درخواست استانداری یزد از شورای امنیت درباره آب
بروز برخی تنشها بین سه استان یزد، اصفهان و چهارمحال و بختیاری در خصوص مشکل آب، بحران ساز شده است.
برترین ها: بروز برخی تنشها بین سه استان یزد، اصفهان و چهارمحال و بختیاری در خصوص مشکل آب، بحران ساز شده است.
قرار است شورای تامین سه استان تمهیداتی برای جلوگیری از ادامه تنش و تخریبها بیندیشند.
ابوالفضل موسوی بویوک، نماینده مردم یزد در مجلس در تشریح دلایل بروز برخی نارضایتیها در زمینه کم آبی و خشکسالی، اظهار کرد: آب آشامیدنی استان یزد از مسیر زایندهرود میآید و دو منشاء تامین آب، یکی خود زایندهرود است که با خشکسالیهای اخیر خیلی آبی ندارد و دیگری از تونلهای یک، دو و سه کوهرنگ و چشمه لنگان است یعنی سرشاخههای دیگری که به سمت کارون سرازیر میشود و همه منشا آن از چهارمحال و بختیاری است پس سه استان یزد، اصفهان و چهارمحال و بختیاری درگیر این موضوع شدند. چهارمحال منشاء نزولات جوی، اصفهان محل عبور و یزد محل مصرف است.
این نماینده مجلس ادامه داد: با توجه به موضوع کم آبی و اینکه به آب آشامیدنی اولویت داده میشود، بنابراین گفتند که به کشاورزی نمیتوانیم سهمیه آب بدهیم لذا کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان بدون آب ماند و کشاورزان بیکار شدند.
موسوی با بیان اینکه کمبود آب در حال تبدیل شدن به یک بحران است، گفت: در یک ماه اخیر دو سه بار کشاورزان شرق اصفهان لولههای آب را شکستهاند یا به تیرهای برق آسیب زدهاند که این امر باعث میشود پمپاژ و انتقال آب متوقف شود. این موضوع به شورای امنیت کشور کشیده شد و استاندار هر سه استان هم حضور داشتند، نهایتا تصمیم بر این شد که شورای تامین سه استان در جلسهای به این موارد رسیدگی کنند تا از ادامه تنش و تخریبها جلوگیری شود.
مصوبه های شورای امنیت درباره آب اجرا شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد، اجرای هرچه سریعتر مصوبه های اخیر شورای امنیت کشور در خصوص موضوع خط انتقال آب به این استان را خواستار شد.
'محمدعلی طالبی' به دنبال قطع دوباره آب انتقالی به این استان در صفحه شخصی خود با انتشار پستی اعلام کرد: تکرار تعرض به خط انتقال آب شرب یزد، ضرورت اجرای هرچه سریعتر مصوبات اخیر شورای امنیت کشور را مسجل ساخته است.
وی افزوده است: مصوباتی که در جنبه های گوناگون، مشکلات آب در حوزه زاینده رود را مورد توجه قرار داده و اجرای کامل آن می تواند آرامش و امنیت روانی را در هر سه استان این حوزه فراهم آورد.
معاون استاندار یزد پیشتر نیز در صفحه های شخصی خود در برخی شبکه های اجتماعی اعضای شورای شهر ورزنه و انجمن صنفی کشاورزان شرق اصفهان را برای بررسی وضعیت مصرف آب انتقالی به این استان و انعکاس نتیجه آن به مردم اصفهان به یزد دعوت کرده بود.
استانداری یزد در اطلاعیه ای اعلام کرد: عصر روز گذشته برای سومین بار در سال جاری عده ای ناشناس اقدام به تخریب 5 حوضچه تاسیسات خط انتقال آب به استان یزد نمودند که در نتیجه و در پی این تعرض و جهت انجام تعمیرات، جریان آب به یزد قطع شد.
تخریب چند باره حوضچه و خطوط برق رسانی خط انتقالی آب به یزد در منطقه شرق اصفهان در یک هفته اخیر، تامین آب شرب خشک ترین استان کشور را با مخاطره جدی مواجه کرده است.
آب انتقالی به یزد که از ارتفاعات کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری تامین می شود، فقط به شرب مردم استان یزد اختصاص می یابد.
با توجه به عرصه های بیابانی، محدودیت منابع آب شیرین و افزایش جمعیت، آب موجود در استان یزد تنها 40 درصد نیاز مردم این استان را پاسخ می دهد و بقیه آب شرب شهروندان باید از خارج این استان تامین شود.
