احتمال افزایش ۳۰ درصدی قیمت دارو
واردکنندگان دارو و بانک مرکزی روز گذشته به یک توافق رسیدند؛ دارو از دایره کالاهای اساسی با دریافت یارانه خارج شود. بهاینترتیب دارویی که در دو ماه اخیر با دلار کمتر از چهارهزارتومان وارد میشد، از این به بعد بدون دریافت یارانه و با همان دلار چهار هزارو۲۰۰تومانی مصوب وارد میشود.
روزنامه شرق: واردکنندگان دارو و بانک مرکزی روز گذشته به یک توافق رسیدند؛ دارو از دایره کالاهای اساسی با دریافت یارانه خارج شود. بهاینترتیب دارویی که در دو ماه اخیر با دلار کمتر از چهارهزارتومان وارد میشد، از این به بعد بدون دریافت یارانه و با همان دلار چهار هزارو۲۰۰تومانی مصوب وارد میشود.
شرط بانک مرکزی برای اختصاص یارانه به واردکنندگان، ثابتنگهداشتن قیمت دارو تا پایان امسال بود، اما واردکنندگان اعلام کردند که واردات دارو بعد از افزایش قیمت ارز دیگر برایشان صرفه اقتصادی ندارند و حاضرند یارانه دریافت نکنند، اما قیمت دارو را افزایش دهند. مسئولان بانک مرکزی دارو را از دایره کالاهای اساسی که با دریافت یارانه وارد میشد، خارج کردند و وزارت بهداشت قیمت داروهای وارداتی را براساس نرخ چهار هزارو ۲۰۰تومان برای دلار اصلاح و دوباره قیمتگذاری ميكند.
طبق شنیدهها وزارت بهداشت خواهان افزایش ۹درصدی قیمت دارو است، اما عضو هیئتمدیره انجمن مدیریت دارویی معتقد است، افزایش قیمت دارو تا پایان سال مطابق افزایش قیمت ارز (۲۹درصد) برآورد میشود. حسامالدین شریفنیا میگوید، افزایش قیمت دارو تا پایان سال قطعی است، اما سازمانهای بیمه باید بار این گرانی را متقبل شوند تا توان بیماران برای تأمین داروی مصرفی از دست نرود؛ سازمانهای بیمهگری که بعد از اجرای طرح تحول سلامت خود سه هزارمیلیارد تومان به بخش دارو بدهکارند.
4 میلیارد دلار منابع برای مقابله با كمبود دارو
بعد از افزایش بیش از ۳۰درصدی نرخ ارز و تعیین ارز تکنرخی چهار هزارو ۲۰۰تومانی، دارو در کنار کالاهایی مانند گندم، جو، ذرت و روغن در فهرست کالاهای اساسی قرار گرفته و بودجه ۸۰۰ میلیارد تومانی برای یارانه ارزی آن اختصاص پیدا کرده بود؛ به این معنا که واردکننده، دارو را با نرخ زیر چهار هزارتومان تأمین میکرد و در ازای این یارانه متعهد شده بود قیمت دارو را تا پایان امسال در همان نرخهای سال گذشته ثابت نگه دارد. اما روز گذشته در جلسه مشترک واردکنندگان با بانک مرکزی قرار شد واردات دارو را از این به بعد با همان نرخ ترجیحی دولت (چهار هزارو ۲۰۰تومان) انجام دهند و در مقابل، قیمت دارو افزايش پيدا كند.
واردکنندگان دارو به قیمتها و عدم افزایش معترض بودند و در پی همین اعتراضات بانک مرکزی و واردکنندگان به توافق رسیدند دارو را از دایره کالاهای اساسی که با دریافت یارانه وارد میشد، خارج کنند و از سوی دیگر وزارت بهداشت قول داد که قیمت داروهای وارداتی را براساس نرخ چهار هزار و ۲۰۰ تومان برای دلار اصلاح کرده و دوباره قیمتگذاری را انجام دهد. مسئولان حاضر در این تصمیمگیری معتقدند، دارو هنوز هم جزء کالاهای اساسی شمرده میشود، اما کالایي اساسی که مشمول دریافت یارانه به شرط ثابت نگهداشتن قیمتها نیست.
