توفان، ۶۳ سیستانی را روانه بیمارستان کرد
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت که ۶۳ نفر از مردم منطقه سیستان در شمال این استان به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از توفان و گرد و خاک امروز/دوشنبه/ روانه بیمارستان و مراکز درمانی شدند.
خبرگزاری ایرنا: مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت که ۶۳ نفر از مردم منطقه سیستان در شمال این استان به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از توفان و گرد و خاک امروز/دوشنبه/ روانه بیمارستان و مراکز درمانی شدند.
رضا اربابی در گفت و گو با خبرنگار افزود: این افراد به دلیل عوارض تنفسی، چشمی و قلبی ناشی از توفان و گرد و خاک که از ساعات اولیه امروز سیستان را فرا گرفته به بیمارستان ها، مراکز درمانی و پایگاه های اورژانس مراجعه کردند.
وی با اشاره به تعداد مراجعین به بیمارستان ها ادامه داد: هشت نفر از این افراد بستری و بقیه به صورت سرپایی درمان شدند.
اربابی افزود: با توجه به خشک بودن تالاب هامون و در نتیجه بروز پدیده توفان گرد و خاک همواره مردم منطقه به دلیل مشکلات مختلف که عمده ترین آنها تنفسی و چشمی است به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها مراجعه می کنند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان همچنین گفت: با پیش بینی توفان حدود ۲۰ هزار عدد ماسک در ۱۷ روستای شهرستان هیرمند توزیع شد.
به گفته کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان توفان همراه با گرد و خاک میزان غلظت ذرات معلق در هوای شهرستان های شمالی استان شامل زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون (منطقه سیستان) را صبح امروز دوشنبه به بیش از ۳۹ برابر حد مجاز و افزون بر ۱۰ برابر حالت خطرناک رساند.
مرتضی فرجی، حد مجاز و استاندارد ذرات معلق در هوا را ۱۵۰ میکرو گرم بر مترمکعب عنوان کرد و اظهار داشت: غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان در این مدت به پنج هزار و ۹۲۹ میکرو گرم بر متر مکعب گزارش شده است.
وی ادامه داد: سرعت وزش باد همراه با گرد و خاک در این مدت در سیستان به ۱۱۲ کیلومتر بر ساعت رسید که ضمن کاهش کیفیت هوا، دید افقی را در شهرستان های زهک و زابل به ترتیب به ۱۰۰ و ۴۰۰ متر کاهش داد.
وی افزود: وزش باد شدید همراه با گرد و خاک در منطقه سیستان تا پایان هفته ادامه دارد.
کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: برای نوار شرقی -میرجاوه تا سراوان- و غربی - شوره گز تا فنوج)- نیز در این مدت علاوه بر افزایش غبار، وزش باد و گرد و خاک با شدت کمتر پیش بینی می شود.
استان سیستان و بلوچستان به دلیل بروز خشکسالی ۱۸ ساله و وزش بادهای موسمی ۱۲۰ روزه در سیستان و مونسون در دریای عمان و سواحل چابهار همواره با بادها و توفان و گرد و غبار روبروست که علاوه بر کاهش دید، در برخی موارد آلودگی هوا را تا ۲۰ برابر حد استاندارد می رساند.
ارسال نظر