بنزین ارزان، گروگان خودروهای فرسوده است
افزایش قیمت حامل های انرژی در حالی با مخالفت مجلس منتفی شده است که یکی از منابع درآمدی دولت در بودجه سال آینده برای نوسازی ناوگان حمل و نقل است که دولت به تازگی فاز جدید آن را آغاز کرده است.
طی هفته های اخیر بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور ذر مجلس آغاز شده است؛لایحه ای که می توان گفت جنجالی ترین لایحه بودجه دولت حسن روحانی به شمار می رود.یکی از بخش های پرچالش این لایحه افزایش ۵۰ درصدی قیمت حامل های انرژی از جمله بنزین بود که با هدف اشتغال زایی در این لایحه مطرح شد اما واکنش منفی نمایندگان و بخشی از افکار عمومی روبرو شد.
تجربه نشان می دهد که افزایش قیمت حامل های انرژی به ویژه بنزین اثرات تورمی به دنبال دارد؛اگرچه بخشی از این تورم در علم اقتصاد به عنوان تورم انتظاری از آن یاد می شود،اما تاثیری که این تورم انتظاری بر سایر بخش های اقتصاد از جمله بر روی قیمت کالاهای اساسی می گذارد،قابل انکار نیست.
به نظر می رسید بخشی از مخالفت هایی که با این سیاست عنوان شد به این دلیل بوده است. از سوی دیگر برخی انتقادها در میان کارشناسان و نمایندگان مجلس بر این نکته تاکید دارد که دقیقا در برنامه های دولت مشخص نشده بود که درآمدهای حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی صرف چه بخش هایی خواهد شد. لذا به نظر می رسد که به نظر می رسید که دولت باید دست به شفاف سازی بیشتری در این زمینه می زد.
در مسیر تثبیت قیمت ها
اما در نهایت بعد از اختلاف نظرها بر سر قیمت حامل های انرژی مجلس موضع خود را اعلام کرد و محمدرضا پورابراهیمی - رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس - در مورد تصمیم مجلس درباره قیمت حامل های انرژی برای سال آینده عنوان کرد که به منظور جلوگیری از تزریق شوک اقتصادی به احتمال فراوان مجلس قیمت حامل های انرژی را برای سال ۹۷ در سطح قیمت امسال تثبیت خواهد کرد.
این در حالی است که پیش از آنکه در برنامه ششم توسعه افزایش قیمت حاملهای انرژی مصوب شود، مجلس در قانون هدفمند کردن یارانهها دولت را مکلف کرده بود که قیمت حاملهای انرژی با شیب ملایم افزایش بیابد.
به اعتقاد کارشناسان اگر طی پنج سال گذشته دولت سالیانه ۱۰ درصد به قیمت حاملهای انرژی میافزود، امروز دیگر نیازی نبود که پیشنهاد افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین را به مجلس ارائه کند و نگران این نباشیم که با گرانی حاملهای انرژی به ویژه بنزین شوک یکباره به جامعه وارد شود.
کارشناسان درباره افزایش قیمت حامل های انرژی به دو نکته اشاره می کنند. اول اینکه آثار افزایش قیمت حامل های انرژی در اقتصاد چیست؟ و دیگر اینکه در صورت افزایش قیمت حامل های انرژی چه تضمینی مبینی بر منابع حاصل از این افزیش قیمت برای اشتغال وجود دارد؟
محمدرضا پور ابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در این خصوص تصریح می کند که تجربه سالهای گذشته بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانهها نشان میدهد، به رغم اینکه یکی از اهداف اجرای این قانون، حمایت از تولید و اشتغال بود اما افزایش قیمت حاملهای انرژی منجر به افزایش بهای تمام شده تولید در واحدهای صنعتی به ویژه صنایع انرژی بر شد.
بنابراین آنچه از برایند نظر مجلس بر می آمد این بود که با توجه به جوانب مختلف و رکود چند ساله در اقتصاد و مشکلات واحدهای تولیدی تغییر قیمت حاملهای انرژی منجر به ایجاد شوک قیمتی و تورمی در اقتصاد خواهد شد و حتما تورم را دو رقمی می کند.
