هشدار درباره افزایش تجرد دختران در ایران
دبیر کارگروه خانواده سالم معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نسبت به افزایش تجرد قطعی دختران در ایران هشدار داد.
خبرگزاری ایلنا: دبیر کارگروه خانواده سالم معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نسبت به افزایش تجرد قطعی دختران در ایران هشدار داد.
عالیه شکربیگی (دبیر کارگروه خانواده سالم معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری) درباره تجرد قطعی برخی دختران گفت: به طور کلی تجرد قطعی دختران در ایران افزایش پیدا کرده است، اما نمیتوان آن را به طبقه خاصی از جامعه نسبت داد. در واقع بحث تجرد قطعی در میان تمام طبقات جامعه با تغییرات نگرشی صورت گرفته است. باید دید نگرش این افراد به زندگی دقیقا چگونه است؟
وی ادامه داد: تجرد قطعی یعنی زمانی که انسان شرایط مناسب سنی برای ازدواج را از دست میدهد. البته شاید امکان ازدواج داشته باشد، اما دیگر امکان باروری وجود ندارد. یکی دیگر از دلایل تجرد قطعی، مضیقه در ازواج است. یعنی تاکنون شخصی که ایده آلهای مورد نظر آنها را داشته باشد، هنوز پیدا نشده است.
مدیر گروه علمی تخصصی خانواده در انجمن جامعه شناسی ایران در پاسخ به این سوال که آیا این مساله در خانوادههای سنتی بیشتر است یا در خانوادههای مدرن؟ گفت: نمیتوان قضاوتی در این زمینه داشت. ما در مواردی شاهد بودهایم که در خانوادههای سنتی و حتی روستاها تجرد قطعی دیده شده است. این معضل مربوط به امروز و دیروز نیست، در واقع سالهاست زیر پوست خانوادهها اتفاق میافتد و حالا خودش را نشان داده است. بنابراین نمیتوان به طور دقیق مشخص کرد تجرد قطعی در چه خانوادههایی بیشتر و در چه خانوادههایی کمتر است.
وی خاطرنشان کرد: شواهد نشان میدهد؛ تجرد قطعی دختران و حتی پسران در خانوادههای سنتی، سرمایه گذار، مدرن و پست مدرن وجود دارد، اما نکته قابل توجه این است که سن تجرد قطعی بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی است یا در واقع سنی که باروری از دست میرود.
این جامعهشناس با بیان تاثیر ازدواجهای ناموفق یک خانواده بر تجرد قطعی دیگر اعضای خانواده توضیح داد: این مساله نسبت به تغییر نگرش پدیده ازدواج به وجود آمدهاست. فرض کنید در یک خانواده دو ازدواج صورت گرفته است، نفر سوم وقتی میبیند مسائل و مشکلات آن افراد خیلی زیاد است، دیگر دنبال بحث ازدواج نیست. بنابراین بخشی از آن مربوط به تغییرات نگرشی و ارزشی است که در دختران ما رخ داده است.
او افزود: یکی دیگر از مسائلی که در این زمینه میتواند تاثیرگذار باشد، مضیقه در انتخاب موردهای مناسب است. فرض کنید دختران همیشه دنبال این بودهاند که مورد خوب پیدا شود. همیشه وسواس گونه عمل کردهاند و انتظار داشتند شخص همه معیارهای او را داشته باشد، در حالی که ما نمیتوانیم یک فرد را صد درصد ایده آل بدانیم.
شکربیگی در خصوص مساله سومی که در تجرد قطعی تاثیر گذار است، گفت: توانمندیهای مالی و اقتصادی دختران نقش بهسزایی در این مساله دارد. در صورتی که یکی از دلایل ازدواج نیازمندی مالی است وقتی این نیاز برطرف میشود، شاید دیگر ازدواج برای برخی جذابیتی نداشته باشد. باید توجه داشته باشیم در هر مساله اجتماعی دهها دلیل موثر است، اما دلایلی که من نام بردم شاید عمدهترین دلایل تجرد قطعی در خانواده ایرانی باشد. یکی دیگر از عوامل تجرد قطعی، مشکلات اقتصادی بعد از ازدواج است؛ یعنی همزمان توانمندی مالی و محرومیت مالی میتواند تاثیرگذار باشد.
وی درباره وسواس انتخاب در میان جوانان دهه شصت گفت: این وسواس انتخاب در دهه شصتیها بیشتر است، زیرا آنها نسل آرمانگراتری هستند و به دلیل همان آرمانها و ایدههایی که دارند؛ کمال طلب میشوند. جوانان دهه شصت در مورد انتخاب فردی که میخواهند با آنها زندگی کنند؛ سختگیری میکنند و عمدتا معتقدند؛ شخص مقابل باید همه شرایط مطلوب را داشته باشد، اگر این شرایط را نداشته باشد؛ ممکن است از ازدواج کلا صرفنظر کنند. بعضی از افراد دهه شصت به زیبایی ظاهری تاکید داشتهاند و ظواهر برای دختران و پسران دهه شصت عمدتا مهم بوده است.
