اثر منفی رشد قیمت مسکن
رشد ۲۶ درصدی قیمت نقطه به نقطه مسکن از یک سو متقاضیان را به سمت بازارهای دیگر سوق داد و از سوی دیگر سرعت رشد معاملات را به صفر رساند.
خبرگزاری ایسنا: رشد ۲۶ درصدی قیمت نقطه به نقطه مسکن از یک سو متقاضیان را به سمت بازارهای دیگر سوق داد و از سوی دیگر سرعت رشد معاملات را به صفر رساند.
جهش زودهنگام قیمت مسکن، اثر منفی در این بازار ایجاد کرده و متقاضیان به ناچار به سمت واحدهای قدیمی سوق یافتهاند. در اسفندماه ۱۳۹۶ سهم واحدهای قدیمی ساز از کل معاملات ۹.۶ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافته است. از سوی دیگر سرعت رشد معاملات که از آذرماه آغاز شده بود در اسفندماه به صفر رسید.
بازار مسکن که از نیمه دوم امسال فاز ورود به دوره رونق خود را آغاز کرده بود، متاثر از رشد قیمت ارز، افزایش قیمتهای پیشنهادی از سوی مالکان و افزایش نرخ سود بانکی از ۱۵ به ۲۰ درصد مستعد رکود در رکود شده است.
قیمت مسکن از ابتدای سال ۱۳۹۶ به کف نزدیک شده بود و به همین دلیل متقاضیان موثر که از تسهیلات تا سقف ۱۶۰ میلیون تومان استفاده کردند به تدریج وارد بازار مسکن شدند و از نیمه دوم سال ۱۳۹۶ فاز خروج از رکود این بازار آغاز شد اما اثرات بیرونی ذکر شده به سکته بهاری این بازار انجامید.
نشانههای رکود تورمی به تدریج در بازار مسکن ظهور و بروز یافته است. از چهار ماه قبل پیشبینی اینکه رشد قبل از موعد قیمت مسکن می تواند به افت معاملات منجر شود در آخرین ماه سال ۱۳۹۶ محقق شد. طبق اعلام بانک مرکزی معاملات در اسفندماه پارسال تنها ۰.۵ درصد نسبت به ماه مشابه در سال ۱۳۹۵ افزایش یافت؛ در حالی که قیمت ۲۶ درصد رشد نشان داد. این شرایط در حالی رقم خورد که در آذرماه شاهد جهش ۵۰ درصدی معاملات بودیم اما همزمان با این نشانه، قیمتهای پیشنهادی به طور غافلگیرکننده ای افزایش یافت و به همین دلیل رشد نقطه به نقطه خرید و فروش ملک در شهر تهران روند نزولی به خود گرفت و به ترتیب در ماههای دی و بهمن شاهد افزایش ۱۳.۵ و ۱۷ درصدی معاملات نسبت به زمان مشابه سال ۱۳۹۵ بودیم. این افت فشار ادامه یافت تا اینکه در اسفندماه و طبق انتظار، سرعت رشد معاملات تقریبا صفر شد.
در اسفندماه ۱۳۹۶ تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۱۲.۳ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش اندک ۰.۵ درصدی را نشان داد. در ماه مورد گزارش همچنین متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی معامله شهر تهران ۵ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۶.۱ درصد افزایش یافته است.
نظر کاربران
مسکن نیاز مردم هست اما در مملکت ما چون جای دیگری برای سرمایه گذاری نداریم مسکن بهترین تجارت هست ساخت و ساز بیرویه باعث رکود در این عرصه شده اکنون باید خانه های خالی از سکنه توسط مردم پر شوند اگر اشتغال و ازدواج حل شود باعث نیاز به مسکن و رونق خواهد شد الان ما پسر ۴۵ ساله داریم دکترا دارد ولی کار ندارد کی پاسخگو خواهد بود تازه سر کار برو ۲۰ سال طول میکشد پولش به خانه برسد خوب مرد ۶۵ ساله که حال ازدواج ندارد برنامه من اینه دولت سوبسید ازدواج و سوبسید خانه برای هر جوان ۱۸ ساله بده البته باید جلو اختلاس گرفته شود و برای مشاغل تولیدی برنامه بریزند بعد مسکن رونق خواهد گرفته .