هدیه ای به نوسازی ناوگان حمل و نقل
براساس پیش بینی ها یکی از محل های که بخشی از فروش حامل های انرژی در آن هزینه می شود، نوسازی ناوگان حمل و نقل است که از اهدافی است که دولت یادهم و هم دولت دوازدهم آن را دنبال کرده است. به نظر می رسد درواقع درآمدی که از محلس افزایش قیمت بنزین بدست می آمد،بخشی از آن صرف نوسازی این ناوگان می شد.
اما بهواسطه طرح جدید دولت، امکانی فراهم میشود تا افرادی که توانایی ندارند در راستای نوسازی خودروی خود اقدام کنند. دولت خودرویی را به آنها تحویل میدهد که حدود نصف قیمت آن را وزارت نفت بر مبنای صرفهجویی انرژی و درآمدی که از آن حاصل میشود، تقبل میکند و وزارت نفت متعهد خواهد بود بهخاطر پولی که در سایه صرفهجویی ایجاد میشود بخش ارزی این طرح را بهعهده بگیرد.
در روزهای اخیر رئیسجمهور از طرح دولت برای نوسازی ناوگان فرسوده خودرو خبر داد و گفت که در اجرای این طرح افرادی که خودروی فرسوده خود را برای نوسازی میدهند،حدودا ۵۰ درصد قیمت خودرو را پرداخت میکنند که از این میزان حدود ۲۰درصد توسط مالک خودرو و مابقی نیز از طریق تسهیلات با بازپرداخت ۶۰ماهه انجام میشود. به گفته رئیسجمهور در این طرح تقریبا نصف پول خودرو را وزارت نفت از محل صرفهجویی در هزینه سوخت تقبل میکند.
با اجرای این طرح براساس پیشبینیها، میتوان در مدت ۳ تا ۴ سال ناوگان حملونقل کشور را نوسازی کرد و خودروهای سنگینی که بعضا بالای ۵۰سال عمر دارند را از ناوگان حملونقل جادهای خارج کرد و در نتیجه، صرفهجویی خوبی در مصرف سوخت، انجام خواهد شد و منابعی که برای اجرای این طرح درنظر گرفته شده است از همین محل تأمین خواهد شد.
نظر کاربران
در کشور بصورت چراغ خاموش سعی در گران کردن بنزین و فراوردهای سوختی هستند و حتی در پاره ای اوقات به اسم افزایش حامل های انرژی را دنبال می کنند و تعدادی احمق تر از احمق ها در شخصیت کارشناس شروع به چرند گویی می کنند دولت و مجلس زاینده مشکلات سعی در گمراه کردن ملت دارند و با وقاحت کامل علاوه بر قطع یارانه و دور زدن ملت سعی در چپاول حقوق ملت را دارند این قبیل بحثها در قوانین نسنجیده هدفمند سازی یارانه ها بود و الان که سعی در قطع یارانه هست پس چرا جلوی افزایش ها را نمی گیرند و حتی دولت از طریق مجلس تحت فشار گذاشته می شود
بنزین ارزان نیست اقایون کارشناس بررسی کنید با سایر کشورها موضوع رو متوجه میشوید در ثانی بنزین بی کیفیت باعث الودگی میشه شما به روز ترین خودرو دنیا رو هم بیاری اگه همین بنزین رو بریزی فرقی در الودگی نداره .. دومی چون هزینه بره دولت به فکرش هم نیست اولی چون درامد زاست همیشه شعار دولت بوده واسلام..
چرا نمی گویید خودروی خیلی خیلی گران باعث نگه داشتن خودروی فرسوده شده؟مافیای خودرو با چند برابر کردن قیمت خودرو از جیب مردم دزدی میکنند. برو امارات ببین تویوتا بامصرف کم قیمتش چند هست و با چه شرایطی میفروشند بعد بیا ایران ببین این مافیا پرایدو چند میفروشند و با چه شرایطی میفروشند. و دارن به مردم ظلم ظلم ظلم ظلم.......میکنند.
نفرمایید ارزان بفرمایید مفت
من دست دولت رو میبوسم که همه چیز به رایگان در اختیار این مردم ناسپاس قرار داده شده
بنزین رایگان تحصیل رایگان بخصوص درمان رایگان حمل و نقل رایگان آلودگی رایگان پارازیت رایگان مرگ رایگان قبر رایگان....
این حرف خیلی بی شرمی هست. ن اصلا کاری با خارج از کشور ندارم. وقتی یه خودرو مثل نیسان جوک و یا نیو اسپرتج که در کیش خودمان ۶۵ میلیون هست و مصرف کمی هم دارند و بوی دود از موتور بیرون نمیاد در تهران ۳۰۰ و ۲۰۰ میلیون قیمت دارند؟
حالا کی اینجا گروگان هست ؟ بنزین یا خودروهای آشغالی که در دهه ۹۰ میلادی در کشورهای دنیا تولیدشان متوقف شد؟ یا مردم نجیب که حرف و اعتراضی ندارند و یه سری مونتاژ کن مردم را به گروگان گرفته اند؟
چرا منت ندانم کاری و کم کاری خودتان را از ملت میگیرید خودرو تولید می کنید با کیفیت پایین ، قیمت بالا ، بدون امنیت ، مصرف سوخت بالا ، آلودگی فراوان ، در آخر هم خودرو شرایطی با سود بالا ، اگر اینها انحصار نیست ، اسمش چی هست ، بنزین به نظر شما در ایران ارزان است اما اشتباه می کنید با این خودروها و ترافیک لیتری سه هزار تومان قیمت بنزین برای مصرف کننده آب می خورد
مگه نمی گفتین آلوده گی هوا از بنزین نیست ! حتما بهانه ایست برا بالا بردن قیمت بنزین ؟!
من قانع نشدم برین خودتون گول بزنید کجامنتفی شده بیا من بهت بگم که فروش اب میخوادبرداره دروغگوها اصلانباید افزایش پیداکنه هیچ کی همدل نیست بامردم کجا منتفی شده عوار ض تعیین کرده ها کجا عوارض روستایی معاف مافرارکنیم به روستا کجا متفی شده تجدید پذیرچیه انم افزایش یافته کجامنتفی شده وقتی پرمصرف میگن کجا بخدا دلمااتش گرفته بودکه خداصدای ماراشنید این وزارت نیرواتش گرفت من متطظرم که چاپ کنی به جنم طرف مرد نباشید ماهم کولراستفاده نمیکنیم که مصرف برق بعدا دوبرارمیشود طبق گفته توانیر این به ان ودرمیگیم شما اصلاکارخودتون میکند توراخداجان هرکسی دوست داری نکنید پارسال چه طوریبرای اشتغال برداشتین
مسولین لطف کنن قیمت بنزین رو 3000تومن کنن بجاش دست از حمایت صنعت لوس خودروسازی داخلی بردارن وتعرفه واردات خودرو با کیفیت خارجی رو بردارن،وقتی ماشین 200میلیونی رو 80میلیون بخدم مابالتفاوت رو تو بانک بزاریم علاوه بر اینکه این پول چرخ اقتصاد رو بگردش میندازه وجلوگیری از تورم میکنه سودش هم علاوه بر اینکه مابالتفاوت بنزین رو تامین میکنه یک مقدار زیادی هم برا شخص میمونه تاثیرات بصری و زیست محیطی و پایین آمدن تلفات جاده ای و آلودگی پایین آمدن میزان مصرف ملی بمونه...
دولت هم فقط گران کردن رو بلده .این خودروها آشغالهایی هستند که خودتون تولید کردید.شما چرا جیب خالی مردم رو نمیبینید فقط میگید بنزین ارزونه.حقوقها رو ۱۰برابر کنید بنزین رو ۵۰۰۰تومن بکنید بی انصافها
نمیدونم چرا وچه کسی اینقدراصرارداره که بنزین گرون بشه.تواین چندسال گذشته اینهمه قیمت سوخت گرون شدکدوم اشتغال روایجادکردن یاکدوم جوان بدبخت باگرانی بنزین صاحب کاروزندگی شده .چرابرای گرون کردن کالااشتغال روبهونه میکنید رک وپوست کنده بگیداگه قیمت بنزین افزایش پیداکنه محل درامدی میشه برای عزیزانی که ازقافله اختلاس عقب موندن
دروغ که شاخ ودم نداره ... کسری بدهی وغیره ازجای دیگه بردارین بنزین خوردحاملها چه ربطی به هم دارن حلال نمیکنیم حرفتون که منتفی شده
رسانه های ما هم فقط بلد هستن حرفهای عوام فریبانه را تیتر کنن و افکار عمومی را به آمچه مافیا دستور میدهند سوق دهند.مثل خودتون.ولی دفاع از مردم و حق مردم را بلد نیستن.مثل خودتون. شده نظرات مردم را به مسولین برسانید؟
باهربهانه ای جیب ملت وخالی کنیدورشکسته