۷۱۲۵۵۸
۱ نظر
۵۰۰۳
۱ نظر
۵۰۰۳
پ

قیمت بالای نفت به تقاضا ضربه می‌زند؟

قیمت نفت هفته گذشته اندکی کاهش یافت اما همچنان نزدیک به بالاترین حد خود در حدود سه سال و نیم گذشته باقی ماند.

خبرگزاری ایسنا: قیمت نفت هفته گذشته اندکی کاهش یافت اما همچنان نزدیک به بالاترین حد خود در حدود سه سال و نیم گذشته باقی ماند.

دلایل این امر برای اکثر کسانی که به تحولات روزانه بازار نفت توجه دارند، آشنا بوده و شامل کاهش تولید اوپک، ناآرامی ژئوپلیتیکی و رشد قوی تقاضا است.

اما در چه مقطعی قیمتهای بالاتر به بخشی از تقاضا ضربه زده و یکی از مثبت‌ترین عوامل تاثیرگذار بر بازار را از بین خواهد برد؟

مصرف کنندگان به راه‌های مختلف به قیمتهای مختلف واکنش نشان می دهند و مدت قیمتهای بالا نیز اندکی اهمیت دارد. گرایش به سوی خودروهای پاک زمان می برد و زمانی که قیمتهای سوخت افزایش پیدا می کند، مردم برای خرید یک خودروی کم مصرف شتاب به خرج نمی دهند.

با این حال تقاضا به قیمتها حساس است و اگر قیمتها برای مدتی همچنان بالا بمانند، تقاضا نیز کمتر شده یا کاهش پیدا می کند. نگاهی کوتاه به تاریخ اخیر این موضوع را تایید می کند. قیمتهای نفت خام در سالهای پیش از ۲۰۰۸ در رکورد بالایی قرار داشت و متعاقب آن دچار فروپاشی شد. این روند صعودی به روند رشد تقاضا به قدمت یک قرن که در سال ۲۰۰۷-۲۰۰۶ به بالای ۲۱ میلیون بشکه در روز رسیده بود، پایان داد. بحران مالی، اقتصاد وخیم، خودروهای کم مصرف و اشباع بازار خودرو به پیک موقتی تقاضا برای نفت منتهی شد که بدنبال آن میزان تقاضا به مدت چند سال در سطوح پایینتری ایستاد.

زمانی که قیمت نفت در سال ۲۰۱۱ پس از بهار عربی، به ۱۰۰ دلار در هر بشکه صعود کرد، تقاضا کاهش بیشتری یافت.

پس از این که قیمتها در سال ۲۰۱۴ ریزش کردند، آمریکا بهبود میزان تقاضا را مشاهده کرد. مصرف کنندگان آمریکایی بیش از سه سال از نفت ارزان برخوردار شدند که باعث شد برخی از آنها طرفدار خودروهای پرمصرف شاسی بلند و پیکاپ شوند.

با این حال بازار نفت ممکن است در آستانه یک تغییر دیگر در سیکل قیمتها باشد. قیمت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نزدیک به ۷۰ دلار در هر بشکه قرار دارد که بالاترین قیمت در سه سال گذشته است. مهمتر از همه، کاهش تولید اوپک، دورنمای اختلالات عرضه و کاهش ذخایر به سطح هدف گذاری شده از سوی اوپک، احتمال بالاتر رفتن قیمتها را تقویت کرده است. هنوز تغییری در تقاضا مشاهده نشده اما منعکس شدن این وضعیت در آمار زمان خواهد برد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در قیمت ۸۰ دلار، ۹۰ دلار یا حتی ۱۰۰ دلار هر بشکه نفت به تقاضا آسیب خواهد زد. پیش بینی سطح قیمتی که به تقاضا ضربه خواهد زد و میزان تقاضایی که افت پیدا می کند، دشوار است. اما بازار نفت در صورتی که قیمتها سه رقمی شود، شاهد رشد مستمر بالای تقاضا نخواهد بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمدرضا بختیار

    من اگر به جای افرادی که دکترین ارائه می دهند و یا در حیطه بین الملل قوانین وضع می کنند قانونی در سطح بین الملل وضع می کردم که منابع طبیعی موجود در کره خاکی متعلق به تک تک افراد ساکن بر زمین هست و مصرف آن در الگوهای تعریف شده برای سایر کشوزها رایگان هستش به دنبال چنین قوانینی زیستن معنا پیدا می کند و طماعی کشورها در سبقت در خرید و فروش تسلیحات جنگی از بین می رود و ملت دیگر حس بدبینی و دشمن تراشی به یکدیگر ندارند وخون بی گناه و گناهکار به این راحتی و ظالمانه ریخته نمی شد و پشت پرده بازی دول برای دور زدن و سبقت گرفتن یکدیگر تمام می شد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج