نامه امیر کویت به کشورهای تحریم کننده قطر
امیر کویت اخیرا در راستای تلاش برای حل بحران قطر، نامههایی را برای سران کشورهای محاصره کننده قطر ارسال کرده است.
خبرگزاری تسنیم: به نقل از عربی ۲۱، یک روزنامه کویتی محتوای نامههای اخیر شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح خطاب به کشورهای محاصره کننده قطر را منتشر کرد.
روزنامه کویتی "الرأی" به نقل از منابعی دیپلماتیک نوشت که تلاش اخیر کویت برای حل بحران کشورهای عربی خلیج فارس و قطر که به اولین سالگرد خود نزدیک شده است، موفقیتآمیز نبود.
به نوشته این روزنامه، امیر کویت در نامههای اخیر خود به سران کشورهای محاصره کننده قطر بر ضرورت وحدت در مقابله با چالشها، ارتباط با یکدیگر و طرح شفاف مسائل مورد اختلاف و پاسخ به آن در سایه وجود ضمانتهای اجرایی تاکید کرده است.
ابتکار عمل در دست آمریکا و کشورهای غربی نباشد
به گزارش الرأی، کویت به دنبال این است که ابتکار عمل برای حل بحران کشورهای عربی خلیج فارس در دست خود آنها باشد، نه در دست آمریکا و سایر کشورهای غربی دوست و از هرگونه تلاشی کمک کننده در این زمینه استقبال شود.
این روزنامه کویتی نوشت: از نظر کویت اگر راه حل در داخل باشد، هزینه آن کمتر خواهد بود حتی اگر منجر به دادن امتیازاتی توسط برادرانشود، زیرا راه حلهای خارجی، تعهداتی در قبال ائتلافهای امنیتی و اقتصادی را تحمیل میکند و کشورها و جوامع ما را در معرض فرسایش امکانات مادی و همچنین ارتباطاتی سیاسی که ضرورتا با گرایشات کشورهای عربی خلیج فارس همسو نیست قرار میدهد.
به نوشته این روزنامه، کشورهای محاصره کننده قطر معتقدند که دلایل تحریم همچنان استوار است و چیزی تغییر نکرده و این در حالی است که قطر معتقد است که کشورهای تحریم کننده آماده برداشتن حتی یک گام از گامهایی که قطر برای حل این بحران بر میدارد نیستند.
رأی در ادامه نوشت: همه طرفهای بحران برای نقش کویت و دیدگاههای این کشور در قبال مسائلی که منطقه با آن روبرو است، احترام قائل هستند و در نتیجه این نقش ادامه خواهد یافت.
طی روزهای گذشته مسئولان برخی از کشورهای طرف بحران شورای همکاری خلیج فارس و مسئولان کویتی با یکدیگر دیدار کردهاند و این در حالی است که نتایج این دیدارها به صورت علنی اعلام نشده است.
عربستان، امارات، بحرین و مصر از پنجم ژوئن گذشته (۱۵ خرداد) روابط خود با قطر را بهبهانه حمایت این کشور از تروریسم قطع و تمام گذرگاههای زمینی، دریایی و هوایی خود با قطر را مسدود کردند.
قطر از ابتدای این بحران تأکید کرده که کشورهای محاصره کننده از طریق وارد ساختن اتهامات به قطر و دروغپراکنی و درخواستهای غیرواقعی و غیرقابل اجرا، بهدنبال تجاوز به حاکمیت ملی این کشور هستند.
تاکنون تلاشهای میانجیگرانه کویت برای حل بحران قطر نتیجهای در پی نداشته است.
نظر کاربران
به نظرم شکاف واختلاف بین اعراب نه تنها برای ایران بلکه برای جهان خوب هستش چون اتحاد آنها سبب نابودی خیلی از آزادی های انسانی می شود چون در بطن تفکرات آنها نظام پادشاهی و دیکتاتوری سوار و حاکم بر جوامع خود را دارند