۶۸۹۱۴۲
۱۳ نظر
۵۰۰۳
۱۳ نظر
۵۰۰۳
پ

توافق کره شمالی و آمریکا؛ خبری بد برای ایران؟

روند منازعه هسته ای کره شمالی به سمت دیگری سوق پیدا کرده است. پس از رفت و آمد کوتاه بین پیونگ یانگ و سئول، خبرهای مصالحه از آن مخابره شد. مرد موشکی کره تضمین برای امنیت را شرط کنار گذاشتن برنامه های هسته ای خود قرار داده و به شکل مستقیم از مذاکره امریکا سخن گفته شد.

نامه نیوز: روند منازعه هسته ای کره شمالی به سمت دیگری سوق پیدا کرده است. پس از رفت و آمد کوتاه بین پیونگ یانگ و سئول، خبرهای مصالحه از آن مخابره شد. مرد موشکی کره تضمین برای امنیت را شرط کنار گذاشتن برنامه های هسته ای خود قرار داده و به شکل مستقیم از مذاکره امریکا سخن گفته شد.

گفته می شود در ماههای جاری ترامپ با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ملاقات خواهند کرد. اما این موضوع بازتابهای زیادی داشت. در کاخ سفید اما و اگرهایی شکل گرفته و گفته می شود همه موافق این دیدار نیستند. برخی به ترامپ هشدار داده اند این دیدار و رسیدن به توافق به سادگی گفتن آن نیست. پرسش این است که آیا این توافق می تواند عملی و عملیاتی شود؟ چه تاثیری می تواند بر دیگر روندهای جهانی داشته باشد؟

در این باره با نعمت احمدی حقوقدان و کارشناس مسائل امریکا گفت و گو کرده ایم که از نظر می گذرانید.

آقای احمدی! به نظرتان دیدار بین ترامپ و اون می تواند عملی شود؟ چه تاثیری می تواند در معادلات دیگر جهان داشته باشد؟

قبل از اینکه روی این تاثیر صحبت کنیم به نظرم این مسئله قابل بررسی است که ببینیم اثرش راجع به ایران چیست. این مهم است. به نظرم شاید یکی از خبرهایی که می تواند برای ایران بد باشد و ظرف این چند ماه از ابتدای دولت آقای ترامپ شنیدیم، همین مسئله بود که کره شمالی حاضر به مذاکره شده است. دولت آقای «اون» در واقع نسل سوم از دولتی است که پدربزرگش و پدرش قبل از او در کره شمالی حکومت کرده اند. مسیری را شروع کردند و کار را به این‌جا رساندند. در حال حاضر بمب اتم هم دارند و تحریم‌ها را هم تحمل کرده اند. وقتی که ترامپ به کاخ سفید آمد ، گفت دنیای جدید، دنیایی است که ما به‌جای درگیری مستقیم باید به جنگ تجارتی بپردازیم، کاری که در حال حاضر با تعرفه‌ای که برای فولاد و آلومینیوم گذاشته، در حال پیگیری آن است.

در مورد ایران و کره شمالی ترامپ گفت که ما با تحریم‌های سخت باید این‌ها را به زانو دربیاوریم.می بینیم که کره شمالی جواب مذاکره را داد. وقتی که تحریم‌های سخت علیه کره را در آخرین قطعنامه‌ای که سازمان ملل تصویب کرد، در واقع کره را از همه چیز محروم کردند و این مرد موشکی به قول آقای ترامپ که دستش روی ماشه موشک بود تسلیم شد. من اصلا به این کار ندارم که با هم می‌نشینند صحبت می‌کنند یا نه که قطعا خواهند کرد؛ قطعا کره شمالی به یک وضعی رسیده، به یک بن‌بستی رسیده که مجبور است پای میز مذاکره بنشیند و مهم‌تر از آن چین و دیگر کشورهای منطقه همه احساس خطر کردند و با توافقات مالی که انجام دادند، کره را وادار کردند به این خواسته تن در دهد.

حالا ترامپ سرمست پیروزی از این مسئله می‌گوید بفرمایید؛ تحریم جواب می‌دهد. در مورد ایران هم شش قطعنامه داشتیم، تحریم‌ها به ثمر نشستند و داشتند نتیجه می‌دادند، باراک اوباما آمد از مسیر برجام وارد شد و ایران را به گفته آقای ترامپ متحیر کرد. ترامپ نتیجه می گیرد پس من باید دوباره وارد همان راهی شوم که کره شمالی را کشاندیم و نتیجه داد. من خوفم در این است در اردیبهشت‌ماه سال جاری ترامپ آن نامه مربوط به پایبندی ایران به تحریم‌ها را امضا نمی‌کند و یکطرفه به خروج از برجام ورود پیدا می‌کند و عملا هم در حال حاضر او برجام را زمین‌گیر کرده است. سرمایه‌گذاری خارجی در کشور با ضعف بسیار روبرو است و شرکت‌هایی هم که آمدند و می‌خواستند سرمایه‌گذاری کنند، بعد از آن سخت‌گیری‌های آقای ترامپ با اما و اگرهایی مواجه هستند. ما با مسائل و مصائب سختی روبرو هستیم که آقای ترامپ هم دارد می‌گوید این حربه کارساز است و نتیجه خواهد داد.