این جامعهشناس با اشاره به پیامدهای مجردی قطعی در دختران، گفت: مهمترین پیامد میتواند احساس تنهایی باشد. انسانها نیازمند داشتن خانوادهای هستند که کانونی پرمهر و محبت داشته باشند، از طرفی انسان همیشه جوان نمیماند که تصور کند تا ابد پول و تعاملاتش با او خواهند بود روزی انسان پا به سن سالخوردگی میگذارد و آن زمان پیامد تجرد قطعی خودش را نشان میدهند.
وی افزود: من با افرادی که دچار تجرد قطعی شدهاند؛ صحبت کردهام، آنها میگویند؛ ممکن است به لحاظ اقتصادی همه چیز داشته باشیم، ولی کسی که به عنوان همدم در کنارمان باشد را نداریم. انسان نیازمند تعامل و ارتباط است و اگر آن را نداشته باشد، دچار افسردگی میشود.
نظر کاربران
وقتی پسر متولد شصت میره دختر متولد هشتاد و یک میگیره بهتر از این نمیشه. (بیست و یک سال اختلاف سنی)
وقتی پسرای مجرد از صبح توی خانواده برتر پلاسن و عشوه میان که فعلا شرایط ازدواج نداریم و دختر پزشک میخوایم خودمون حقوقمون دو میلیونه بایدم جامعه فقط به دخترا بگه ارمانگرا.
خرج خانواده انقدر زیاد است ودر امد کم ادم عاقل در این زمانه ازدواج نمی کند تا بعداً پشیمان شود
پاسخ ها
این مسایل نیست تبلیغات انقدر غلط انجام شده که دیگه حتی فرزند حاضر به زندگی با والدین نیست.. دلش میخواد مجرد زندگی کند.. واهمه ای از کسی ندارد.. تحویل بگیر جامعه مدنی رو
سلام دختری که اصلا خواستگار براش نمیاد ودرضمن وضع اقتصادی پسرام بیشترشون بد هست وخواستگاری نمیرن بعضی با چندر غاز حقوق چی جوری میتونه خونه اجاره کنه آب وبرق گاز موبایل تلفن ومثلا دکتر اگه مریض شن ماشین وخرج بنزین وخرابیش وخورد وخوراک وپوشاک که چیزهای ضروری زندگی وحالا مسافرت وخرج بچه و مدرسه بچه وبه هر حال هر چیز دیگه ای که شادی بیاره براشون مثلا یه سینما برن دوتایی نباشه چی جوری ازدواج کنن نکند بهتره چون سر مسایل اقتصادی هردو شون بهشون فشار میاد آخرم طلاقه یه معزل دیگم به جامعه افزوده میشخ
پاسخ ها
ماکه خیری از ازدواج ندیدیم اتفاقا زودتر پیرت میکنه
قدیم حاج خانم ها ی هر محله ماموریت داشتن دختران و پسران مجرد فامیل را بهم برسانند.....حالا کجا هستند اون حاج خانم ها.....کجا ست اون همت و مرام و دید انسانی؟؟؟؟؟
بزارین همین جا یه آمار از دختران مجرد بگیریم اگه بالای سی سال سن دارين و مجرد هستین بزن مثبت
یکی هم مثل من پاسوز بی منطقی و خودخواهی خانواده هامون میشیم که نمیزارن خودمون انتخاب کنیم
خاک بر سر هر چی تفکر ضد زنه خاک بر سر مردایی کنم که زن رو فقط به خاطر بچه میخوان تجرد قطعی یک زن رو از رو سن باروری تخمین میزنن جامعه جهان سوم یعنی همین، چرا برای مردا هیچ سن تجرد قطعی وجود نداره شما و امثال شما با این تفکراتتون لیاقت زندگی تو جنگل رو هم ندارین چه برسه به شهر و کشور
پاسخ ها
پریروزا عروسی کی بود پرنس چی چی
عروس 37 سالش بود قبلا هم ازدواج کرده بود.
حالا اگه ایران بود 37 ساله باید گور میخرید واسه خودش.
بچی شد
چرا اینجوری شد
اصلا عشق چیه،صفا چیه،دلبر و دلدار چیه
پس چی چیه
اجازه من قاشق ام
شرلیط اقتصادی درسته که خیلی مؤثره اما به نظر من دخترای ما خیلی فکر و دیدگاهشون تغییر کرده. ازدواج خیلی خوبه اما تو عرف مردسالار جامعه ما فقط محدود کننده و مشکل سازه.من فوق لیسانسم، کارمند بانکم، ظاهر موجهی دارم، از عهده زندگی خودم برمیام و مشکلی ندارم. خواستگار هم دارم اما فقط در صورتی ازدواج میکنم که همسرم همه حقوق ضمن عقد رو بهم بده. در مقابل منم مهریه نمیزنم. چون برام مهمتره که اجازه خروجم از کشور دست یه مرد نباشه و مالک آزادی خودم باشم. یا وقتی جونم به لبم رسید بتونم راحت جدا شم. یا حضانت بچه ام با خودم باشه و... اینا حقوقیه که جامعه مردسالار از ما گرفته و ما خودمون باید بگیریمش چون از زندگی مادرامون درس گرفتیم. به هر مردی حق طلاق میخوام میترسه!
پاسخ ها
اینقدر وضع دنیا خرابه کسی جرئت نمیکنه بره خواستگاری
منم فکر میکنم تو عرف مردسالار اگه ازدواج کنم
تبدیل به کنیز یه مرد میشم
چون مرد در ظاهر مثبتم دیدم
که چه افکار جاهلانه ای داشته
فکر میکنن چه ...هستن
حالا خوبه تو شکم یه زن پرورش پیدا میکنن
میشه سقطشون کرد که به وجود نیان هههه
چرا چرت میگی یعنی زن بالای چهل سال نميتونه بچه دار شه تو آشناهای دور و نزدیکمون چند تا خانم بازی چهل سال داریم که بچه دارشدن زندگيشون هم از خیلی های دیگر شکر خدا بهتره
درود به تارا با این تدبیر عاقلانه
یکدفعه بگین زنان مجرد بالای چهل سال به خاطر اینکه سن بچه دار شدنشون تموم شده برن خودکشی دسته جمعی کنند خیال همتون راحت شه
تو این کشور مردا درهر سنی دقت کنین در هر سنی حتی نود سالگی میتونن ازدواج کنن حتی اگه فاصله سنی پنجاه سال داشته باشن ولی زنان این کشور رسیدن به چهل میگن تجرد قطعی
اون خانومه که الان شده عروس خانواده سلطنتی انگلستان 37 سالشه مطلقه اگه تو ایران بود به خاطر همین چیزی که ازش تجرد قطعی نام می برند الان باید میرفت یه جا در سکوت خودکشی میکرد بعد به خودمون میگیم مسلمون
.... وقتی یه خانوم که مدیر فلان گروه خانواده اس هیچ حق ازدواجی برای خانم چهل به بالانمیدونه از مردای این سرزمین و خانواده هاشون چه انتظاری میره حقمونه هر چی ظلم داره به زنا ميشه حقمونه
خب مشخص شد که زن بالای چهل نميتونه بچه دار شه؟ بالای چهل ميشه تجرد قطعی! بعد شما مدیر گروه خانواده یا معنی قطعی نميدونی چیه یا اگه میدونی ازدواج خدیجه که چهل ساله بود با حضرت محمد ازدواج کرد و بچه دار شد رو. و واسه ما توجیه کن و توضیح بده چه جوریاس؟
الان یکیو میارن صدا سیما بگه جوونا قانع باشین
متاسفانه نمیتونم ریپلای کنم رها جان اینجا جواب میدم. من خیلی خواستگار میاد برام اما اینو مطمئنم بالای 90 درصدشون بخاطر اینکه شاغلم میان. یا دخترای معلم و فرهنگیا بخاطر شرایط شغلیشون خیلی خواستگار دارن.چون فکر مردامونم عوض شده. اونقد شرایط اقتصادی و ترس از آینده همه رو تحت فشار گذاشته که پسرا دخترای شاغل رو ترجیح میدن نسبت به بیکارا. چون درآمدا کمه دنبال یه شریک مالی هستن بجای شریک عاطفی یا شریک زندگی!غافل از اینکه بیشتر از هرچیزی تو ازدواج همفکر بودن مهمه که تو جامعه ما کمرنگ شده.
هیشکی باورش نمیشه من معیار ظاهری و مادی آنچنانی ندارم. اما باورکنین یه همفکر پیدا نمیشه. مردای ایرانی از زنایی که دنبال برابری هستن میترسن. منم از زندگی با مردایی که طوری تربیت شدن که تو ضمیر ناخودآگاهشون زنها رو جنس دوم میدونن میترسم و اینگونه است که خیلی از ماها تنهاییم... با وجود خیلی از مزایای ازدواج، وقتی به قیودش فکر میکنم و تبعاتش برای خودم...با خودم میگم ولش کن اصلا!سری که درد نمیکنه رو دستمال نمیبندن!
خدالعنت تون کنه باعث مجردی دختران وپسران شماییدبه خاطربیکاری وفقرخاک برسرتون نفهمیدین
تارا خانم بنده تمام شروط ضمن عقد و بعد از عقد شما رو قبول دارم...شماره تماس و آدرستون بفرست همین شب جمعه ای بیایم واسه خواستگاری...
تارا خانم مردها هیچ گناهی ندارندکه دنبال زن شاغل میگردندچون درآمدخودشون کمه ویاازلحاظ مالی قدرت اداره زندگی روندارندبه این سمت کشیده شده اندوگرنه همه میدانندتامین مخارج خانواده بامردهست .من خودم مجرد۳۷ساله هستم ولی وقتی میبینم مردهایی که همیشه دربرابرزن وبچشون شرمنده هستنداصلابه ازدواج هم فکرنمیکنم چون خودم هم وضعیت مالی ام خوب نیست درکشون میکنم .جای همه چیز دراین کشورعوض شده وهمه به تنهایی رنج آور رو آورده اندازروی اجبار .کاشکی یکی بودمامردها روهم درک میکردکه چه به روزمون اومده مردها ازدرون ذره ذره داغون میشن