نطنز و کاشان، منشا ۱۰ درصد گرد و غبار کشور
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان اصفهان گفت: تنها پنج درصد از سرمایه های کشور در حوزه کشاورزی صرف شده و از این میزان سرمایه گذاری، ۱۸ درصد سوددهی حاصل شده است.
خبرگزاری ایسنا: رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان اصفهان گفت: تنها پنج درصد از سرمایه های کشور در حوزه کشاورزی صرف شده و از این میزان سرمایه گذاری، ۱۸ درصد سوددهی حاصل شده است.
«مهدی تقیپور» امروز(سهشنبه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کشاورزی کشور وابستگی به خارج از کشور ندارد، درحالی که بخش زیادی از صنعت وابسته به کشورهای خارجی است.
وی با بیان اینکه اگر پوششهای بیمهای بخش کشاورزی افزایش یابد میتوان سرمایه گذاری خوبی در این حوزه جذب کرد، ادادمه داد: تنها پنج درصد از سرمایه های کشور در حوزه کشاورزی صرف شده و از این میزان سرمایه گذاری، ۱۸ درصد سوددهی حاصل شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان اصفهان با اشاره به تحقیقات اخیر سازمان جنگل ها و مراتع در مورد گرد و غبارهای ایران، تصریح کرد: ۶۵ درصد از گرد و غبارها ناشی از کانون های درون کشور است که ۱۰ درصد از آنها مربوط به کانون نطنز و کاشان و ۹۰ درصد هم در شهرهای شرقی کشور مستقر است، متاسفانه دلایل اصلی این معضل اراضی کشاورزی رها شده، مراتع تخریب شده و تالاب های خشک شده تشکیل میدهد.
تقیپور اضافه کرد: متاسفانه نگاه به بخش کشاورزی عالمانه نیست و مالکانه است و به مسائل علمی توجهی نمی شود، متاسفانه ۷۰ درصد از بهره برداران کشاورزی بیسواد و یا کم سواد هستند و بیشتر آنها بالای ۵۰ سال سن دارند.
هم چنین قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به وسعت اراضی کشاورزی استان، افزود: پنج درصد از اراضی استان متعلق به کشاورزی است و در کنار کمبود آب، چالش کمبود زمین نیز گریبانگیر این حوزه است.
مهرداد مرادمند با اشاره به کاهش سطح زیر کشت گندم از ۱۰۷ هزار هکتار به ۶۱ هزار هکتار در استان، اظهار کرد: این موضوع با توجه به کمبود منابع آبی رخ داده و کاهش ۴۳ درصدی را در این باره نسبت به سال ۸۵ شاهدیم، تولیدات "جو" ۱۴ درصد نسبت به بازه زمانی ۱۰ سال قبل کاهش داشته است.
نظر کاربران
پس بهتر است بیشترین درصد،سرمایه های کشور در زمینه کشاورزی و دامپروری سرمایه گذاری شود تا بیشترین درصد سو دهی را داشته باشد که به نفع اقتصاد کشور است،و برای مبارزه با کمبود منابع آبی در کشور بهتر است کشت های گلخانه ایی توسعه پیدا کند چون هم هزینه کمتر دارد و هم سود بیشتر.