تنش آبی در ۳۰۰ شهر رخ نمایی میکند
معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: تعداد شهرهایی که در تابستان امسال نسبت به سالهای گذشته دارای تنش آبی هستند تغییر چندانی نداشته است؛ به گونهای که امسال نیز ۳۰۰ شهر همانند سال گذشته دارای تنش آبی خواهند بود.
خبرگزاری ایسنا: معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: تعداد شهرهایی که در تابستان امسال نسبت به سالهای گذشته دارای تنش آبی هستند تغییر چندانی نداشته است؛ به گونهای که امسال نیز ۳۰۰ شهر همانند سال گذشته دارای تنش آبی خواهند بود.
شاهین پاکروح با بیان این که پروژههای متعددی در طول یک سال اخیر به بهرهبرداری رسید که باعث شد وضعیت این شهرها بدتر نشود، اظهار کرد: در برخی از شهرها شرایط همچنان مانند سابق است.
وی با بیان این که امسال شرایط منابع آبی کشور به واسطه کاهش جدی بارندگی چه در قالب باران و چه در قالب پوشش برفی شرایط سختی است، ادامه داد: در تمام حوزههای آبی به ویژه در حوزه آبریز فلات مرکزی شرایطی را تجربه میکنیم که طی ۵۰ سال گذشته سابقه نداشته است.
به گفته معاون هماهنگی و پشتیانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور میزان بارندگیها در تمام حوزههای آبی کاهش جدی داشته که این مساله تنشهای متعددی را به وجود آورده است به همین دلیل تمام شرکتهای آب و فاضلاب در تمام استانها برنامهریزیهایی را برای مدیریت تنش آبی انجام دادهاند.
پاکروح افزود: بهرهبرداری از پروژههای بلندمدت و کوتاهمدت در این حوزه ما را امیدوار کرده تا بتوانیم تابستان را با کمترین تنش آبی پشت سر بگذاریم. البته باید گفت علاوه بر اقداماتی که از سوی شرکت آب و فاضلاب صورت میگیرد لازم است مشترکان نیز به مساله مدیریت مصرف و تقاضا و همچنین صرفهجویی توجه بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سرانه مصرف آب شرب در بخش خانگی ۱۵۰ لیتر در شبانه روز است،تصریح کرد: با توجه به سرانه مصرف مشترکان در شهرها و روستاها ما معتقدیم که اگر تنها ۲۰ درصد سرانه مصرف در بخش خانگی کاهش یابد میتوانیم تابستان را به راحتی پشت سر بگذاریم.
معاون هماهنگی و پشتیانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه سرانه مصرف خانگی در کشورهای دارای اقلیم مشابه با ایران بسیار پایینتر از عدد مذکور در کشور ما است، گفت: مدیریت مصرف و تقاضا مساله بسیار مهمی است که اگر به آن توجه شود بسیاری مشکلات برطرف خواهد شد.
پاکروح تصریح کرد: موضوع تامین آب تنها مربوط به امسال نمیشود، چرا که بارندگیها در ایران هرساله کاهش مییابد لذا لازم است که مساله سازگاری با کمآبی از سوی تمام سازمانهای ذیربط مورد بررسی و توجه قرار گیرد.
سال گذشته نیز مسوولان آبی تعداد شهرهای دارای تنش آبی را ۳۰۰ شهر عنوان کردند، اگرچه تعداد این شهرها افزایش نیافته اما همچنان وضعیت منابع آبی وخیم است، چراکه در سال گذشته نیز علیرغم وجود منابع آبی بیشتر عنوان شده بود که ممکن است در صورت طولانی شدن تعمیرات تاسیسات با مخازن خالی روبرو شویم لذا لازم است که امسال بیش از هر سال دیگر به موضوع آب رسیدگی شود.
نظر کاربران
سلام دررسانه ها خبررسانی کنید که همه رعایت کنن .این موضوع بسیارمهمی برای بهداشت عموم مردم وموارددیگه ی مثل کشاورزی وصنعت وغیره است بایدفرهنگ سازی ازطریق آموزش مستمرأ انجام شود .
چرا از کارهای انجام شده به عنوان مدیریت وبرنامه ریزی واجرای طرحها در این چند سال که رفته رفته به سمت خشکسالی پیش میرویم چیزی جهت اطلاع مردم گفته نمیشود نکنه تا حالا کاری انجام نشده که حرفی هم زده نمیشود
به نظر من اولا باید خیلی بیشتر از این تبلیق شود وامزش برای صرفه جویی در مصرف اب واینکه اگر سیستمی بکار رود که آب شرب برای مصارف دستشویی فرنگی بکار نرود میدونی در شبانه روز سیفن چندین بار در همه جا مصرف دارد؟ متاسفانه دست روی دست .گزاشتن از اب دریا میشود برای مصرف سیفن استفاده کر د در کشاورزی جلوی کشت هندوانه تا حدودی گرفته شود که دچار بهران بی ابی نشویم
این لامصب دلار نمی ز ا ره مردم حواس شون به بی آبی جمع بشه فکر کنم همه مردم از تشنگی بمیر ن و لی تو صف خرید دلار از تشنگی تلف بشن....والا
خداییش چه کشوری شده
گرانی ارز،گرانی زندگی،بیکاری،اختلاس پشت اختلاس،اقتصاد شکننده،نامعلومی آینده،خشکسالی......
من اب رو هدر میدم خیلی هم حال میده . ایران خشک بشه فدای سر کچلم . بچه هم ندارم
چرا ابو حدر میدی همه فدای تو بشن متاسفم برات