۷۲۲۶۵۴
۵۱۸۴
۵۱۸۴
پ

جوانسازی پوست یا کاسب‌کاری؟

بعضا دیده شده داروهایی که از انگلیس وارد می‌شوند و قیمتشان در لندن ۳۰‌ هزار تومان است، در مطب فلان آقا و‌ خانم دکتر پوست شش‌ میلیون تومان به بیماران عرضه می‌شود. همین مساله کافی است که سرنخ را به دستمان بدهد تا دریابیم گردش مالی زیبایی‌سازان حوزه سلامت چقدر خواهد بود!

روزنامه آرمان امروز - نگین باقری: گرچه عمل زیبایی بینی در ایران حرف اول را می‌زند و همچنان به قوت خود باقی است، اما شاهد هستیم که مط‌ب پزشکان پوست هم در این روزها محل تردد بانوان پولدار بالای پنجاه سال است که به مدد روش‌های جدید و‌ پر هزینه زیبایی بعضا تا ۷۰ سالگی هم حفظ می‌شود. تازه این پایان ماجرا نیست. داروهایی نیز در این چرخه وارد می‌شوند که به‌واسطه بازار گرمی بعضا تا چند‌هزار برابر به دست بیماران پولدار می‌رسند و آنها هم برای حفظ زیبایی خود این هزینه گزاف را با افتخار پرداخت می‌کنند.

جوانسازی پوست یا کاسب‌کاری؟

عمق ماجرا تا جایی است که‌کار از لیفتینگ‌ گذشته و به پاکسازی رگ‌های واریس رسیده است. داروهایی که از انگلیس وارد می‌شوند و قیمتشان در لندن ۳۰‌ هزار تومان است، در مطب فلان آقا و‌ خانم دکتر پوست شش‌ میلیون تومان است. این داروها کلسیم موجود روی دریچه‌های لانه‌ کبوتری را پاک می‌کنند تا رگ‌واریس بلافاصله محو شود. جالب اینجاست که بیماران با یکبار تزریق به هدف می‌رسند، اما پزشکان کاسبکار دفعات درمان را به ماه‌های متمادی می‌کشانند.

چنین مساله‌ای موجب شده که برخی بیماران بدون داشتن آگاهی تنها هزینه‌های زیادی را متحمل شوند و سلامتی خود را نیز به خطر بیندازند، چرا که در این روزها همه به فکر زیبایی خود هستند و از طرف دیگر نظارت‌ها آن گونه که باید و شاید انجام نمی‌شود و این چنین می‌شود که شاهد تشکیل پرونده‌های بسیاری هستیم که از پزشکان زیبایی شکایت شده است. حال تصور کنید در چنین شرایطی گردش مالی زیبایی‌سازان حوزه سلامت به چه میزان است! مساله‌ای چالش‌برانگیز که به‌طور قطع تبعات فراوانی را با خود به همراه دارد. با این حال با توجه به بازار داغ عمل‌های زیبایی که این روزها مشتریان پر و پا قرص خود را دارد، باید به این فکر بود که میزان نظارت‌ها افزایش یابد. چون تا زمانی که چنین اتفاقی نیفتد، برخی سودجویان برای دستیابی به سود بیشتر موجب می‌شوند که بیماران بهای بیشتری بپردازند.

این در حالی است که تکرار اعمال جراحی زیبایی به ضرر بیماران تمام شده و مشکلاتی را برای آنها به وجود می‌آورد. از سوی دیگر، فرهنگسازی در این حوزه نیز بسیار کارآمد است و می‌تواند تا حدودی موجب کاهش آمار اعمال جراحی شود. آن چنان که با کمی جست‌وجو در فضای مجازی می‌بینیم که برخی با انجام عمل‌های زیبایی از چهره خود راضی نیستند و با تکرار آن روز به روز از چهره اصلی خود دور می شوند. گرچه زیبایی مساله‌ای حائز اهمیت است، اما با چه روشی؟ به چه قیمتی؟ بنابراین باید متولیان امر چاره‌اندیشی کنند و اجازه ندهند در برخی مطب‌ها داروهایی که بعضا گران‌قیمت هستند و معلوم نیست که سلامتشان مورد تایید است، برای بیماران استفاده شود.

