویید
بگید حالا چند هزار چاه عمیق درایران داریم موقعیکه با رشوه وپارتی هر کاری بشه کرد که بهتر ازاین نمیشه
خدایا مسئولین هنوز درک نکرد ه اند که باید باروری ابرها وشیرین سازی آب اقیانوسها صورت گیرد همانگونه که بچه با در آوردن دندان شیر مادر خشک می شود همانگونه با بدست آمدن علم شیرین سازی آب دریاوباروری ابرها آب باران خشک میشود،خدایا بارندگی با قطرات درشت می خواهیم،بیش از حد متوسط هرسال،بر ما بنده گان دیر فهم رحم نما
ول کن بابا انرژی هسته ای رو بچسب اون مهمتره!!!!
پاسخ ها
اتفاقا مشکل خیلی از مسئولان هم مثل شماست. خود را متخصص همه چیز می دانند.
امروزه یکی از مهمترین شیوه های شیرین سازی آب، تصفیه خانه های هسته ای است
مشکل کم آبی بدلیل کمبود بارش به علت کمبود تبخیر بخاطر نبود آبهای سطحی و پایین رفتن سطح سفرهای آب زیرزمینی و تماما به خاطر فقر علمی کشور و ایجاد سدها و بندهای خاکی است.
اگر از طبیعت الگو بگیریم با مدیریت توسعه پایدار طبیعی و همانند سوییس به سمت بکرزایی برویم مشکل حل خواهد شد
فعلا که داره جنگ میشه .اب دریا رو بکشید تو کویر لوت
روحانیهر چند ماه یکبار وعده میده آب دریای عمان رو بیاره تو مرکز کشور و با لنرژی هسته ای آب شیرین کنه که فقط وعده است
روشن نشد که این کارشناس چه میگوید به ویژه در ارتباط با مصرف آب در منطقه ۵ تهران. هر کسی نمیتواند و نباید به عنوان کار شناس آب صحبت کند و صحبتهایش رسانه ای شود، این امرافکار خو انندگان را مغشوش و مدیریت بحران آب را دشوارتر میکند.
افزايش جمعيت هم معضله براكم ابي؟؟؟؟؟
پس چراميگن بچه داربشن؟؟؟
لاله الاالله
اولا چیز چندان عجیب و تازه ای نفرموده اند.ثانیا این حرفها را به وزرا و دستگاههای مربوط عریض و طویل پر خرجشان بگوئید و سوم اینکه در مصرف شهری بالا نشینان اندکی تامل و تدبیر روا دارند,اگر چه به چاک قبای بعضی از ما بهتران بر بخورد!
چند ساله که همه دیگه خبر دارن داره تو کشور بحران کم آبی اتفاق میفته.ولی حتی در همین بخش کشاوزی هم حتی کسی کار مثبتی نمیکنه.به شخصه هر از گاهی که به روستامون سر می زنم میبینم که بیشتر محصولات به روش غرق آبی دارن آبیاری میشن.پس این مسولین کشاورزی کدوم گوری هستن که نمیان تذکر بدن و جلوگیری کنند و آموزش بدن و تسهیلات بدن که کشاورزا اینجوری آب رو حروم نکنن.جوابشو خودم میدم.هر سال اول کشت محصول میان یه مقدار زیر میزی از کشاورز میگیرن بعدشم میگن این تو و اینم آب هرکاری دلت میخواد بکن.بله این حقیقته محضه
مگر رئیس جمهور و رئیس دولت تدبیر و امید(دولت ساده لو حان )نگفت با برجام مشکل آب خوردن مردم ایران حل میشه آلان چند سال گذشته چرا حل نشد آقای دکتر خالی بند