- یکسری بحث‌ها و مسائلی در کاخ سفید شکل گرفته که به ترامپ می‌‌گویند این مذاکره نباید شکل بگیرد یا به این راحتی نیست که شما فکر کنید. این اختلاف نظرها به نظرتان به چه خاطر است؟

به هر حال آقای ترامپ با انواع عملکردی که در کاخ سفید دارد، یک تزلزلی در ارکان کاخ سفید انداخته، اما ترامپ تاجر است، تاجری که به حکومت رسیده و از کثیف‌ترین بخش‌های تجاری هم استفاده می‌کند. در مورد کره شمالی هم همین کار را کرده؛ به چین امتیاز می‌دهد و امتیاز می‌گیرد که وضعیت کره شمالی را درست کند. من معتقدم این معادله کره شمالی سه ضلع دارد؛ یک ضلعش چین است، یک ضلعش خود کره شمالی است و یک ضلعش هم آمریکا. ضلع چین در این معادله توفیق حاصل کرده و آقایان را سر عقل آورده است.

این‌جا تنها فقط خود کره شمالی نیست، بلکه مسئله چین هم هست. شما اگر خاطرتان باشد، سفری که رئیس جمهور چین به آمریکا داشت، جدای از کاخ سفید، آقای ترامپ او را در اقامتگاه خودش در فلوریدا در زمین گلف عظیمی که دارد، پذیرایی کرد. ترامپ تاجر است، تاجری که توانسته در معامله جوش‌دادن و خرید و فروش خوب و موفق عمل کند. چیزی می‌خرد، چیزی می‌فروشد؛ در این‌جا فقط پای کره شمالی نیست، از طرفی لابی قدرتمندی که کره جنوبی و ژاپن هم در آمریکا و هیئت حاکمه آمریکا دارند، آرامش منطقه را می‌خواهند، یعنی شما اگر دقت کنید، اولین دولتی که از این خبر مربوط به توافق یا پیغام کره شمالی استقبال کرد، ژاپن بود. ژاپن در تیررس است و نمی‌خواهد آرامشش به هم بخورد. قدرت لابی‌گری چین، ژاپن، کره جنوبی برروی مخالفینی که در کاخ سفید هستند و می‌گویند نباید با کره شمالی مذاکره کنیم، وجود دارد.

به نظرتان این گروه چرا می‌گویند با کره شمالی نباید مذاکره کرد؟

برخی از این گروهها در آمریکایی‌ می‌گویند شما وقتی با یک دولتی، با یک شخصیتی می‌خواهید مذاکره کنید، یعنی جایگاه آن را به رسمیت شمرده‌اید. دعوایشان سر این است. می‌گویند شما با بیان این مطلب که ما درصدد هستیم با شما سر میز مذاکره بنشینیم؛ چه پیونگ یانگ، چه واشنگتن، رئیس جمهور آمریکا خودش را هم‌وزن رهبر دیوانه کره شمالی کرده است. این را الان همه کاخ سفید یا خانم کلینتون و دیگران وقتی می‌گویند، منظورشان این است که رسما رهبر کره شمالی یا همان مرد موشکی را به رسمیت می‌شناسید، یعنی برایش وزنی در نظر گرفته‌اید، وزنه‌ای در حد این‌که آقای رئیس جمهور سوار هواپیما بشود و به پیونگ یانگ برود یا برعکس آقای اون به واشنگتن برود.

شما برای این کشوری که برای آن در گذشته بهایی قائل نبودید، به یکباره آنرا مورد پذیرش قرار می دهید و این به رسمیت شناختن آن، قبول این است که آن هم وزن شماست، این را دارند می‌گویند و این موضوع برایشان مهم است.

با این شرایط او می تواند روند توافق را عملی کند؟

به نظرم آقای ترامپ تاجری است که اتفاقا از بد حادثه در زمانی که خیلی چیزها را می‌شود خرید و فروخت، ایشان در کاخ سفید وارد شده و فروشنده خوبی است، خریدار خوبی است و چانه‌زنی‌های دلال‌گونه‌اش دقیقا نشان داد که تا به این‌جا چه می‌کند. من معتقدم این دیدار برگزار می‌شود، در گذشته امریکا و کره شمالی دو، سه نوبت تا پای میز مذاکره رفته بودند، حتی در مورد برخی تشریفات و قرار گرفتن پرچم و اینها بحث هایی کرده بودند، ولی مذاکرات به هم خورده بود، اما در حال حاضر به نظر این اراده وجود دارد، درست مثل زمانی که با آقای جلیلی می‌رفتیم برای برجام صحبت و مذاکره کنیم، اراده مذاکره نبود و فقط مذاکره برای مذاکره بود. چون طرفین نمی‌خواستند مذاکره کنند، فقط می‌خواستند کاری کرده باشند، اما بعد از آن‌که قرار شد مذاکره کنند، در شرایط سخت و پیچیده نیز به مذاکرات ادامه دادند. برای این‌که اراده بود، یعنی طرفین می‌خواستند گپ بزنند. در گذشته بین آمریکا و کره شمالی اراده گفت و گو نبود، در حال حاضر این اراده شکل گرفته است.

