شرمن: ترامپ ما را به مسیر مناقشه میبرد
ندی شرمن، سرپرست تیم مذاکرهکننده آمریکا در مذاکرات هستهای ایران در گفتوگو با رادیو نیویورکر درباره مخالفت دونالد ترامپ با برجام میگوید: ما قطعا میدانستیم که این احتمال (لغو توافق) وجود دارد.
خبرگزاری ایسنا: وندی شرمن، سرپرست تیم مذاکرهکننده آمریکا در مذاکرات هستهای ایران در گفتوگو با رادیو نیویورکر درباره مخالفت دونالد ترامپ با برجام میگوید: ما قطعا میدانستیم که این احتمال (لغو توافق) وجود دارد.
همتایان ایرانیمان مرتب از ما میپرسیدند چگونه باید اطمینان یابند که واشنگتن توافق را لغو نمیکند. ما به آنها پاسخ میدادیم که هیچ راهی برای آن وجود ندارد، همانطور که من نیز راهی ندارم که بدانم شما نیز توافق را لغو نمیکنید. توافق باید تا حد امکان همانطور که پایدار و ماندگار است خوب هم باشد.
او درباره مخالفت ترامپ با توافق هستهای تصریح کرد: رئیسجمهور و مخالفان توافق این (انتقادات) را میگویند چون توافق هستهای شامل موضوع موشکهای بالستیک و فعالیتهای منطقهای ایران نمیشود... وقتی شما در اثنای مذاکرات هستید، این توافق ۱۱۰ صفحه دارد که پر از جزئیات فنی است و اگر ما تمامی این مسائل را که ایران نیز بهطور قطع تمایلی به رایزنی دربارهشان نداشت روی میز مذاکره میگذاشتیم به این معنی بود که ایران میگفت اوکی، اقداماتی درخصوص برنامه موشکی بالستیک خود انجام میدهیم اما این بدان معنی است که سانتریفیوژهای بیشتری خواهیم داشت و به غنیسازی در تأسیسات زیرزمینی خود ادامه خواهیم داد.
بنابراین در چنین شرایطی شما علیه خودتان درباره آن چیزی که بیشترین اهمیت را داشت مذاکره میکنید و آن جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای بود. او ادامه داد: واضح بگویم ما برای پیشبرد تلاشهایمان برای بازگرداندن شهروندان آمریکایی که در ایران بازداشت یا ناپدید شدهاند باید فرمت این مذاکرات را ادامه دهیم اما اگر بخواهیم تمامی این موضوعات را روی میز مذاکره قرار دهیم، در راستای منافع ملیمان نخواهد بود. اکنون جان بولتون مشاور امنیت ملی اوست و وزیر پمپئو نیز اگرچه تلاش میکند یک دیپلمات باشد، در قبال ایران تنها یک تندرو بوده است.
به نظر میرسد رئیسجمهور ترامپ احتمالا ما را در مسیر مناقشه با ایران سوق میدهد و این نتیجه خوبی برای آمریکا نیست. شرمن در پاسخ به این سؤال که آیا پس از ماهها و ماهها تعامل با مقامات ایرانی در مذاکرات هستهای هنوز با آنها ارتباط دارد؟ گفت: بله، همانطور که بسیاری در آمریکا این ارتباط را دارند. وقتی شما روابط دیپلماتیک ایجاد میکنید، بهراحتی آن را کنار نمیگذارید.
وی در ادامه درباره رویکرد مقامات ایران در قبال توافق هستهای، گفت: آنها ارزیابی واقعبینانهای داشتند... ایران یک مذاکرهکننده بسیار پیچیده است. آنها مذاکرهکنندگان مقاومت هستند که همان شعار کشورشان است. ایرانیها مذاکرهکنندگانی بسیار سخت و بسیار صبور هستند و تمام اجزای روی میز مذاکره را میبینند بنابراین فرم مذاکره با آنها بسیار پیچیده و کاملا متفاوت با مذاکرات کرهشمالی است.
نظر کاربران
ببرد خب. قدرت کی بیشتره؟؟؟؟