۷۲۵۶۸۶
۱۰ نظر
۵۰۰۶
۱۰ نظر
۵۰۰۶
پ

آب شرب از شیر‌های مردم جدا می‌شود؟

ایده طرح تفکیک «آب شرب» و «آب بهداشتی» در ایران، سابقه‌ای بیش از یک دهه دارد که البته این بحث در سال ۱۳۹۵ به طور جدی تری مورد ارزیابی قرار گرفت و برخلاف نظر نمایندگان مجلس این طرح هنوز وارد مرحله اجرایی نشده است.

خبرگزاری ایسنا: ایده طرح تفکیک «آب شرب» و «آب بهداشتی» در ایران، سابقه‌ای بیش از یک دهه دارد که البته این بحث در سال ۱۳۹۵ به طور جدی تری مورد ارزیابی قرار گرفت و برخلاف نظر نمایندگان مجلس این طرح هنوز وارد مرحله اجرایی نشده است.

در حال حاضر در ایران که در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد آب با هزینه های گزاف تولید و با هزینه های بسیار سنگین تصفیه و سپس در پروسه های پرهزینه به آب قابل شرب تبدیل می شود و در شبکه توزیع شهری قرار می گیرد و این درحالیست که تنها شش درصد از آن به مصرف شرب انسانی می رسد و مابقی صرف مصارف بهداشتی (شست و شو)، آبیاری فضای سبز خانگی و استحمام می شود و در واقع بخش اعظمی از هزینه های تولید آب شرب در پروسه مصرف، به هدر می رود.

طبق وعده های مسوولان وزات نیرو قرار شده که این طرح در دولت دوازدهم با نگاه ویژه تری مورد ارزیابی قرار بگیرد. اماباید در ابتدا برای اجرایی شدن این طرح اولویت‌بندی صورت گیرد. به عبارت بهتر می توان علت اجرایی نشدن این طرح را تاکنون لزوم رعایت استانداردهای لازم معرفی کرد که متاسفانه تا کنون علی رغم ورود وزارت بهداشت به این حوزه نتیجه ای بدست نیامده است.

البته وزارت نیرویی ها بر این باورند که اجرای این طرح نمی تواند راه چاره ای برای حل مشکلات باشد اما برای این کار قراردادی را با دانشگاه شهید بهشتی به ارزش ۲۵۰ میلیون تومان منعقد کردند تا تحقیقات لازم روی این طرح صورت گیرد و بر اساس گفته های عباس سروش معاون آب و آبفای وزیر نیرواین طرح در دو شهر آغاز شده، اما سیاست وزارت نیرو این است که با احتیاط بیشتری برای این مهم گام بردارد چرا که باید استانداردهای محکمی برای آب بهداشتی و غیرشرب در نظر گرفته شود، بنابراین ابتدا باید استاندارد تعریف شود و اگر این مسئله را بخواهیم به تمام استان‌ها تعمیم دهیم، باید به این مسئله توجه کنیم که آب کیفیت حداقلی را برخوردار باشد.

وی ادامه داد: البته جدا کردن آب شرب از آب بهداشتی هزینه‌هایی را در بر دارد که باید به این موضوع توجه شود. به ‌طور کلی باید گفت که این مسئله شدنی است، به شرط این‌که ابتدا استاندارد تعیین شود، بعد از آن محاسبات مالی برای هر استان صورت گیرد و نهایتاً این موضوع در استان‌ها اجرایی شود. ولی ذکر این نکته نیز ضروری است که این طرح را نمی‌توان به عنوان یک قاعده کلی برای استان‌ها اجرایی کرد و ممکن است در شهرهای کوچک انجام چنین کاری به‌صرفه نباشد.

علی رغم وعده وعید های مسوولان آبی برای اجرای این طرح هنوز هیچ نشانه ای از سرانجام رسیدن این طرح دیده نمی شود و به نظر می رسد که دولت سیاست جدی برای اجرای این طرح ندارد و این در شرایطی است که در بسیاری از کشور های دنیا این طرح اجرایی شده و نتایج خوبی را نیز دربر داشته است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    دولت دوازدهم غلط میکنه طرح بده تاحالا عرضه هیج کاری نداشته بفرمائیدتاکنون چه طرحی صنعتی تکنولوزی .خدمتی کاری رابه ثمره رسانده هرطرحی بناکرده متعلق به قبلی هابوده تاکنون هیچ موفقیتی بجز خیانت مثل برجام نکرده خدا لعنت کندکه هزاران سال به عقب برگشته ایم

  • شهین سیفی

    یک کار انجام دهید بعدا برید سر کار بعدزی شما یک اگو سازی ۲۰ سال میخوایند بکنید با اینهمه پولی کهاز ما گرفتید با تهدید نکردید حدود ۴ سال پیش ازمن که واحد ۷۰متری دارم باجریمه حدود ۳ میلیون گرفتید که سهم هنوز یک کلنگ نزدید حالا بگب همین اب را می خواهید تو بطری به خودمون بفروشید

  • بدون نام

    چقدر مضحک، دولت و مدیریت آب!

  • بدون نام

    بیشتر آب در کشاورزی و صنعت نابود میشه.اول یه فکری برای اونجا بکنید.عادت دارید همیشه شیپور رو از سر گشادش بزنید

  • بدون نام

    به سالهای دهه چهل وپنجاه بر می گردد

  • بدون نام

    من ایده انتقال آب خلیج فارس به کویر لوت و نمک را بسیار خوب می دانستم .ولی شنیدم کویر نباید احیا شود بدلایل خاصی . متاسفم چون کویر مصارف نظامی دارد .
    مردم چقدر بودجه امکانات و حتی زندگی خودشان را فدای قدرت طلبی دولت ها می کنند . صد دریغ و حیف .

  • خودم

    همیشه سردر گم هستید....چرا اب شرب از زمین های کشاورزی و کارخانجات صنعتی جدا نمیشود؟؟؟؟زیر ده درصد از اب مصرف خانگی دارد ...واقعا چه فکری میکنید

  • afshin

    هسته كره زمين دود درجه كرمتر شده وهمه بايد مراعات كنيم،ولي مديريت اشتباه بيشتر ضرر ميرسونه،كلي كارشناسان اب داريم در كشور ولي مديراني كه هيج با رشته مرتبط باشن نداريم ،و اكثرا با شاسيته سالاري نيستن وقومي يا فاميلي مشغول كارن،ازرييس دو قوه ما كرفته تا مديران ديكر،به قول دوستان كارشناس اب بايد از بالادست ترميم شود مشكلات مديريتي

  • بدون نام

    اب خوزستان که همش غبر شربه دیگه اونجا این طرح تفکیک لازم نیست چند سال پیش ژاپنی ها امدن اینج گفتند این اب را به احشام ندهید

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خوب از خوزستان کوچ کنید .
      این ساده ترین کار هست .
      این مناطق صرفا بصورت نظامی باشه .
      فعلا آذربایجان . حاشیه دریا ریز گرد نداره.
      همه بیاید قطعه بخرید و صفا کنید .
      انسان برای صفا کردن دنیا آمده . دلیل نداره با زحمت آنجا ساکن باشیم .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج