۷۱۴۲۱۷
۸ نظر
۵۰۱۰
۸ نظر
۵۰۱۰
پ

آیا خورشید می‌میرد؟

گمانه‌زنی‌های زیادی درباره مرگ خورشید شده است، تازه‌ترین پیش‌بینی محققان در این زمینه حاکی از پایانی شگرف و تبدیل‌شدن خورشید به یک سحابی سیاره‌ای است.

ایرنا به نقل از ایندیپندنت نوشت: گمانه‌زنی‌های زیادی درباره مرگ خورشید شده است، تازه‌ترین پیش‌بینی محققان در این زمینه حاکی از پایانی شگرف و تبدیل‌شدن خورشید به یک سحابی سیاره‌ای است.

نتایج یک مطالعه که توسط یک گروه بین‌المللی از ستاره شناسان انجام‌شده است، نشان می‌دهد که خورشید پس از مرگ هاله‌ای درخشان و پابرجا به‌جا می‌گذارد که به‌رغم اندازه کوچک آن از فاصله چند سال نوری قابل‌رؤیت خواهد بود.

محققان به‌اندازه زیادی توافق دارند که مرگ خورشید ما تقریباً حدود ۱۰ میلیارد سال نوری دیگر اتفاق می‌افتد اما درزمینهٔ اتفاقاتی که بعدازاین حادثه رخ می‌دهد، اتفاق‌نظر ندارند.

از هر ۱۰ ستاره، ۹ ستاره در زمان مرگ خود یک سحابی سیاره‌ای تشکیل می‌دهند ؛ سحابی سیاره‌ای (planetary nebula) از گاز و پلاسما تشکیل‌شده‌ است و پس از مرگ ستارگان به وجود می‌آیند.

مدل‌های ریاضی پیش‌ازاین نشان داده‌اند که جرم ستاره بومی ما (خورشید) برای ایجاد یک سحابی قابل‌رؤیت بسیار کم و لازم است که دو برابر اندازه فعلی بزرگی داشته باشد تا بتواند هرگونه اثر قابل‌رؤیتی برجای گذارد.

اما اکنون گروهی از ستاره شناسان بین‌المللی متوجه شده‌اند که ستاره‌های کم جرم مانند خورشید ما به‌واقع با حرارتی سه برابر بیشتر می‌سوزند و در قیاس با آنچه پیش‌بینی‌شده است، درخشان‌ترند.

بر این اساس، این مطالعه که در مجله Nature Astronomy منتشرشده است، نشان می‌دهد که خورشید ما به‌اندازه کافی بزرگ است تا به حیات خود در سبک سحابی خاتمه دهد.

محققان گفتند، مدل داده‌ای جدیدی که آن‌ها ابداع کرده‌اند، توضیح می‌دهد که چرا نمونه‌های زیادی از سحابی‌های درخشان به‌جامانده از ستارگان بسیار کم جرم قابل‌مشاهده هستند؛ موضوعی که ۲۵ سال گذشته مورد اختلاف بود.

این مدل نشان می‌دهد که پس از زوال پوسته ستاره، هسته ستاره سه برابر سریع‌تر از مدل‌های قدیمی‌تر می‌سوزد که این موضوع تشکیل یک سحابی درخشان را بسیار محتمل‌تر می‌سازد.

بر اساس این مدل تازه ابداع‌شده، ستاره‌ای که تنها کسری از خورشید ما کوچک‌تر است سحابی بسیار کم نوری تشکیل می‌دهد که قابل‌رؤیت نیست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • تن

    " حالا خورشید" چی؟میمیرد؟!

  • حیدر کرار

    تازه این کشف کردید ،خوب اینو که قران ۱۴۰۰سال پیش گفته ،انقد زحمت کشف الکی به خودتون ندید برید قران بخونید همه چی اونجا هست

  • حیدر کرار

    تازه این کشف کردید ،خوب اینو که قران ۱۴۰۰سال پیش گفته ،انقد زحمت کشف الکی به خودتون ندید برید قران بخونید همه چی اونجا هست

  • بدون نام

    اعوذباالله من الشیطان الرجیم.اذاالشمس کورت.سوره تکویر.آیه 1.حواب همه ی مبهماته.

  • حسن

    نیر اعظم هیچگاه نمسوزد

  • بدون نام

    سال نوری فاصله ستاره گان محاسبه میشود اما عمر آنان به زمان و مکان شمرده میشود میتوانیم بگوئیم 10 میلیارد سال خورشیدی در صورتیکه چنین چیزی نیست عمر خورشید بستگی به میزان هیدروژن او دارد شاید 5 میلیارد سال دیگر مجبور شود از گاز حلیوم استفاده کند که مرگ او در همین است

  • بدون نام

    10میلیارد سال نوری
    تا اون موقع هم کره زمین نابود شده

  • بدون نام

    بلوف .بدون مدعی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج