شریعتی: خود را موظف به دفاع از روحانی میدانم
استاندار خوزستان گفت: حل مشکلات این استان از دغدغه های هیات دولت است برای همین خود را موظف به دفاع از رئیس جمهور می دانم.
خبرگزاری مهر: غلامرضا شریعتی در نشست خبری شامگاه امروز خود اظهار کرد: اعمال هر گونه افزایش قیمت در قبض های آب، برق، گاز و تلفن، طبق تعرفه تعیین شده از سوی دولت، مجلس و شورای اقتصاد است؛ اگر مواردی خلاف مقرارت اعمال شده، به معاونت های مرتبط در استانداری گزارش شود تا در صورت تایید، برخودهای لازم صورت گیرد.
وی در خصوص لایروبی کارون گفت: این کار جزء اولویت های وزارت نیرو نیست اما در این زمینه اقدامات جزئی با بکارگیری دستگاه لایروبی با تکنولوژی پایین انجام شده است. برای لایروبی رودخانه کارون نیازمند تکنولوژی های روز هستیم که این امر در دستور کار استانداری قرار گرفته است.
لایروبی کارون
شریعتی افزود: کارشناسان اولویت لایروبی را کارون در مسیر اهواز به خرمشهر و آبادان عنوان کرده اند چرا که طبق بررسی های انجام شده امکان تردد کشتی هایی با توان هزار تن وحتی بیشتر تا دارخوین وجود دارد؛ پس از منطقه دارخوین مشکلاتی هست که با لایروبی مرتفع خواهند شد؛ یکی از موارد مطرح شده با سرمایه گذاران هلندی که چندی پیش در استان حاضر شدند، بحث لایروبی این مسیر است که در صورت توافق این کار انجام می شود.
استاندار خوزستان با بیان اینکه اقدامات زیادی از سوی دولت در استان در حال انجام، برنامه ریزی و طراحی است، تصریح کرد: طی دو روز گذشته در شورای اقتصاد کشور مصوب شد ۵.۵ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه و با حضور پیمانکاران داخلی، توسعه مخازن نفتی کشور برای جبران افت تولید و افزایش ۲۷۰ تا ۳۰۰ بشکه تولید نفت در دستور کار قرار گیرد. حدود ۴.۶ میلیارد دلار از رقم ذکر شده مربوط به حوزه مناطق نفت خیز جنوب است که از این میزان نیز۴.۲ میلیارد دلار به استان خوزستان اختصاص دارد.
شریعتی با بیان اینکه از این محل باید ۲۸۴ حلقه چاه و ۸۰ دکل نفتی طی دو تا سه سال احداث شود، ادامه داد: هر دکل نفتی به صورت مستقیم ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر اشتغال زایی را به دنبال دارد که عمده این اشتغال زایی در استان خوزستان است. مناطق نفت خیز جنوب ۴۰ درصد نیازهای خرید خود را از استان خوزستان تأمین می کند اما با راه اندازی این تعداد حلقه چاه و دکل نفتی، حوزه کاری شرکت های تولید کننده استان گسترش می یابد که این امر بیانگر اشتغال زایی غیر مستقیم این تعداد حلقه چاه و دکل نفتی است.
وی یکی از اهداف تخصیص این اعتبار برای استان خوزستان را مهارت آموزی و جذب نیرو بر اساس این مهارت ها دانست و گفت: از محل سرمایه گذاری ۵.۵ میلیارد دلاری، برای اولین بار توانستیم دولت را متقاعد کنیم که چهار درصد معادل ۲۲۲ میلیون دلار از حجم این سرمایه گذاری به عنوان مسئولیت های اجتماعی در استان های نفت خیز تعلق گیرد و این رقم باید از محل منابع دولت پرداخت شود.
استاندار خوزستان با بیان اینکه عمده این مبلغ مربوط به استان خوزستان است، گفت: هزینه کرد مبلغ نیز در تمامی حوزه ها حتی دانشگاه ها با نظر شورای برنامه ریزی استان خواهد بود و وزارت نفت در این خصوص اعمال نظری نخواهد داشت.
شریعتی در خصوص مصوبه های فروردین سال ۹۵ هیات دولت برای استان خوزستان گفت: در این مصوبه ها مسائل آب و فاضلاب، پایداری شبکه برق، ریزگردها، فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، حقابه تالاب ها و احیای کارون در دستور کار دولت قرار گرفت. این مصوبات به دلیل تأمین اعتبار در حال انجام است.
