اختلاف در کاخسفید بر سر دیدار ترامپ و اون
هر چند مقامات آمریکایی از درپیش بودن دیدار رئیس جمهور این کشور با رهبر کره شمالی سخن می گویند اما در این میان یک رسانه از وجود اختلاف در کاخ سفید بر سر اجرایی شدن این دیدار خبر داده است.
خبرگزاری مهر: هر چند مقامات آمریکایی از درپیش بودن دیدار رئیس جمهور این کشور با رهبر کره شمالی سخن می گویند اما در این میان یک رسانه از وجود اختلاف در کاخ سفید بر سر اجرایی شدن این دیدار خبر داده است.
بی بی سی در گزارش خود می نویسد: در حالی که خبر دیدار دونالد ترامپ و کیم جونگ اون در صدر اخبار جهان قرار گرفته کاخسفید اکنون میگوید دیداری شکل نخواهد گرفت مگر پیونگیانگ ابتدا گامی جدی در جهت غیراتمی شدن بردارد.
همزمان، مایک پنس، معاون رئیسجمهوری آمریکا هم تاکید کرده با وجود قبول دیدار میان روسای جمهوری آمریکا و کرهشمالی، تمامی گزینهها علیه پیونگیانگ همچنان روی میز خواهد ماند.
پنس همچنین تاکید کرده که واشنگتن هیچ وعده و تضمینی به کرهشمالی نداده است.
دیروز جمعه (نهم مارس) همچنین سارا سندرز، سخنگوی کاخسفید به خبرنگاران گفت که هنوز درباره زمان و مکان این دیدار توافقی صورت نگرفته است.
این در حالی است که روز پنجشنبه همزمان با اعلام رسمی پذیرش دعوت کیم جونگ اون از سوی دونالد ترامپ، زمان این دیدار ماه مه امسال (دو ماه دیگر) عنوان شده بود و از پیش شرط خاصی برای برگزاری این دیدار هم سخنی به میان نیامده بود.
ترامپ هم دیروز جمعه در توییتر نوشت از نظر او توافق با کره در حال شکل گرفتن است و روی خواهد داد و اگر چنین شود جهان از آن سود خواهد برد.
برخی از منتقدان هم ابراز نگرانی کردهاند که ممکن است دولت آمریکا در دام کره شمالی افتاده و بدون این که پیشرفت جدی ازاین مذاکرات عایدش شود به پیونگیانگ امتیازاتی دهد.
همزمان گمانه زنی های بسیاری درباره مکان برگزاری این دیدار شکل گرفته است.
در حالی که چین و منطقه عاری از سلاح میان دو کره، اماکنی بوده اند که طی ۲۴ ساعت گذشته از آنها به عنوان مکان های احتمالی این دیدار سخن به میان آمده، از سوئد گزارش شده که وزیر خارجه کره شمالی به زودی برای دیدار با همتای سوئدی خود به اروپا سفر خواهد کرد.
آمریکا روابط دیپلماتیک با کره شمالی ندارد و سفارت سوئد در پیونگ یانگ حافظ منافع ایالات متحده در این کشور است.
در همین حال گزارشگر بیبیسی در سئول میگوید روند پرشتاب از سرگیری روابط میان دو کره و تمایل کیم جونگ اون به مذاکره با آمریکا این نگرانی را به وجود آورده که مون جائه-این رئیسجمهوری کرهجنوبی سقف انتظارات را به حدی بالا برده که شاید در نهایت منجر به شکست شود.
رئیسجمهور کرهجنوبی با استقبال از حضور کرهشمالی در المپیک زمستانی این کشور که ماه گذشته برگزار شد نخستین روزنه برای بازگشت پیونگ یانگ به مذاکرات را گشود.
با این حال، بخشی از تحلیلگران هم میگویند رفتار ترامپ که شامل حملات کلامی علیه کیم جونگ اون در توییتر، فشار بر چین برای اقدام شدیدتر علیه پیونگ یانگ و تشدید تحریم های کره شمالی در شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده، در نرمش این کشور موثر بوده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷ در واکنش به آزمایشهای موشکی کرهشمالی تحریمهای تازهای علیه این کشور تصویب کرد.
این قطعنامه واردات نفت خام به وسیله کرهشمالی را به شدت کاهش داد و درآمد این کشور از محل صادرات نیروی کار را هدف گرفت.
پیش از این هم در یک رشته جنگ کلامی، ترامپ در توییتر کیم جونگ اون را مرد موشکی کوچک نامید و دکمه هستهای خود را بزرگتر از دکمه هستهای رهبر کرهشمالی خوانده بود.
ارسال نظر