کنترل جمعیت موش در تهران با شیوههای علمی
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران گفت: قصد داریم با شیوه های علمی و کمک از متخصصین، جمعیت این حیوان را کنترل و به حداقل برسانیم.
خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران گفت: قصد داریم با شیوه های علمی و کمک از متخصصین، جمعیت این حیوان را کنترل و به حداقل برسانیم.
این کمیته با حضور فرهاد افشار مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر، آسمار عضو هیات علمی دانشگاه گیلان، سیاه سروی استادیار دانشگاه فردوسی مشهد و عضو گروه پژوهشی جونده شناسی، فرهودی استاد دانشکده دامپزشکی کرج، یوسفی عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران و جمعی از معاونین و مدیران شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران برگزار شد.
در ابتدای جلسه افشار با اشاره به این که بسیاری از مشکلات با دوراندیشی صاحب نظران و اساتید علمی مرتفع می شود، اظهار داشت: هدف از تشکیل این کمیته، یافتن راه حل های بهینه برای حل مسائل و مشکلات مربوط به حیوانات شهری است.
وی با اشاره به این که موش به عنوان زنجیره ای از اکوسیستم برای تعادل طبیعت آفریده شده و تقریبا در همه نقاط این کره خاکی وجود دارد، گفت: امکان نابودی صد در صدی موش های شهری وجود ندارد، اما ما قصد داریم با شیوه های علمی و کمک از متخصصین، جمعیت این حیوان را کنترل و به حداقل برسانیم.
در این جلسه آسمار، عضو هیات علمی دانشگاه گیلان، ضمن تقدیر از تلاش های شهرداری تهران در مناطق ۲۲ گانه در راستای مقابله با موش و کنترل جمعیت سگ های بدون صاحب، خاطر نشان کرد: امروز با افتخار بحث بیماری هاری در محیط شهر تهران از بین رفته است و اگر هم سگ هایی با این مشخصات وجود داشته باشند، در نقاط خارج از شهر زندگی می کنند.
وی با اشاره به وجود موش های شهری، اظهارداشت: ما نمی توانیم پدیده موش را ریشه کن کنیم؛ اما می توانیم با استفاده از روش های علمی و بهسازی محیط این جمعیت را مهار کرده و به اعتدال برسانیم.
اسمار در ادامه به امر آموزش و تبلیغات اشاره کرد و افزود: فرآیند مبارزه با موش به ثمر نمی رسد، مگر از طریق آموزش و اطلاع رسانی به شهروندان؛ چراکه شهروندان تهرانی نقش به سزایی در ایجاد بستر مناسب برای ازدیاد موش های شهری ایفا می کنند.
در ادامه سیاه سروی، استادیار دانشگاه فردوسی مشهد و عضو گروه پژوهشی جونده شناسی با تاکید بر این نکته که کار اجرایی و پژوهشی همیشه در کنار هم معنا می یابد، تصریح کرد: منبع اصلی تولید اطلاعات و دانش جدید تنها از طریق فعالیت های پژوهشی امکان پذیر است.
وی با اشاره به بررسی و پایش جمعیت موش های شهری از طریق روش های جدید، اظهار داشت: لازم است موش ها را به عنوان هم زیست زندگی شهری خود به درستی بشناسیم و علم خود را در مطالعات تلفیقی بالاتر ببریم.
در ادامه فرهودی، استاد دانشکده دامپزشکی کرج به بیان خصوصیات زیستی موش پرداخت و گفت: موش به سرعت متوجه خطر در زیستگاه خود می شود و محیط را ترک می کند. این عمل حاصل از هوش طبیعی حیوان است که باعث جلوگیری از انقراض نسل در این جانداران خواهد شد.
فرهودی نیز بر پایش جمعیت موش تاکید کرد و گفت: از واجبات کار شهرداری تهران مطالعه رفتار موش و انواع بیماری های منتقل شونده از سوی این جاندار به انسان ها است.
وی در خصوص سگ های بدون صاحب اظهار داشت: در همه دنیا سگ ها زنده گیری، عقیم و سپس رهاسازی می شوند. هم چنین سگ هایی که به لحاظ کهولت سن، بیماری یا نقص عضو جدی قابل درمان نباشند را یوتانایز (مرگ با ترهم) می کنند.
فرهودی با بیان این که متاسفانه عده ای از شهروندان با بزرگ نمایی وقایع، اقدامات موثر شهرداری را نفی می کنند، تصریح کرد: ارتباط با حامیان واقعی محیط زیست و حیواناتی که صلاحیت آن ها تایید شده است، می تواند در انجام امور سگ های بدون صاحب کمک رسان شهرداری تهران باشد.
در این جلسه حسین یوسفی، عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران پیشنهاد داد تا گزارش هایی در بازه های زمانی کوتاه برای شورای شهر ارسال شود تا تعامل میان کمیسیون سلامت و بخش مبارزه با جانوران شهری بیش تر و پر رنگ تر شود.
گفتنی است؛ مقرر شد بررسی و پایش جمعیت موش های شهری از طریق روش های نوین، اثر بخشی نوع فعالیت اجرایی پیمانکاران، تدوین برنامه های آموزشی و بررسی میزان آلودگی موش و سگ های بدون صاحب در شهر در دستور شرکت کار قرار گیرد.
نظر کاربران
خدابه دادمون برس بتاین مسولین بی خیال
چه بگم !!!خخخخخخخ
اگه توانستید موش های اقتصادی راریشه کن کنید!؟
همانگونه که وزارت دفاع اقدام به خرید سامانه
ضد موشکی از روسیه کرده است، وزارت رفاه نیز
اقدام به خریدسامانه ضدموش (تله موش گیری)
از چین نموده و به این نگرانی خاتمه دهند.
پاسخ ها
اخه تله موش های چینی عرضه ندارند
کاش بجاش گربه وارد کنند.ترامپ خوبه
ی تنه دمار همه رامیاره.