رشد ۴ درصدی انتشار دی اکسید کربن در ۲۰۱۷
انتشار دی اکسید کربن ناشی از مصرف انرژی، بعد از سه سال ثبات، با رشد ۴.۱ درصدی در سال ۲۰۱۷ همراه بود که این امر اهمیت توجه و حرکت به سوی مصرف انرژیهای تجدیدپذیر را نشان میدهد.
ایرنا: انتشار دی اکسید کربن ناشی از مصرف انرژی، بعد از سه سال ثبات، با رشد ۴.۱ درصدی در سال ۲۰۱۷ همراه بود که این امر اهمیت توجه و حرکت به سوی مصرف انرژیهای تجدیدپذیر را نشان میدهد.
در سال ۲۰۱۷ مصرف نفت در جهان به ۱۴۰۵۰ میلیون تن رسید که نسبت به سال ۲۰۰۰ رشد چشمگیری دارد. در واقع رشد مصرف جهانی انرژی در این سال به ۱.۲ درصد رسید.
همچنین آمارها نشان می دهد سهم انرژی های فسیلی در تامین انرژی جهانی 81 درصد است که با وجود رشد انرژی های تجدیدپذیر روند ثابتی در سه دهه گذشته داشته و بیشترین رشد مصرف انرژی نیز در آسیا، چین و هند بوده است.
در این میان، موضوع مهم نشر دی اکسید کربن است که نگاه های بسیاری به آن معطوف است؛ در سال ۲۰۱۷ نشر دی اکسید کربن ناشی از مصرف انرژی ۴.۱ درصد رشد را نشان می دهد که این رشد پس از ۳ سال ثبات اتفاق افتاده است.
البته رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۱۷ ناشی از افزایش خودروهای سبک و رشد صنعت پتروشیمی است. همچنین مصرف گاز رشد ۳ درصدی داشت که ۳۰ درصد آن متعلق به کشور چین و ۸۰ درصد ان مربوط به صنعت و ساختمان ها است. این روند رشد نسبت به سال های گذشته که بیشترین رشد تقاضا مربوط به بخش تولید برق بوده، متفاوت است.
همچنین تقاضای زغال سنگ در سال 2017 رشد 1 درصدی داشت که برخلاف روند کاهشی مصرف در دو سال گذشته بوده است. این رشد به دلیل افزایش تقاضا برای نیروگاه های زغال سنگ سوز به ویژه در اسیا بوده است.
۲۵ درصد از رشد تقاضای جهانی انرژی در سال ۲۰۱۷ توسط انرژی های تجدیدپذیر پوشش داده شده است که چین و آمریکا پیشتاز این تغییر بوده اند.
در سال گذشته ظرفیت برق تجدیدپذیر 50 درصد و تولید برق تجدیدپذیر 36درصد رشد داشت.
در بخش برق نیز، ۱.۳ درصد رشد را در تقاضای جهانی برق شاهد بودیم که ۷۰ درصد این رشد مربوط به چین و هند است.
برق هسته ای نیز در این سال 26 تراوات ساعت رشد تولید داشت که میزان قابل توجهی نسبت به سال های پیشین است. همچنین توجه به آمارها نشان می دهد در سال 2017 رشد بهره وری مقداری کندی را تجربه کرد و به 7.1 درصد (در مقایسه به میانگین 3.2 درصد در سه سال گذشته) رسید.
ارسال نظر