وضعیت نامطلوب آب
وی بیان کرد: در آبادان، خرمشهر و در مناطقی از شادگان وضعیت آب به دلیل بالا بودن شوری نگران کننده است. امیدواریم حداکثر تا یک ماه آینده فاز دوم طرح آبرسانی غدیر به اتمام رسیده و آب کرخه از خط لوله دوم با قطر دو متر به شهرها و روستاهای این مسیر می رسد.
شریعتی افزود: از سال ۸۷ تا سال ۹۵ دولت در پروژه آب غدیر ۹۵۰ میلیارد تومان برای انتقال آب کرخه به آبادان و خرمشهر هزینه کرده بود اما تنها در سال ۹۶ اعتبار هزینه شده برای تکمیل اجرای این طرح ۸۵۰ میلیارد بود که از سوی دولت تخصیص یافت.
استاندار خوزستان با اعلام این خبر که اجرای خط دوم لوله طرح غدیر به اهواز به قرارگاه خاتم به عنوان پیمانکار پروژه ابلاغ شده است، گفت: طی یک سال آینده با تکمیل این خط آب اهواز، دغاغله، ویس و شیبان از کرخه تأمین خواهد شد و از کارون برداشت نمی شود؛ تأمین آب شرب آب شهرهای شمال شرق و جنوب شرق نیز در دستور کار قرار دارد.
کمبود آب برای طرح نهال کاری
شریعتی در حوزه ریزگردها نیز عنوان کرد: در بیش از ۲۴ هزار هکتار از عرصه های کانون ریزگرد، نهال کاری صورت گرفته است. امسال برای رفع معضل ریزگردها در استان خوزستان ۱۰۰ میلیون دلار اختصاص یافت.
وی در خصوص آب مورد نیاز طرح های نهال کاری در کانون های بحران گفت: آب مورد نیاز آبیاری این نهال ها به سختی در حال تأمین است و اینکه از سوی معاون عمرانی عنوان شده در خصوص تأمین این آب مشکل داریم کاملا درست است.
استاندار خوزستان با اشاره به اختصاص ۵۰ میلیون دلار برای پایداری شبکه برق استان گفت: این اعتبارها به زودی ابلاغ خواهد شد. برای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری وزارت نیرو در بهمن ماه گذشته تأمین آب این فاز را پذیرفت و به دنبال تأمین منابع این طرح هستیم.
وی در خصوص فاز اول این طرح گفت: فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در ۲۹۶ هزار هکتار زمین در حال اتمام است و با احیای اراضی، تولیدات کشاورزی استان افزایش پیدا کرد.
شریعتی از پایان احداث تصفیه خانه فاضلاب شرق اهواز تا یک ماه آینده خبر داد و افزود: فایناس داخلی کلکتورهای شرق کارون به مبلغ ۴۶۰ میلیارد تومان در حال مناقصه است و تا یک هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد. تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز نیز از سال ۹۳ آغاز اما رها شده بود که از سال گذشته مجدد پیگری و فاینانسور چینی این طرح به مبلغ ۶۰ میلیون دلار مشخص شده است.
راه اندازی چند نیروگاه سیکل ترکیبی
شریعتی با انتقاد از اینکه عمده تولید برق استان از منابع برق آبی است، گفت: تنها نیروگاه های سیکل ترکیبی رامین، خرمشهر و آبادان هستند و در ۱۰ سال گذشته تنها فاز گازی نیروگاه بهبهان و ماهشهر راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه کمبود آب، تولید برق را با محدودیت مواجه میکند، اظهار کرد: استان از سال گذشته کمیته ای با وزارت نیرو تشکیل داد که تعداد زیادی مجوز دریافت کردند اما کاری انجام نمی دهند.
استاندار خوزستان با اشاره به امضای قرارداد پنج هزارمگاوات فاینانسی بانک صنعت و معدن کشور با چین برای برای ساخت نیروگاه، گفت: مقرر شد از این مقدار دو هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی در خوزستان راهاندازی شود که در امیدیه، شوشتر و اندیمشک سه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی و فاز هفتم و هشتم رامین با مجموع ۹۸۰ مگاوات راهاندازی خواهد شد.
شریعتی با بیان اینکه فاز دوم نیروگاه خرمشهر آماده انجام است، از آماده بودن ستاد اجرای فرمان امام برای احداث نیروگاه هزار مگاواتی در آبادان خبر داد و بیان کرد: شرکت غدیر نیز ساخت نیروگاه ۹۸۰ مگاواتی را در دزفول آغاز کرده است و شرکت خصوصی جهانپارس یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی از محل صندوق توسعه در اندیمشک احداث می کند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه امیدواریم با این راه اندازی این پروژه ها وابستگی به نیروگاه های برق آبی کم شود، اظهار کرد: در بحث مدیریت مصرف تمهیداتی اندیشیده ایم و برنامه هایی برای جلوگیری از قطعی برق در نظر داریم.