منطقه خاور دور، چین، ژاپن، کره شمالی در حال حاضر نیاز به آرامش دارند. در این دوره‌ای که هر حرکت و تحریکی باعث می‌شود که دیگر معادلات به هم بریزد، حاضر نیستند بیش از این ریسک کنند، از این رو به باور من این روند می تواند به نتیجه برسد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مدیران دانا== دشمنان کشور نابود

  • بدون نام

    کره شمالی تا دیوارها خشن کشور بردارد
    و وارد تعاملات بین المللی شود .
    فورا در جهان هضم و کاسه کوزه اون""به هفت شطان میرود.
    کره شمالی تبدیل به یک پادگان نظامی شده که ملت سرباز صفر.

  • بدون نام

    من با اینکه با ترامپ باید یه جوری کنار بیاییم تا مملکت رو نابود نکنه موافقم ولی این کارشناس چقدر آقای ترامپ آقای ترامپ کرده! لابد از اون طرفداهای این مردک دیوانه ست!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بی شعور

  • pepero

    بلی . خبر بدی برای مسولین

  • جانباز

    اقای اون جوانی است که به قول ماسرش بوی قرمه میدهدولی برای پیشبرداهدافش منافع کشورش را فدای خواسته اش نمیکندولی درکشورماافرادی هستندکه حاضرندملت وکشوررافدای منافع خودشان کنندتصمیم گیرنده درایران زیادندوهرکس سازخودش راکوک میکند حتی اگرمنافع کشوربه تاراج رودبرای اثبات حرف خودشان رشوه های کلان به چندکشورمیدهندو لقمه حلال راحرام وبرسفره مردم میگذارند این توافق نان جوی مردم را اغشته برخون خواهندکردمردم منتظربدترین فجایع اقتصادی برسفره های خود باشند

  • وحید

    این رو هم باید در نظر داشته باشیم که کره شمالی با ازمایشعای هسته ای که انجام داد به هدف و قدرت هسته ای و‌فناوری هسته ای که میخاسته رسیده .حالا بیشتر از این نیاز نداره که ازمایشی کنه و قدرت هسته ایش رو به رخ بکشه.پس الان بهترین زمان برای مذاکره هست.چون هم کشور هسته ای حساب میشه و هم میتونه با رفع تحریمها کشورش رو اباد کنه و هیچ کشوری هم نمیتونه راحت تهدیدش کنه.پس با مذاکره برنده ماجرا میشه.

    پاسخ ها

    • رضا

      به همین اسونی فک کردی اتمریکا میزاره تاسیساتش و نگه داره یا بمباشونو نگه دارن دلت خوشه

  • مازیار

    یعنی چی در وزن هم نیستن باید برای امنیت کشور و ارامش مردم این دیدارها انجام بشه .

  • بدون نام

    سیاست.یعنی دروغ.....سیاست پدرمادرنداره...روسیه هم یک روز پشت بما خواهد کرد.

  • بدون نام

    کره شمالی امریکا و ترامپ را به بازی گرفته هست کره شمالی هرگز بمب های هسته ای وموشک های قاره پیما را نابود نخواهد کرد در خوشبینانه ترین حالت تعداد موشک های قاره پیما وبمب های هسته ای را در ازای گرفتن امتیاز های سنگین لز امریکا وژاپن واروپا تعداد انها را کم وازمایش وتولید انها را متوقف خواهد کرد

  • علی

    بالاخره ترامپ پیروز این میدان شد پس آنقدر هم که مسئولین میگویند دیوانه نیست او اگر دیوانه بود تاجر موفقی نمی شد که امپراتوری میلیاردی برای خودش درست کند او واقعا یک کاردان حرفه ای است که واقعا بلده چکار کنه و در ضمن او هر کاری هم میکند برای آینده و آسایش ملتش میکند ای کاش ما هم در کشورمان چند تا از این دیوانه ها داشتیم

  • بدون نام

    صدرصد ..امریکا عزمشو جزم میکنه رو ایران..ایران هم یک طعمه بسیار ضعیف برای امریکاست...اونا دانشمند هستن مدیریت دارن از ده سال پیش به راحتی ایران رو به اینجا رسوندن در صورتی که مسعولان ما نادان هستن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج