دوام ازدواجهای منجر به طلاق ایران
از اصلیترین علتهایی که گفته میشود طلاق در ایران رکورد زده به آمارهای ازدواج برمیگردد. به طوریکه که در سال ۹۶ آمار ازدواج کاهش داشته است و همزمان طلاق کاهش یا افزایش چمشگیری نداشته. این مساله باعث شده نسبت ازدواج به طلاق در سال ۹۶ رشد داشته باشد.
خبرآنلاین: از اصلیترین علتهایی که گفته میشود طلاق در ایران رکورد زده به آمارهای ازدواج برمیگردد. به طوریکه که در سال ۹۶ آمار ازدواج کاهش داشته است و همزمان طلاق کاهش یا افزایش چمشگیری نداشته. این مساله باعث شده نسبت ازدواج به طلاق در سال ۹۶ رشد داشته باشد.
طی روزهای اخیر انتشار آماری از وضعیت طلاق در ایران دوباره این رفتار اجتماعی را بر سر زبانها برد. براساس این آمار، تعداد ازدواجهای ثبتشده نسبت به سال ۱۳۹۵، حدود ۸ درصد (۵۱ هزار مورد) کاهش داشته، در حالی که تعداد طلاقها به حدود ۱۷۵ هزار مورد رسیده که بیشترین آمار ثبت شده در تاریخ ایران است. اینجا بخوانید.
این خبر حتی واکنش مشاور وزیر رفاه را نیز برانگیخت و براین اساس روزبه کردونی اعلام کرد: ثبت ۱۷۴۵۹۷ طلاق در سال ۹۶ نسبت به ۱۸۱۰۴۹ طلاق در سال ۹۵، کاهش ۳.۶ درصدی را نشان میدهد، مطالعات کمیته رصد مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که براساس آمار سازمان ثبت احوال کشور صورت گرفته است نشان میدهد، برای اولین بار در دو دهه گذشته رشد فزاینده و مستمر تعداد طلاق در کشور متوقف شده است. اینجا بخوانید.
برهمین اساس آمارها نشان میدهد یکی از اصلیترین علتهایی که گفته میشود طلاق در ایران رکورد زده به آمارهای ازدواج برمیگردد. به طوریکه که در سال ۹۶ آمار ازدواج کاهش داشته است و همزمان طلاق کاهش یا افزایش چمشگیری نداشته و این مساله باعث شده نسبت ازدواج به طلاق در سال ۹۶ رشد داشته باشد.
مساله مهمتر؛ دوام زندگیها در ایران
اما نکته قابل توجه در مساله طلاق در ایران دوام ازدواجهای منجر به طلاق است. آماری که در اصل، واقعیتهای طلاق در جامعه ایران را نشان میدهد و به مراتب از شاخص کمی تعداد طلاق در ایران مهمتر و قابل اعتنا تر است. براساس آمار رسمی سازمان ثبتاحوال در سال ۹۵ بیش از ۴۴درصد از طلاقهای ثبتشده در کشور مربوط به ازدواجهای با عمر کمتر از ۵ سال بوده است. براساس آمار مندرج در سالنامه آماری سازمان ثبت احوال در ایران حدود ۱۱ درصد طلاقها در ازدواجهای با طول مدت کمتر از یک سال رخ داده است. همچنین، ۴۴.۶ درصد از طلاقها در ازدواجهای با طول مدت کمتر از ۵ سال و ۶۷.۴ درصد از طلاقها زیر ۱۰ سال از مدت ازدواج رخ میدهد. براساس آمارهای رسمی، تعداد طلاقها از آغاز دهه ۱۳۷۰، روندی صعودی داشته است. اما از اوایل دهه ۱۳۸۰ همزمان با افزایش تعداد ازدواجها که بیشتر مربوط به متولد دهه ۱۳۶۰ بود، تعداد طلاقها هم افزایش یافت. تا جایی که در سال ۱۳۸۵، تعداد طلاقها به بیش از دو برابر سال ۱۳۷۵ رسید.
با این حال از سال ۱۳۸۹، با آغاز کاهش تعداد ازدواجها، تعداد طلاقها همچنان در حال افزایش است.
همچنین، در میان زنان ایرانی در سال ۱۳۹۵، بیشترین فراوانی طلاق در سن ۲۷ سالگی ( ۴.۵ درصد از کل طلاقها) بوده است که ۱۰.۳ درصد از آنها از همسران خود بزرگتر، ۶.۹ درصد از آنها همسن و۸۲.۲ درصد از آنها کوچکتر از همسران خود بودهاند، همچنین در میان مردان ایرانی در این سال بیشترین فراوانی طلاق در ۳۰ سالگی ( ۵.۲درصد از کل طلاقها) بوده است که ۱۴.۵ درصد از آنها از همسرانشان کوچکتر، ۶.۵ درصد همسن و ۷۹ درصد از آنها از همسرانشان بزرگتر بودهاند.
نظر کاربران
همه آمارا در مورد ازدواج دروغه،،اینهمه تو شهر میچرخیم دریغ از یه ماشین عروس،،ملت کجا ازدواج میکنن که ما نمیبینیم؟؟؟آماراتونم مثل بقیه چیزاتون دروغی بیش نیست
پاسخ ها
افرین راست میگه
من هر عروسی دعوت بودم فردای ان روز داماد وعروس را در دادگاه دیدم که تقاضای طلاق میکنند همه از فقر وبیچارگی باعث طلاق میشود مگر عروس شکم گرسنه میتواند در خانه داماد مقومت کند کرایه خانه از کجا بیاورند بیکاری جوانان و نا توانی مالی سر به فلک کشیده فساد اخلاقی به عوج خود رسیده
اشتباه نکنید بنظرم مشکل اقتصادی حل میشه وقابل تحمله اما دخالت های فامیل شوهر بخصوص مادر شوهر با فیلم بازی کردنش زندگی برهم زن است که برای دخترم که بسیار قانع هم بود اتفاق افتاد
پاسخ ها
دخالت!!!!!!
یجوری حرف میزنید انگار برا بچه های دبستان داری قصه تعریف میکنی
مادر شوهر یا خواهر شوهر یا هرکسی رو نمیشه باعث خراب شدن زندگی بهانه کرد.این بهانه ها دیگه زمانش گذشته.
اصله قضیه چشم و همچشمیه که عروس خانم قدرت کنترلشو نداره و نمیخواد باعث خوشبختی باشه و با هر بهانه ای میخواد شوهرشو سرکوب کنه.
به نظره من زنی که واقعا زنه زندگی باشه و عاقل باشه اگه دنیا هم دخالت کنن نمیتونن زندگیشو خراب کنن این یه واقعیته پس خودتونو گول نزنید عروس خانوما.
همه مقصریم چه دولت وچه مردم حالابرین منابع بودجه شغل مملکلت به جای ایران وایرانی بدین۱۵ملیون افغانی که۱۰ملیون شغل واشغال کردن
همه مشکلات بر می گردد بعدم شناخت کافی از همدیگر و برخورد احساسی با امر ازدواج البته مفاسد اخلاقی ، اشتغال ، مسایل مالی ، دخالت های خانواده بعد از ازدواج ، چشم و هم چشمی ها ، اشتغال خانمها ، کم بودن آستانه تحمل در جامعه ، فضای مجازی و فعالیت ماهواره ها ، مد و مدگرایی ، فرزند سالاری ، و دیگر موضوعات نیز نقش کمرنگی در شکل گیری طلاقها دارند امیدوارم زوج های آینده با شناخت کافی و چشم باز و بدور از احساسات وارد زندگی مشترکشان شوند