شریعتی با اشاره احداث رستوران در حاشیه رودخانه کارون، گفت: احداث این رستوران ها در دوره قبل استانداری آغاز و در این دوره تکمیل و به اتمام رسید. بدون لحاظ کردن مباحث قانونی، احداث این رستوران ها باعث توسعه گردشگری و نشاط در اهواز شده است.
وی در خصوص مشکل احداث پل طبیعت جدید بر روی رودخانه کارون گفت: تمامی مراحل قانونی اجرای این طرح طی و اصلاحات مورد نظر سازمان آب و برق برای رعایت شرایط رودخانه، انجام شد. به همین دلیل وقتی پس از آغاز طرح از اجرای آن شکایت شد، هیچ پیگیری و اعمال نفوذی نداشتم. سازمان آب و برق تأکید کرده است که تمامی مراحل قانونی انجام و از آب نیرو خواسته شده که مجوز نهایی صادر شود.
حمایت از ورزشکاران و تیم های ورزشی
استاندار خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص حمایت از قهرمانان ورزشی گفت: در حد توان خود از قهرمانان ورزشی حمایت شده است. امسال ۶۴ میلیارد تومان اعتبار برای بخش ورزش از محل ۲۷ صدم برای احداث زیرساخت ها، در نظر گرفته شده که تا کنون بخش قابل توجهی از آن تخصیص یافته است. در کنار تمامی تیم های ورزشی از جمله تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان هستیم و از آنها حمایت می کنیم.
شریعتی در خصوص اقدامات انجام شده در شورا و شهرداری دوره قبل اهواز گفت: اینکه عنوان می شود هیچ اقدام قابل توجهی انجام نشده نادرست است. تعریض پل سوم، احداث زیرگذر شریعتی و تقاطع غیر هم سطح جواد الائمه و احداث پل ولایت و چهارشیر از جمله پروژه های مهم در دوره قبل شهرداری بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه عمده پروژه های قول داده شده در سفر به شهرستان ها در حال انجام است، افزود: به طور ویژه به جز سیستم اداری، مشاورانی بر روی روند اجرای این پروژه ها نظارت دارند که پیشرفت فیزیکی آن ها در یک سامانه به ثبت می رسد.
رتبه دوم استان در پرداخت وام های اشتغال
استاندار خوزستان در خصوص عملکرد بانک ها، بیان کرد: علی رغم انتقادهایی که به بانک ها وارد است، استان خوزستان در حوزه پرداخت وام به اشتغال فراگیر و روستایی رتبه دوم کشور را دوم را دارد. این رضایت بخش نیست اما با توجه به شرایط کشور تلاش خوبی صورت گرفته و تأکید داریم در خصوص اعطای این وام ها سرعت بخشی بیشتری صورت گیرد.
شریعتی در خصوص عملکرد مدیران کم کار نیز بیان کرد: عملکرد تمامی مدیران ارزیابی و بررسی می شود و اگر مدیری عملکرد مناسبی نداشته و با تذکرها روندی در عملکرد آن ایجاد نشد، حتما برخورد خواهد شد.
وی در خصوص حمایت از کالای ایرانی، بر لزوم حمایت از تولیدات داخلی تأکید کرد و افزود: سال گذشته استان خوزستان حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان کالاهای تولید داخل خریداری کرده که ۳۹ میلیارد تومان آن خرید کالای تولید داخلی استان بود.
استاندار خوزستان در خصوص پس گرفتن امضای سوال از رئیس جمهور از سوی نماینده بهبهان و نسبت دادن این موضوع به درخواست استاندار از این نماینده و ارتباط آن با تغییر فرماندار بهبهان گفت: تاریخ زمان انصراف نماینده بهبهان و تاریخ زمان تغییر فرماندار این شهرستان مشخص است.
نسبت دادن پس گرفتن امضا نماینده بهبهان از رئیس جمهور به استاندار حرکت مناسبی نیست
وی ادامه داد: نماینده بهبهان موضوع دیگری را برای بنده توضیح داده که آقای ذوالنور با مراجعه به وی از او خواسته سئوال از رئیس جمهور را به امضا برساند که با مخالفت نماینده بهبهان مواجه شد. در ادامه آقای ذوالنور با نماینده دیگری از استان این درخواست را از نماینده بهبهان درخواست امضا را مطرح کرده که نماینده بهبهان اینبار به خاطر رودربایستی این نامه را به امضا رسانده است.