عضو هیئتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران یکی از کسانی است که از این تصمیم دفاع میکند و اطمینان میدهد دارو گران میشود اما بیماران از این افزایش قیمت آسیب نمیبینند. مرتضی خیرآبادی در گفتوگو با «شرق» توضیح میدهد: بعد از اولین مصوبه هیئت وزیران که در تاریخ ۲۱/۲/۹۶ صادر شد و ارز را تکنرخی اعلام کردند، قرار شد مبلغ سههزار میلیاردتومان به کالاهای اساسی گندم، ذرت، جو، روغن و دارو اختصاص دهند. دو میلیارد دلار از این مبلغ برای تأمین دارو و مبلغ یارانه ارزی دارو حدود ۸۰۰ میلیارد تومان تعیین شد.
اما کارشناسان و مسئولان سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، به این نتیجه رسیدند پرداخت یارانه در مقاطعی برای مردم دچار مشکل میشود؛ بنابراین بهتر است این ۸۰۰ میلیارد تومان به جای اینکه مستقیما از بانک مرکزی به واردکنندگان داده شود، به سازمانهای بیمهگر اختصاص پیدا کند. پس ۸۰۰ میلیارد تومان به بودجه قبلی سازمانهای بیمهگر اضافه شد.
نظر کاربران
چه خبره.؟ 30 درصد یدفعه ازکجا بیاره طرف.حقوق ها رو زیر 20 درصد افزایش دادید که
انقدر با زندگی مریض دارا بازی نکنید خدا سرتون بیاره
شما که گفته بودین قیمت دارو افزایش پیدا نمیکنه که پس یعنی ...
دولت تدبیر و امید می خواهد دارو را ۳۰ درصد گران کند ، وزیر بهداشتی که سرمایه ات که به قوه قضاییه اعلام کردی ۱۲۰۰ میلیارد تومان است ، لااقل کمی از سرمایه ات را به مردم ضعیف بده تا توان خرید داروی گران را داشته باشند.
توهمین مدت داروهای خارجی حدود چهل تا پنجاه درصد گران شدند حالا سی درصد. دیگه هم میخوان گرانش بکنن
مرگ بهتر از زندگی در ایران است پول نان ندارم با این بدبختی چه کنم نه شغلی دارم نه در امدی به خدا شرمنده خانواده ام هستم می خواهم خود کشی کنم فقط به بچه کوچکم رحمم می اد این متن را نوشتم با گریه نوشتم امیدی به زندگی ندارم مگر هر روز قیمت ها تعغیر می کند وگران می شود مسعولان بی مسعول
پاسخ ها
داداش خود کشی نکن یه مقدار بزنین تهیه کن برو تو اداره جاتی که جا خوش کردن اتیش شون بزن
خدا بزرگه توکل کن به خدا ما هم خیلی سختیها رو تحمل کردیم کارشناسی داشتم 15 سال نگهبان شرکت بودم بعد کلیه ها مو از دست دادم و دیالیز میکردم الانم شکر خدا پیوند زدم اما امیدم به خدا رو از دست ندادم اگه فقط تن سالم داری خدارو شکر کن مابقیش درست میشه خدا بزرگه.
عجب مملکتی ؟ تا چند روز پیش گفته میشد دارو اصلا گرون نمیشه بیا ۰ یواش یواش به دروغ دارن گرون میکنند ۰؟؟؟؟ مردم اسکول گیر اوردن
قرار ک بود دارو گرون نشه برید بابا خودتون رو جم کنید
ما که قرار بود به عقب برنگردیم الان حا و احوال اونایی که به پریزدنت روحانی رای دادن دیدن داره
چه جور آب و صابون بیاریم البته اونمگرون شده
احتمال از کجای شما در میاد .
شما حتما با موج ضد ایرانی و ضد بشری همراه هستید.
حالا هی قیمت ببرید بالا .
دیگه اخبار پیش از مرگ واویلا نگذارید .
هنوز اولشه صد برابر میشه
بدبخت ما مردم ایران هستیم..وقتی میخواهند حقوق ها رو اضافه کننند...بحث یک درصد هم مطرح میشود....ردز به روز شماها مردم ایران را فقیر تر میکنید...واگذارتون به خدا میکنیم
۱۰روز پشت یرهم گفتین دارو بالا نمیرود چه توافقی خدا لعنت کنه یه بار گفتین که دورهای میشود اخر کار خودتان کردین همش به ما چکش میزنید خدا نگاه میکنه