سقوط «لیر» به نفع توریستهای ایرانی نشد؟
ریزش مداوم ارزش لیر ممکن است این پرسش را برای ایرانیها ایجاد کند که آیا سفر به ترکیه ارزانتر شده است؟ پاسخ «نه» است! لیدر تورهای گردشگری میگویند ریسک قراردادهای برمبنای لیر بشدت بالا رفته است.
روزنامه شهروند: ریزش مداوم ارزش لیر ممکن است این پرسش را برای ایرانیها ایجاد کند که آیا سفر به ترکیه ارزانتر شده است؟ پاسخ «نه» است! لیدر تورهای گردشگری میگویند ریسک قراردادهای برمبنای لیر بشدت بالا رفته است و حالا هتلداران ترک و صاحبان مشاغل در ترکیه برای اینکه زیر بار این ریسک نروند، قراردادهایشان را برمبنای یورو و دلار میبندند، زیرا آنها تا آخر سال برای درآمدهای گردشگریشان برنامهریزی کردهاند و به این سادگی به ریزش ارزش لیر تن نمیدهند.
از این گذشته ارزش ریال همزمان با لیر بشدت کاهش داشته است و حتی از افت ٥٠درصدی ارزش ریال در کمتر از یکسال میگویند. این موضوع موجب شده ایرانیها هم دلار و یوروی گرانتر بخرند و در نتیجه قیمت سفر به ترکیه آنچنان که مورد انتظار عموم است، تغییری نداشته باشد.
محمدحسن کرمانی، مدیر انجمن آژانسهای مسافرتی به وجه دیگری از این ماجرا اشاره میکند و به «شهروند» میگوید: نمیتوان انتظار داشت که وقتی ارزش پول کشوری افت میکند، قیمت خدمات در آن کشور هم کاهش یابد. بهعنوان مثال ارزش ریال در برابر دلار طی یکسال گذشته افت بیش از ٥٠درصدی را تجربه کرده است، آیا به این بهانه میتوان به هتلداران یا ایرلاینهای ایرانی گفت که باید قیمت خدمات خود را برای توریستهای خارجی نصف کنند.
قیمت هتل در استانبول از شبی ٧٠ دلار تا ٤٥٠ دلار
خدمات در کشورهای توریستپذیر به قدری متفاوت است که نمیتوان قیمتگذاری مشخصی برای آن انجام داد. کرمانی با بیان اینکه هر بازاری قیمت خود را دارد، دراینباره میگوید: بهعنوان مثال همین امروز قیمت هتل ٥ ستاره در ترکیه از ٧٠ دلار شروع میشود و در برخی از هتلها حتی به شبی ٤٥٠ دلارهم میرسد. این تفاوت قیمت را در پروازهای خارجی میتوان مشاهده کرد. در چنین شرایطی نمیتوان انتظار داشت که تورها از یک قیمت واحدی پیروی کنند. اگر خواهان سفر به استانبول در تاریخ ٩ تا ١٢ خرداد هستید، بد نیست که بدانید برای اقامت در یک هتل ٤ ستاره و پرواز با هواپیمایی معراج و زاگرس یکمیلیون و ٩٩٠هزار تومان و در یک هتل ٥ ستاره حدود ٢میلیون و ٢٩٠هزار تومان باید هزینه کنید.
خدمات گران برای گردشگران ایرانی
قیمت هتل برای ایرانیها در ترکیه بالاتر از توریستهای سایر کشورهاست. کرمانی دراینباره میگوید: کشورهای توریستپذیر فرمولهای متفاوتی برای قیمتگذاری خدمات گردشگری دارند. از آنجایی که ایرانیها کمتر از خدمات جانبی و امکانات گردشگری استفاده میکنند و درآمدهای جانبی کمتری دارند، ترکها قیمتهای پایه بالاتری برای توریستهای کشور ما در نظر میگیرند. همین مسأله موجب شده بسیاری از ایرانیها با ویزا کارت شهروندان دیگر کشورها نسبت به رزرو هتل در ترکیه اقدام کنند.
ایرانیها ٢٠١٧ چقدر سفر کردند
در سال ۲۰۱۷ شمار ایرانیان بازدیدکننده از ترکیه به ۲میلیون و ۵۰۲هزار نفر رسید که نسبت به یکمیلیون و ٦٦٥هزار گردشگر ایرانی در سال گذشته میلادی (٢٠١٦) افزایش تقریبا ۸۳۷هزار نفری معادل رشد ۲۵/ ۵۰درصدی را ثبت کرده است. ایران با این آمار پس از روسیه و آلمان در رده سوم مبادی برتر گردشگری ترکیه جای گرفته است و ۷۲/ ۷درصد از کل گردشگران ورودی به ترکیه را ایرانیان تشکیل میدهند. این آمار در سال ۲۰۱۵ حدود ۷/ ۱میلیون نفر و در بیشترین مقدار خود در سال ۲۰۱۰ به ۸۸۵/ ۱میلیون نفر رسیده بود. درواقع ثبت آمار ۵/ ۲میلیون نفری رکوردشکنی در شمار گردشگران ایرانی ترکیه به حساب میآید.
ترکیه در سال ۲۰۱۶ پس از بحرانهای شدید سیاسی، امنیتی و حتی در برخی موارد تروریستی، با افت قابل توجه توریسم ورودی خود روبهرو شد و آمار آن از ۳۶میلیون و ۲۴۵هزار گردشگر ورودی خارجی در سال ۲۰۱۵ به ۲۵میلیون و ۳۵۲هزار نفر در سال ۲۰۱۶ رسید. در مجموع، عملکرد سال ۲۰۱۷ ترکیه در زمینه گردشگری بسیار قابل توجه بوده و توانسته در طول یکسال پس از بحرانهای سال ۲۰۱۶ این کشور، حدود ۷میلیون و ۵۸هزار نفر را به این کشور جذب کند و شمار گردشگران بینالمللی ورودی به آن به ۳۲میلیون و ۴۱۰هزار نفر برسد که حدود ۱۲درصد از این میزان رشد، ناشی از افزایش ۸۳۷هزار نفری ایرانیان بوده است. همچنین نکته دیگر اینکه با وجود رشد تقریبا ۲۸درصدی تعداد گردشگران خارجی ترکیه در سال ۲۰۱۷، تعداد ایرانیان در این سال بیش از ۵۰درصد رشد داشته است.
نظر کاربران
کاری کردید که یه سفر جزیی خارجی برای هشتاد درصد مردم کشورم آرزو بشه.خدا لعنتتون کنه
نه نشد
چون ریال ده برابر لیر سقوط کرده
ارزش پول ملی نابود هست
بعد با لیر مقایسه میکنید
داریم می رسیم به ونزوئلا
پاسخ ها
به جیبوتی....خخخ