داروفروشی در مطب‌ها ممنوع است

رئیس هیات‌بدوی سازمان نظام پزشکی در این باره می‌گوید: دیده شده که بیماران تحت عنوان جوانسازی پوست هزینه‌های زیادی را پرداخت می‌کنند که بعدا وضعیتشان به همان حالت اول برمی‌گردد. به‌گفته ایرج خسرونیا برخلاف قوانین سازمان نظام پزشکی داروفروشی در مطب‌ها ممنوع است، اما دوباره این داروها در مطب‌ها به فروش می‌رسند. او ادامه می‌دهد: مدتی بود که سازمان نظام پزشکی به جد دنبال این مساله بود و با تعداد زیادی از افرادی که در مطب‌ها داروفروشی می‌کردند، برخورد می‌کرد، اما شاهد هستیم که تعدادی از مراکز به‌عنوان جوانسازی پوست همچنان این کار را انجام می‌دهند.

او با بیان اینکه انجام تزریق‌ برای جوانسازی پوست دائمی نیستند، می‌افزاید: اثرات تزریق برای مدت کوتاهی است. اگر بیماران به‌دنبال این باشند که واریسشان درست ‌شود، باید گفت که با تزریق درست نمی‌شود. خسرونیا اظهار می‌کند: واریس برای مدتی با تزریق سفت می‌شود و دوباره از آن حالت بیرون می‌آید. بنابراین بنده اطمینان می‌دهم که تزریق به پوست برای رفع واریس کار مثمرثمری نیست. به این دلیل که یک رگ را سفت می‌کند و از بین می‌برد، ولی پوست و گوشتی که وجود دارد، به رگ محتاج‌اند و برای اینکه رگ خود را جبران کنند، یک رگ دیگر درست می‌شود که همان تکرار واریس است.

محبوب‌ترین عمل‌های زیبایی در دنیا

براساس گزارش سالانه انجمن بین‌المللی جراحی پلاستیک (ISAPS) که ژوئن 2017(خرداد 1396) منتشر شد، کشورهای آمریکا، برزیل، ژاپن، ایتالیا و مکزیک در رتبه‌های اول تا پنجم عمل‌های جراحی زیبایی تهاجمی و کم‌تهاجمی سال 2016 قرار داشته‌اند که1/41‌درصد از کل عمل‌های پلاستیک جهان را به خود اختصاص داده بودند. همچنین روسیه، هند، ترکیه، آلمان و فرانسه در رتبه‌های ششم تا دهم و ایران نیز در رتبه بیستم قرار داشتند. پروتز پستان 8/15 درصد، لیپوساکشن 14 درصد، جراحی پلک 9/12 درصد، رینوپلاستی 6/7 درصد، ابدومینوپلاستی 4/7‌ درصد کل جراحی‌های زیبایی جهان را در سال 2016 (1395) به خود اختصاص دادند.

گزارش ISAPS در سال 2016 (1395) نشان می‌دهد که 2/86‌درصد از کل عمل‌های جراحی زیبایی در جهان معادل با 655/362/20 عمل جراحی مربوط به زنان بوده و بیشترین درخواست‌ها مربوط به این پنج مورد بوده است: پروتز پستان، لیپوساکشن، جراحی پلک، ابدومینوپلاستی، ماستوپکسی(لیفت پستان). همچنین8/13‌درصد معادل با 254/264/3 عمل جراحی را نیز مردان به خود اختصاص داده‌اند. پنج عمل جراحی پلاستیک عمده در مردان عبارتند از:جراحی پلک، ژنیکوماستی (بزرگی سینه مردان)، رینوپلاستی (جراحی بینی)، لیپوساکشن. بر اساس آماری که انجمن جراحان پلاستیک آمریکا (ASPS) سال گذشته منتشر کرد، هر دو گروه عمل‌های جراحی تهاجمی و کم‌تهاجمی طی سال‌های اخیر به‌شدت با استقبال مردم مواجه شده‌اند.

تعداد عمل‌های جراحی در آمریکا از سال 2016 (1395) حدود دو‌درصد رشد را نشان می‌دهد. استقبال از روش‌های کم‌تهاجمی نیز در مقایسه با سال 2000 (1379)، 200‌درصد افزایش یافته‌است. به‌گفته عبدالجلیل کلانتر هرمزی، عضو هیات ‌مدیره انجمن جراحان پلاستیک ایران جراحی‌های فک و صورت، تزریق‌ها، جراحی‌های لیفت و لیپوساکشن اصلی‌ترین جراحی‌های زیبایی در ایران به شمار می‌روند. در ایران، رینوپلاستی (جراحی بینی) بیشترین میزان عمل‌های جراحی زیبایی را به خود اختصاص داده است. البته آمار دقیق را در این زمینه‌تنها وزارت بهداشت می‌تواند ارائه کند. به گزارش سیناپرس، جراحی پلک (بلفاروپلاستی)، افزایش حجم / پروتز پستان، لیپوساکشن، بوتاکس، تزریق فیلر و ژل در رتبه‌های بعدی جراحی‌های زیبایی تهاجمی و کم‌تهاجمی در بین ایرانیان قرار دارند.

چرایی آمار بالای جراحی زیبایی در ایران

«عمل‌های جراحی زیبایی به‌عنوان یکی از آسیب‌های محرز طی دو دهه اخیر جامعه ما را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.این‌گونه عمل‌ها به‌دلیل چرخه مالی که ایجاد می‌کنند،تاکنون پزشکان عمومی بسیاری را به خودشان جذب کرده‌اند که در این حوزه مشغول به کار هستند.»اینها را علیرضا شریفی‌یزدی،جامعه‌شناس به «آرمان» می‌گوید. به‌گفته او فقط زنان پولدار میانسال بالای 50 سال نیستند که به اعمال جراحی روی می‌آورند، بلکه مطالعات نشان می‌دهند جوانانی بیشتر به این مساله تمایل دارند که چندان هم پولدار نیستند. او اظهار می‌کند: چنین تفکر غلطی برآمده از زندگی و چهره لاکچری ویژه نظام سرمایه‌داری است و کشورهای جهان سوم هم قربانی آن هستند.

شریفی‌یزدی اضافه می‌کند: گویا این مساله به ارزش اجتماعی تبدیل شده است. در واقع انگار فردی که این کار را انجام می‌دهد، عملکردش عادی است و فردی که این کار را نمی‌کند، گاهی تحت فشار اجتماعی از جمله مسخره شدن قرار می‌گیرد که حتما این کار را انجام دهد. شریفی‌یزدی عنوان می‌کند: همیشه قشر پولدار در یک دوره به‌دلیل داشتن پول و امکانات اقدامی را زودتر انجام داده و چنین روندی به طبقه متوسط نیز تسری پیدا می‌کند.

او ادامه می‌دهد: از این رو وقتی مساله‌ای به‌صورت اپیدمی در می‌آید، یک آسیب اجتماعی در حوزه روانشناسی و جامعه‌شناسی رخ می‌دهد که باید مورد تحلیل قرار گیرد. این جامعه‌شناس خاطرنشان می‌کند: راه برون‌رفت از چنین رویکردی فرهنگسازی است. از سوی دیگر، باید وزارت ارشاد بر تبلیغات زیاد و پرهزینه‌ای که در این زمینه انجام می‌گیرد، نظارت کند. همچنین وزارت بهداشت و درمان هم باید ناظر نوع و میزان اعمال جراحی باشد تا افراد به هر دلیلی اجازه این کار را نداشته باشند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج