هفت باغ وحش در کشور تعطیل شد
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست از تعطیلی ۷ باغوحش در کشور خبر داد.
خبرگزاری ایلنا: مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست از تعطیلی ۷ باغوحش در کشور خبر داد.
علی تیموری درباره وضعیت باغوحشها در کشور گفت: در سال ۹۲ باغ وحشها و مراکز نگهداری پرندگان را بررسی کردیم که مشخص شد؛ حدود ۶۰ درصد باغ وحشها و باغهای پرندگان در کشور هیچ مجوزی نداشت و در حالی که فعالیت خود را انجام میدادند، هیچ نظارتی بر آنها نمیشد.
وی با بیان اینکه ۷۷ باغوحش و باغ نگهداری پرندگان شناسایی شده است، تصریح کرد: به تمام این مراکز برنامهزمانبندی داده شد تا مشکلات و ایرادات فنی خود را برطرف کنند و به دستورالعمل سازمان نزدیک شده تا سازمان مجوز لازم را به آنها ارائه کرده و تحت نظارت ادارات کل محیط زیست استانها در آیند.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بعد از اولتیماتومهای سازمان محیط زیست اکثر مجموعههای باغ وحش و نگهداری حیوانات خود را به دستورالعملهای سازمان نزدیک کرده و مجوز لازم را دریافت کردهاند، اما ۷ مرکز مانند باغ وحشی در یکی از شهرهای اطراف تهران هیچ اقدامی نکرده و سازمان نیز با آنها برخورد و آنها را تعطیل کرده است و حیوانات این باغوحشها به مراکز مجاز تحویل داده شده است.
تیموری با بیان اینکه باغوحشهایی که در کشور هستند درآمد آنچنانی ندارند، تصریح کرد: بسیاری از باغوحشهای سراسر کشور ظرف سه الی چهار سال اخیر جایگاههای خود را به لحاظ بهداشتی، دامپزشکی و غذایی تغییرات اساسی دادهاند، برخی از صاحبان باغوحش نیز جایگاههای خود را برای گونههای بزرگ جثه مانند خرس و پلنگ تا ده برابر افزایش دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت سه الی چهار سال برخی از باغوحشها تغییرات اساسی کردند در کنار این تغییرات به دلیل اینکه مجوز سیرکها لغو شد و گونههایی که در سیرکها و در کانکس نگهداری میشدند و گونههای سرباری بودند باید به باغوحشها تحویل داده میشد و این افزایش حیوانات باعث شد تا شرایط نامناسبی در برخی از باغوحشها از جمله شیراز ایجاد شود.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص باغ وحش شیراز که وضعیت بسیار نامناسبی داشت، گفت: بعد از اینکه سازمان محیط زیست مجوز استفاده و بهرهکشی از حیوانات در سیرکها را لغو کرد حدود ۷۰ الی ۸۰ قلاده شیر مازاد در سیرکها به باغ وحش شیراز تحویل داده شدند، اما وضعیت باغوحش شیراز هم وضعیت مناسبی برای نگهداری این حیوانات نبود و حیوانات در شرایط بدی نگهداری میشدند اما خوشبختانه طی اقداماتی که صورت گرفته و با هزینههایی که انجام شده مکان مناسبی برای این باغ وحش در نظر گرفته شده و وضعیت این باغ وحش رو به بهبود است.
تیموری تاکید کرد: تاکنون نیز ۸۰ الی ۹۰ درصد اقدامات آمادهسازی برای جایگاه گربهسانان بزرگ پیش رفته است و باغ وحش فعلی تعطیل میشود که این کار بسیار ارزشمند و بزرگی است.
وی درباره باغ وحش مشهد نیز گفت: باغ وحش مشهد ۷۰ سال قدمت دارد، در سال ۹۶ با صاحب باغ وحش مذاکره کردیم. در سال ۹۶ هیچ گونهای به این باغ وحش اضافه نشده است و گونههایی که در این باغ وحش بودند را کاهش دادیم و صاحب باغ وحش را مجاب کردیم که مازاد گونههای خود را به دیگر باغوحش ها تحویل دهد. خوشبختانه برای این باغ وحش هم زمینی در خارج از شهر توسط صاحب آن خریداری شده، و قرار است این باغ وحش که در حال حاضر در محدوده شهر قرار دارد به خارج از شهر منتقل شود. درتلاش هستیم که هیچ گونه بزرگ جثهای را به این باغ وحش اضافه نکنیم.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست هیچگونه سستی و امحالی نسبت به وضعیت نامناسب باغوحشها ندارد، تصریح کرد: در خصوص باغ وحش آذربایجان غربی نیز فرصت دادیم تا با توجه به اتفاقاتی که صورت گرفته این باغ وحش مشکلات خود را برطرف کند. به باغ وحش استان لرستان هم فرصتهای زیادی داده شده که در صورت عدم برطرف کردن مشکلات این مجموعه تعطیل خواهد شد البته در ابتدای سال این مجموعه تعطیل شد اما باز هم فرصتی برای رفع ایرادات به آنها داده شد.
تیموری با بیان اینکه پایش آنلاین مراکز نگهداری از حیوانات و باغوحشها در دستور کار سازمان قرار گرفته است، گفت: در سال ۹۷ پایش آنلاین مراکز نگهداری از حیوانات و باغ وحشها توسط سازمان حفاظت محیط زیست انجام میشود و در صورتی که شرایط باغ وحش مناسب نباشد، مجبور هستیم گونههایی که محل و شرایطی برای رهاسازی ندارند و تقریبا اهلی شدهاند را در اختیار دیگر مراکز قرار دهیم چراکه رهاسازی آنها در طبیعت ممکن است که باعث صدمه زدن به آنها شود.
وی درباره محل باغوحشها نیز تاکید کرد: باغوحشها نباید در حریم شهری باشند و باید با ساختمانهای مسکونی یک حدفاصل مشخصی داشته و براساس استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست باشد و در صورتی که امکان جابجایی نداشته باشد باید در کمیسیون ماده ۸ استانداریها درخصوص آنها تصمیمگیری شود.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: خوشبختانه در سطح کشور باغوحشی که در شرایط حاد باشد نداریم. صاحبان باغوحشها خود را به استانداردها نزدیک کردند اما این به معنای این نیست که ما همه استانداردها را رعایت میکنیم در حال حاضر نیز هیچ مجوز جدیدی به باغ وحش یا باغ پرندگان داده نخواهد شد مگر اینکه همه استانداردها را رعایت کنند.
نظر کاربران
باور کن الان خیابونامون شدن باغ وحش و سیرک.حیوانا اسمشون بد در رفته!اینقد جرم و جنایت میشنویم که از انسان بودن پشیمونیم