سرقت هدفمند اطلاعات ایرانیها توسط تلگرام
فروش حجم عظیمی از اطلاعات کاربران در فضای مجازی منبع اصلی درآمد شبکههای اجتماعی همچون تلگرام است که این اقدام علاوه بر نقض حریم شخصی افراد، تهدیدی برای امنیت ملی محسوب می شود.
خبرگزاری مهر: به دلیل اتصال سنسورها و دستگاهها به اینترنت، تصویری کاملا مشابه دنیای واقعی در فضای مجازی نیز در حال تکمیل است که اجزای بسیار کوچک این ساختار در حال تکامل، «داده» نام دارد. این داده ها همانند قطعات یک پازل میتوانند در کنار یکدیگر قرار گرفته و تصاویر و اطلاعاتی را در اختیار قرار دهند که تصمیمگیران عرصه سیاست و تجارت را متقاضی دراختیار داشتن این اطلاعات کرده است.
آمارها نشان میدهد که شرکتهای ارائه دهنده پلتفرم محتوایی از جمله پیامرسان، چندین پتابایت داده و اطلاعات را در اختیار دارند که این داده ها از تراکنشهای آنلاین، ویدئوها، صوتها و کلیک کردنها و ارسال، سنسورها و تلفنهای همراه ، درخواستهای جستجو، یادداشتها، تعاملات شبکههای اجتماعی، دادههای علمی و برنامههای کاربردی آنها تولید می شوند.
تلگرام به عنوان یک پیامرسان غالب که چند سالی است در کشور فعالیت داشته و توانست بیش از ۴۰ میلیون کاربر ایرانی را جذب کند، تبدیل به محل ذخیره کلانداده های این تعداد کاربر شده است. این پیام رسان به این داده ها دسترسی داشته و میتواند برای مقاصد تجاری (وغیرتجاری) خود از آنها استفاده کند. حال آنچه اهمیت فراوانی دارد این است که چه کسی باید و میتواند از این دادهها استفاده کند؟ و در نهایت این سوال مطرح می شود که واقعاً چه مراکزی دادههای ایرانیان را مورد بهرهبرداری قرار می دهند؟
چه اطلاعاتی از کاربران ایرانی برای تلگرام اهمیت داشت
برمبنای بررسی های صورت گرفته از سوی مرکز ملی فضای مجازی، تحلیل کلان داده کاربران ایرانی توسط تلگرام در ابعاد ملی میتوانست اطلاعات گستردهای را در خصوص آسیبپذیریهای کشور در اختیار مراجع بیگانه و دولتهای متخاصم قرار دهد. به عنوان تحلیل سوابق فعالیت ۴۰ میلیون کاربر تلگرام از جمله سبک زندگی ایرانیان از لحاظ ساعت خواب و بیداری، اوقات فراغت، برنامه غذایی، ارتباطات خانوادگی و دوستان، رسمی و غیررسمی، مکانهای محبوب و پررفت و آمد از این طریق به راحتی قابل استخراج است.
۱. بخشی از این دادهها مربوط به زندگی شخصی کاربران است؛ دوستان و نزدیکان و اعضای خانواده افراد از طریق متن و محتوای پیام می توانند قابل شناسایی باشند.
۲. گروههای همکاران نیز می تواند از دیگر منابع دریافت اطلاعات باشد. گفتگوهای کاری و برنامهریزیهای افراد غالبا در این گروهها انجام میشد که در برخی موارد میتوانست اطلاعاتی از سیستمهای ادارای کشور را در اختیار پیام رسان تلگرام قرار دهد.
۳. بعلاوه بسیاری از کاربران تلگرام در ایران عضو حداقل چند کانال بودند که موضوع کانال ها و تعداد بازدیدهایی که کاربران از هریک انجام می دادند، یکی از داده هایی است که می توانست علایق افراد را مشخص کند.
براین اساس هرچه میزان حضور ایرانیان در تلگرام گسترش و ادامه یابد، این حجم از دادههای جمع آوری شده افزایش خواهد یافت و ترسیم پروفایل شخصی، تحلیل شخصیت و ذهن افراد دارای خطای کمتری خواهد بود، که این نتایج می تواند به راحتی در اختیار سرویس های خاص دولتی کشورهایی چون آمریکا و رژیم اسرائیل قرار گیرد.
نظر کاربران
خخخ پیام رسانهای داخلی میدزدن
خخخخخخخخخ شما خووووبين
اره اره باور کردم من یکی برم سروش نصب کنم
چرت میگی
خیلی دیر متوجه این موضوع شدید. هیچ گربه ای برای رضای خدا موش نمیگیره.
مطلب فنی و تحلیل منطقی داشت اما طرف مقابل میلیاردها هزینه کرده به اهداف خود دست یابد.ما چه کردیم؟هزینه کرده اند که سودش را ببرند.آنها برای دستیابی به اطلاعات و در نتیجه بازاریابی و کسب درآمد برای کشورشان از راههای مختلف تحقیق و از نتایج مادی آن بهره میبرند ما نتوانستیم در رابطه با اینگونه اطلاعات از خود واکنشی نشان دهیم لذا حق این است که هرکسی کاشت درو کند ما خواب بوده ایم
تلگرام هم چون کارگزارن این مردم دیوارشون کوتاست و هرکسی حیات خلوتش اینجا بنا میکند
ول کنید این جفنگیات رو ، دیدید نمیتونین راحت فیلتر کنید این مزخرفات رو سر هم میکنید
پاسخ ها
بله چرت و پرته ...چون داره واقعیات رو میگه...
اصلا بعضی از ایرانیها کلا با هرچی که وطنی باشه مخالف هستند و هر چیز که توسط دشمن ساخته میشه دفاع میکنند...
واقعا متاسفم
چرت و پرته
نقی نقو نقی نقو نگو
نقی نقو نقی نقو نگو
مثل تیک سوم سروش
خیلی خندیدم :)
شما که راست میگی....
اگر تلگرام تمام مشخصات ما را هم جمع آوری کند، باز هم بهتر از سرقت اطلاعات مان توسط باج افزارهای داخلی است