سالشمار ساخت تا راه اندازی نیروگاه بوشهر
۳۷ سال انتظار برای یک نیروگاه +عکس
نیروگاه اتمی بوشهر روز دوشنبه بعد از ۳۷ سال از زمان آغاز ساخت آن، تحویل مدیران ایرانی می شود.
نیروگاه اتمی بوشهر با تحویل موقت از سوی پیمانکار روسی به طرف ایرانی، از این پس به مدت دو سال با تولید ۱۰۰۰ مگاواتی برق، تحت مدیریت مهندسان ایرانی و همزمان تحت گارانتی شرکت روسی قرار خواهد داشت. در صورتی که در این مدت دو ساله، مشکلی در نیروگاه روی دهد؛ این تاسیسات دوباره تحویل روسیه می شود. بعد از این مدت دو ساله، نیروگاه اتمی به صورت نهایی تحویل ایران می شود.
نیروگاه اتمی بوشهر با قدرت ظرفیت تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق در ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر بوشهر در میان دو روستای بندرگاه و هلیله قرار دارد.
از این رو ، بی مناسبت نیست سالشمار ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را مرور کنیم:
۱۳۵۳: تاسیس سازمان انرژی اتمی ایران
۳ خرداد ۱۳۵۴: امضای قرارداد همکاری بلندمدت میان سازمان انرژی اتمی ایران و بخش تکنولوژی و تحقیقات سازمان انرژی اتمی آلمان غربی.
مهر ۱۳۵۵ : آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه اتمی بوشهر توسط پیمانکار آلمانی. شرکت کرافت ورک یونیون، یکی از شرکتهای وابسته به زیمنس آلمان ساخت ۲ واحد نیروگاه اتمی هر یک به توان اسمی ۱۲۹۳ مگاوات و توان خالص ۱۱۹۶ مگاوات را در بوشهر آغاز کرد.
۱۳۵۷ : تکمیل ۷۵ درصد از واحد اول و ۶۰ درصد از واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر تا سال ۵۷.
۱۳۵۷ : پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، توقف فعالیت ساخت نیروگاه اتمی بوشهر و بروز مخالفت های شدید در داخل با ادامه ساخت نیروگاه اتمی بوشهر.
ایفای نقش در امضای قرارداد ساخت نیروگاه اتمی بوشهر یکی از اتهامات مربوط به عباسعلی خلعتبری آخرین وزیر خارجه دوره شاه در محاکمه وی پس از انقلاب اسلامی بود. او بعد از محاکمه، در سال ۱۳۵۸ به اعدام محکوم شد.
۱۳۶۰ : شکایت ایران از شرکت پیمانکار آلمانی نیروگاه اتمی بوشهر در دادگاه داوری بین المللی. براساس رای ۱۳ مارس ۱۹۸۲ این دادگاه، همه قطعات و دستگاههای ساخته شده دو نیروگاه بوشهر تا آن زمان، به علاوه نیمی از سوخت هستهای به مالکیت ایران درآمد و پیمانکار موظف شد که این قطعات را در بندر بوشهر، به ایران تحویل دهد.
ازسرگیری فعالیت ها در نیروگاه اتمی بوشهر در دهه ۶۰ با حضور کارشناسان آلمانی.
بمباران نیروگاه اتمی بوشهر در حملات هوایی جنگنده های عراق در جنگ ۸ ساله عراق علیه ایران و انصراف آلمانی ها از ادامه همکاری.
۱۳۶۸ : سفر علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت به شوروی و تدوین موافقتنامه همکاری هسته ای میان دو کشور.
۱۳۷۱ : امضای موافقتنامه همکاری های هسته ای ایران و روسیه.
۱۳۷۲ : قرارداد تکمیل واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر میان ایران و روسیه به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار امضا شد. قرار بود ساخت این نیروگاه تا سال ۲۰۰۰ میلادی به پایان یابد.
۱ ۳۷۳ : از سرگیری ساخت نیروگاه اتمی بوشهر توسط پیمانکار روسی "شرکت روس اتم" .
توافق برای پرداخت ۵۲ میلیون دلار از ایران به روسیه بابت سوخت نیروگاه اتمی بوشهر به انضمام همه هزینه های حمل تا محل ساخت.
۷ اسفند ۱۳۸۷ : ورود نیروگاه اتمی بوشهر به مرحله پیش راه اندازی.
۱۲ شهریور ۱۳۹۰ : راه اندازی اولیه نیروگاه اتمی بوشهر با اتصال برق این نیروگاه به شبکه برق با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و سرگی شماتکو وزیر انرژی روسیه.
مرداد ۱۳۹۱ : رسیدن ظرفیت تولید نیروگاه اتمی بوشهر به ۱۰۰۰ مگاوات
۱ مهر ۱۳۹۲ : تحویل موقت نیروگاه اتمی بوشهر از سوی پیمانکار روسی به طرف ایرانی
ارسال نظر