نظر کاربران
خخخ فقط خنده
پاسخ ها
خنده چیه داریم خشک میشیم
ماچقدربدبختیم وحقمون ماکشورخشکسالی هستیم نبایدکشاورزی کنیم دم یزدیهاگرم که افغانیاروریختن بیرون گفتن باعث بیکاری وفقرپسران وپدرانمون شدن وهمه ایران بایداین کاروکنن مهمان راه دتدیم موقت نه اینجاکنگربخورن لنگربندازن پرروها سواستفادگرهای موزی چراباید۱۶ملیون افغانی خارجی خرج هرروزشغل ومنابع کشوربدیم به جای اینخاهزینه کنیدبرای ایجادشغل و۱۰ملیون شغل وافغانیاگرفتن واقتصادوخراب کردن وماباعث اصلی بحران کشورهمین افغانیاهستن وماایرانیا وهم وطنان به جان هم افتادیم ۱۵ملیون درروز۳۰لیترم مصرف کنن درروز۵۰۰ملیون لیتراب مصرف میکنن بااینهمه کم ابی وبابیشرفی نمک به حرامی تمام سدزدن حق ابه ایران ونمید
انشالله هیچ وقت این مشکل حل نشه . بنده اهل یکی از شهرهای یزدم و میدانم که اکثریت این آب انتقالی وارد صنایع کاشی و فولاد و شیشه شده و بجز نارضایتی برای مردم هیچ منفعتی ندارد. ما اب چاه رو میخوریم ولی مسولان به دروغ می گویند که آب اصفهان قاطی آب یزد هست در صورتیکه 80 درصدش وارد صنعت شده و 20 درصد اونم 15 درصدش برای خود یزدیها و 5 درصد برای شهرستان ها ! پس اصفهانی های عزیز نگذارید آب منتقل بشه !
یزد باید خاویار استحصال کند با آب زایندهرود وبه ارویا صادر شود واصفهانی از تشنگی وگرسنگی بمیرد چون آب ندارد
آبی که وارد صنعت فولاد و کاشی بشه همون بهتر که نیاد ! چون چیزی از این اب گیر مردم شهرستان های یزد نمیاد . اکثریت داخل صنعت میشه و مابقی هم مردم شهر یزد !!!!
خنده!!!! با خون باید گریست!!!!
وقتی که بدون در نظر گرفتن منابع ضعیف آبی در این استانها اقدام به ایجاد صنایع پر مصرف آب بر، مانند فولاد و فضاهای سبز گسترده پر از درختان و چمن که نیاز به آب فراوان دارند انجام میشود مسلماّ آب شرب هم تامینش مشکل میشود .
و وای به حال استان خوزستان که تمام این دعواها سر آب انتقالی از سرشاخه های کارون صورت میگیرد!!!!!
به چی می خندی
جناب نماینده یزد چرا تو بیابون صنعت بزنین که اب بر باشه. ولی من شهرکردی اب حق خودم رو برا معاشم نداشته باشم. این اب به خون خونریری میکشه اخر
چرا نظرات رو تایید نمی کنی !
حوضه ی ابریز تعریف مشخصی داره و استان یزد اصلا در حوضه ی ابریز زاینده رود نیست. اینکه اب زاینده رود بره یزد, سر شاخه های کارون رو ببرن کرمان و اصفهان و یا چهار محال کل آب رو حق خودش بدونه همه ناشی از مدیریت نادرست و دخالت دادن سیاست در مسایل استراتژیک است.
اب را وقتی از اصفهان بردن یزد ما جو ضد ملی راه ننداختیم الانم که اصفهان اب نیس به این دلیله که برداشت اب در چهارمحال بعد از مجوز تاسیس باغات توسط احمدی نژاد بیشتر شد.ابی که باید می رفت پشت سد را با پمپ میکشن پای زمین .الان اقایون مسئول میگن ما چیکار کنیم؟
یا باید انتقال اب از اصفهان متوقف بشه که اینجوری مردم یزد بی اب می مونن یا باید از جای دیگه اب بیارن اصفهان که اونم نمیذارن.
فقط ای کاش چهارمحالی ها و خوزستانی ها در تجمعات خودشون به جای این که علیه ما بنر بیارن یا اعتراضشون را متوجه یک استان بکنن که این وسط اتفاقا داره بیشترین ضرر را میکنه به اونی که مسئولش هست اعتراض میکردن
اب هر استانی ماله اون استانه اصفهان و یزد حق بهره برداری از اب چارمحالو ندارن ب خودشون مربوطه
پاسخ ها
صدها سال است زاینده رود مسیری از کوههای بختیاری تا تالاب گاوخونی را طی میکند. هیچ کس حق برداشت بی رویه و خشکاندن رودخانه را ندارد. احداث باغات در نواحی سنگلاخ و غیرحاصلخیز چهارمحال تحت عنوان اینکه آب مال ماست و کسی حق استفاده از آن را ندارد تیشه به ریشه ی محیط زیست می زند.
آب شرب حق تمام انسانهاست متلعق به هیچ مکان خاصی نیست مردم شریف کشاورز با نبود آب شغلشون رو از دست میدن ولی مردم یزد با نبود آب جانشون رو ... بهتر است با کمی صرفه جویی و تعقل راهکار مناسبی برای حل این مشکل یافت شود .
ایران کشوری کم آب و خشک هست.
در کشورهای کم آب از دستگاههای جدید آب شیرین کن استفاده میکنند گه با فیلترهای نانو و با کمترین مصرف انرژی کار میکند.
همانگونه که گاز را از جنوب به تمام شهرهای کشور رسانیده اند، میتوانند آب شیرین شده را به شهرهای مختلف ایران برسانند.
کشور خشک بارش ندارد.
اما دریا داریم میتوانیم از آب شیرین کن های صنعتی استفاده کرد.
پاسخ ها
مثل همیشه دقیقه 90 در نهایت مجبور به همین کار خواهند شد.