اولا خبرهای تبلیغاتی گرانی مسکن و سال بعد هم گران خواهد شد،به فروشندگان جهت گرانی کاذب خیلی کمک کرده است،ثانیا به خاطر تصمیم نادرست هم میباشد، اینکه وقتی مبلغ وام را چند برابر میکنیم تا توان خرید بالا بره،نباید همزمان سود بانکی را یک دفعه پایین بیاریم تا سپرده گذاران کلان را مقابل وام گیرنده گان مسکن قرار دهیم،تا دلال بازی شودوقیمت بالا بره،چون سپرده گذاران کلان خانه مجلل داشتند و خرید مسکن انها خانه دوم،خانه سوم،خانه چهارم و.....میباشد که نمیگذارند قیمت مسکن طبق توان خرید مسکن مستاجران پیش بره.
نمیدانم مگر گران شدن دلار چقدر بر قیمت مسکن تاثیر داره که این همه خبر رسانی میکنند که گرانی دلار مسکن راگران میکند،انوقت فروشندگان فرصت طلب هر چند درصد دلار گران بشه به همان درصد قیمت مسکن را کاذب بالا میبرند،بعد توقع دارید رونق باشه.
اماری که دادن اینکه در جند ماه اخیر معاملات مسکن بالای شهر تهران خیلی بیشتر از پایین شهر تهران که قیمتش خیلی کمتراست میباشد درنتیجه قیمت میانگین مسکن نسبت به پارسال طبیعتا بیشتر میشود،و ۲۶٪ افزایش قیمت میانگین معاملات هم همین است،ولی جوری مبهم تبلیغاتی خبر رسانی میکنند که فروشندگان را ندانسته مجبور به گرانی کاذب رکودی میکنند،ایا دولت کمکی در جلو گیری از بالا رفتن قیمت کاذب که خارج از توان خرید مردم بی مسکن است نمیکند.
خریدار واقعی با افزایش قیمت از خرید ملک منصرف شد بدلیل اینکه هنوز کسری داشت... چرا این حقیقت را قبول نداریم که قدرت خرید پایین است... و با کمترین رونق قیمت را بالا میبرید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مبلغ وام را از ۳۰۰۰۰۰۰۰ به ۱۶۰۰۰۰۰۰۰ تومان رساندید،یعنی بیش از ۵ برابر باز هم رکوده و توان خرید نیست،نتیجه میگیریم هر چقدر مبلغ وام زیاد میشه قیمت مسکن هم به تناسب بالا میره،پس به ضرر خریدار است،لابد میخواهید باز هم مبلغ وام را بیش از ۵ برابر کنید و به چند میلیارد برسانید،ان موقع قیمت مسکن چند.......؟؟؟؟؟!!!!!!.
بعضی ازصاحب نظران میگویند عرضه و تولید مسکن نسبت به تقاضا کمتره،میخواهم بگویم وقتی توان خرید نیست با وجود چند میلیون حانه خالی در کشور اگر صد میلیون هم خانه خالی هم باشد وقتی توان خرید نباشه چه فایده،فقط سرمایه را راکد نگه میداریم.
رونق، رونق سرمایه داری بوده،وقتی سود بانکی افت کرد سرمایه داران پولهاشون رااز بانکها برداشتند تا هر چند تا میتوانند خانه بخرند و نگه دارن و باعث گرانی ورکود برای بی مسکنها شد.
اگر مصرف کننده توان خرید داشت که همون زمان که مسکن راکد بود و با افزایش قیمت توهمی فروشندگان همراه نشده بود خرید میکردند، الان با این قیمتهای فضایی و هرج و مرج مسکن که معلوم نیست بر چه اساسی نرخ گذاری میشه مصرف کننده عقلش رو از دست نداده که بخواد خربد بکنه، پس با نخریدن میکن این فروشندگان طمع کار باید تنبیه بشن