سرنخی از زندگی کهن مریخ روی زمین
پژوهشگران آمریکایی، با بررسی میکروبهای یک دریاچه آتشفشانی، سرنخهایی در مورد زندگی کهن در مریخ کشف کردهاند.
خبرگزاری ایسنا: پژوهشگران آمریکایی، با بررسی میکروبهای یک دریاچه آتشفشانی، سرنخهایی در مورد زندگی کهن در مریخ کشف کردهاند.
به نقل از فیز، پژوهشگران "دانشگاه کلرادو بولدر" (CU)، میکروبهایی را در یک دریاچه آتشفشانی سمی که ممکن است به عنوان یکی از خشنترین محیطهای روی زمین طبقهبندی شود، کشف کردهاند.
این گروه پژوهشی که سرپرستی آن را "برین هاینک" (Brian Hynek)، استادیار دانشگاه کلرادو بولدر بر عهده دارد، برای جمعآوری نمونههای آب از دریاچه "لاگونا کالینت" (Laguna Caliente)، سوختهای درجه دو، گازهای اسید سولفوریک و خطر فوران را مورد بررسی قرار دادند.
آب این دریاچه که در آتشفشان "پواس" (Poás) واقع در کاستاریکا قرار دارد، ۱۰ میلیون برابر اسیدیتر از آب شیرین است و میتواند به دمای جوش نزدیک شود.
"هاینک" میگوید: این دریاچه به چشمههای آب گرم قدیمی شباهت دارد که در سطح مریخ ابتدایی وجود داشتند.
"هاینک" ادامه داد: حتی در ناملایمترین محیطها، زندگی وجود دارد؛ اما در سطح بسیار کم. ما انتظار نداریم شواهدی از زندگی را در مقیاس بزرگی از تنوع زیستی مریخ کشف کنیم.
پژوهشگران برای بررسی ارگانیسمهای زنده این محیط، نمونههایی از دریاچه را بررسی کردند و نشانهای از یک گونه باکتری در آن یافتند که به نوع " Acidiphilium" - گروهی از میکروبها که دانشمندان پیشتر در زهکشی معادن ذغالسنگ و محیطهای ناملایم دیگر دیده بودند- بازمیگردد.
به گفته "هاینک"، یافتن محیطی بدون زندگی، ممکن نیست؛ اما یافتن یک نوع ارگانیسم و نه یک جامعه کلی از ارگانیسمها، در طبیعت بسیار نادر است. اگر زندگی در مریخ تکامل پیدا میکرد، احتمالا به شیوهای مانند زنده ماندن باکتری این دریاچه شباهت داشت؛ یعنی پردازش انرژی از آهن یا مواد معدنی حاوی گوگرد.
شاید یافتههای این پژوهش بتواند به دانشمندانی که در جستجوی نشانههای زندگی کهن در مریخ هستند، کمک کند.
ارسال نظر