یک سوم ایرانیان با اختلالات خواب مواجهاند
مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه ۳۰ درصد مردم در ایران دچار انواع اختلالات خواب بوده یا آن را تجربه کردهاند، گفت: در صورتی که اختلالات خواب در کیفیت زندگی روزمره خدشه وارد کند، نیاز به درمان دارد.
ایسنا نوشت: مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه ۳۰ درصد مردم در ایران دچار انواع اختلالات خواب بوده یا آن را تجربه کردهاند، گفت: در صورتی که اختلالات خواب در کیفیت زندگی روزمره خدشه وارد کند، نیاز به درمان دارد.
محمد نامی دوشنبه ۱۴ اسفند در یک کنفرانس خبری که پیرامون روز جهانی خواب و اختلالات ناشی از آن برگزار شد، بیان کرد: به همان میزان که خواب و موضوع سلامت آن اهمیت دارد، اختلالات خوابی بین افراد مغفول مانده است.
وی افزود: ممکن است در مراجعه به پزشک ریشه این موضوع در ناکارآمدی و اختلالات خوابی تشخیص داده شود که در صورت عدم درمان کارکردهای حافظه، کنترل هیجان، تصمیمگیری و قضاوت، گفتار و ...دچار مشکل خواهند شد.
مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه گاهی ممکن است اختلالات خوابی در قالب یک نوع اختلال یا ترکیبی از اختلالهای موجود خوابی بروز کند که درمانهای دارویی لزوما راه رفع آن نیست، رویکردهای فنآورانه، درمانهای مبتنی بر کمک تنفسی موقع خواب، بهرهمندی از تکنولوژی عصبی در قالب تحریک الکتریکی خواب و رویکردهای شناختی و رفتاری را از راهکارهای رفع این مهم عنوان کرد.
نامی با تاکید بر اینکه ۳۰ درصد از ایرانیان براساس استانداردهای جهانی دچار اختلال جدی هستند که شایعترین نوع آن اختلالات کمخوابی، بدخوابی و مشکلات تنفسی است، گفت: اختلال خواب در کودکان ایرانی شایعتر دیده میشود.
وی ادامه داد: در افراد مسن اختلال خوابی مشخصات ویژهای پیدا میکند که شایعترین نوع آن بروز آلزایمراست. در زنان نیز به دلیل تغییرات هورمونی اختلالات خوابی مانند دوران بارداری متفاوت است .
دبیر انجمن علوم اعصاب ایران شعبه استان فارس با اشاره به اینکه بروز بیماریهایی مانند دیابت، پرفشاری خون و سرطان بر پایه اختلال خوابی مشاهده شده، گفت: داور درمانی راهکار مطلوبی برای درمان اختلالات خوابی نیست بلکه باید رویکردهای غیرداوریی مورد استفاده قرار داد.
نامی از راهاندازی کارگروه مطالعات در زمینه اختلالات خواب توسط انجمن علوم اعصاب استان فارس با حضور کارشناسان فنآور خبر داد و گفت : آزمایشگاه اختلالات خوابی با همکاری گروه علوم اعصاب و ریه دانشگاه علوم پزشکی از ۵ سال پیش تاکنون موفقیتهای خوبی را در بیمارستان نمازی کسب کرده که پس از ارزیابیهای اولیه درمان های تشخیصی به اعضای تیم چند تخصصی دانشگاه ارجاع داده میشوند. تعدادی از مراکز غیر دولتی نیز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز اقدام به مرکز تشخیص و درمان اختلالات خواب در سطح شهر کردهاند.
مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: هر ساله ۲۵ اسفندماه ویژه برنامههایی همزمان با روز جهانی خواب برگزار میشود که در ایران به دلیل نزدیکی با ایام نوروز ۱۴ اسفندماه برگزار میشود که امسال نیز سمینارهای کوتاهی در حال اجراست و معرفی کتاب و پخش فیلم اتمام بخش آن خواهد بود.
نامی با تاکید بر این نکته که برای توسعه و گسترش دانش عمومی در خصوص خواب و اختلالات آن برنامههای مدونی باید دنبال شود، گفت: افرادی که دچار اختلال خواب هستند میتوانند برای ارزیابی اولیه به بخش تشخیص و اختلالات خواب درمانگاه مطهری یا برای ارزیابیهای تخصصی به دانشکده علوم فنآوریهای نوین پزشکی مراجعه کنند.
نظر کاربران
من سواد اقا دکترو ندارم ولی بعنوان کسی که دچار این مشکل است علتش امنیت شغلی،شرمندگی جلوی زن و بچه وناهنجاریهای ریز و درشت جامعه مثل تبعیضهای شغلی،پرخاشگری وسیع مردم .اختلاسهای کلان واز این دست امور میشود، وقتیقی تو پر قو نشستین چه میدونین مردم چی میکشن.
پاسخ ها
سلام کاملا بانظرت موافق هستم برادرخداکنه به حق آبروی پیقمبرخدانسل این اشرافیهاروازکشور منقرض کنه تااین مردم بدبخت بتونن نفسی بکشن وشبهاراحت بخوابن قرص هم نخورند☠
علت بز خوابی نصف شب به سریال نکاه کردن تلگرام
منم این مشکلو دارم؛اباصدای بال پشه هم بیدارمیشم وتاصب بیدارم؛درطول روزهم ازصدای بلند گوی وانتهای مزاحم آرامش ندارم؛کل زندگیم مختل شده؛پوستم خراب واعصابم داغونه
من خودمم چندین ساله که به این درد گرفتارم و چندتا دکتر هم رفتم و متأسفانه همچنان ببخوابی رو دارم چون دکترا هم یه نسخه رو همچنان تکرار یا اینکه مقدار داروهای تجویز شده رو کم و زیاد میکنن و دیگه به دارو هم جواب نمیدم۰۰۰۰فقط ترسم از اینه که گرفتار عوارض بیخوابی بشم مثل الزایمر
من خودمم چندین ساله که به این درد گرفتارم و چندتا دکتر هم رفتم و متأسفانه همچنان ببخوابی رو دارم چون دکترا هم یه نسخه رو همچنان تکرار یا اینکه مقدار داروهای تجویز شده رو کم و زیاد میکنن و دیگه به دارو هم جواب نمیدم۰۰۰۰فقط ترسم از اینه که گرفتار عوارض بیخوابی بشم مثل الزایمر
علتش بیکاری وفقرکه باعثش حدود۱۶ملیون افغانی هست که۱۰,ملیون شغلم اشغال کردن وله جای هزینه برای ایران وایرانی نتیجش بدبختی وطن وهم وطن که داریم میبینیم ولی مثل کپکیم شرم آور وطن وخودکشیه افغانی کمتر زندگی بهتر وقتی زیادتر شدن ایران خراب شد
هیچ دلیلی به غیر از وضعیت اقتصادی نمیباشد.
مردم از آینده خود شدید نگران هستند .