شریعتی بیان کرد: نسبت دادن این موضوع به استاندار خوزستان صحیح نیست؛ به دلیل وحدت، انسجام و یکپارچگی کشور سکوت کردم. سعی دارم از دولت دفاع کنم و دفاع از آن را وظیفه خود می د انم. برخی نمایندگان سئوال از رئیس جمهور را امضا می کنند اما در صحبت های خود عنوان می کنند که از عملکرد استاندار خوزستان راضی هستند که این یک تناقض است چون رضایت از عملکرد شریعتی به مشابه رضایت از عملکرد رئیس جمهور است چون رئیس جمهور شریعتی را به عنوان استاندار خوزستان منصوب کرده است.
وی گفت: حل مسائل و مشکلات استان خوزستان در این بحران مالی کشور، از دغدغه های رئیس جمهور و هیات دولت است از این رو خود را موظف به دفاع از رئیس جمهور و دولت می دانم.
استاندار خوزستان در خصوص موضوع تخلفات وی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: این تخلفات اتهام بود و در دادگاه جمهوری اسلامی در همه موارد تبرئه شد.
شریعتی در خصوص بهبود فضای کسب و کار در سال ۹۵ تا بهار ۹۶ گفت: در این مقطع زمانی خوزستان جزء سه استان آخر کشور بود اما زمستان سال ۹۶ طبق گزارش اتاق بازرگانی ایران به رتبه دهم رسید.
تضمین فاینانس متروی اهواز
استاندار خوزستان در خصوص متروی اهواز بیان کرد: دولت تاکنون ۵۸۰ میلیارد تومان به متروی اهواز پول تزریق کرده است. طبق توافق دولت با شهرداری های کلان شهرها، شهرداری ها برای احداث مترو باید معادل رقم کمکی دولت را پرداخت کنند اما شهرداری اهواز تاکنون فقط ۲۰ میلیارد تومان پرداخت کرده است.
وی اظهار کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور این موضوع را پیگیری کرده و اوراق مشارکت در حال پیگیری است اما شهرداری اهواز هم باید در تخصوص سهم خود اهتمام بورزد که شهردار اهواز آماده انجام این کار است.
شریعتی بیان کرد: تضمین فاینانس پروژه متروی اهواز با شهرداری است و بانک تجارت به عنوان بانک عامل این پروژه این اطمینان را ندارد که شهرداری اهواز توان پرداخت تضمین فاینانس را داشته باشد. اقداماتی برای قانع کردن بانک عامل در حال انجام است.
استاندار خوزستان در پایان در خصوص کالاهای قاچاق موجود در انبارها گفت: برای این کالاها باید حکم قاچاق صادر شود و ضبط دادگاه میشوند که پس از صدور حکم، روند آنها طی می شود
نظر کاربران
آخر یکی پیدا شد در باره آب آبادان حرفی بزند
اگر تووامثال تودفاع نکنید که فقط به دنبال پرکردن جیب خود هستید ومحکم به میز وپست خود چسبیده اید کدام پابرهنه گرسنه اززر و زور
وتزویرکاران دفاع میکند دست ازفریبکاری بردارید وقت تنگ است ازحق الناس دفاع کنید به فریاد مردم برسید گرچه گوشتان حرف حق رانمی پذیرد
جوک می گی !!!!! اگرمواظف نباشی. یک روزهم استاندار نیستی.
ایشون کی باشن بیا مارابکش ۱۰۰هزار تومان تخفیف نمیدی برای برق من حرف بزنم تکراری ۴جارایگانه بعدا مصرف تعیین میکنن خب بروحمایت کن حتما میخوای جیب ما رابزنی خدا هست همه جا
یکی پیدا کن از خودت دفاع کنه....خوزستان چشم دیدنت نداره
بنده یک خوزستانی هستم که کارو شغل خانواده ما کشاورزی هست دیروز ا سازمان آب و جهاد کشاورزی نامه اونده و حتی زنگ زدند گفتن امشال حق کشت هیچ محصول کشاورزی ندارید حتی صد متر هم نمیتوانید کشت و کار کنید گفتیم چرا گفتن آب نیست اگر اینکارو کنید جریمه میشید گفتیم پس از کجا بخوریم گفتن ین دیگه به ما مربوط نیست ماهمگفتیمباش چشم بنظر شما حرف دیگری میتونستیم بزنیم
آقای شریعتی واقعا گند زدی گند به خوزستان